ΑΘΛΗΤΙΚΑ

UEFA: Οι 13 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Euro 2020

uefa-οι-13-πόλεις-που-θα-φιλοξενήσουν-το-euro-2020-708027

Η UEFA όπως αναμενόταν επιβεβαίωσε πως το επόμενο Euro δεν θα φιλοξενηθεί σε μία μόνο χώρο αλλά σε πολύ περισσότερες. Για την ακρίβεια 13 πόλεις από διαφορετικές χώρες θα φιλοξενήσουν παιχνίδια για τη διοργάνωση του 2020.

Η UEFA θέλοντας να γιορτάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συμπλήρωση 60 ετών από την πρώτη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1960, αποφάσισε τα τελικά του ερχόμενου Euro να διεξαχθούν με ένα πρωτοποριακό τρόπο, αφού εγκαταλείπεται η ιδέα του ενός διοργανωτή και η ευθύνη της διοργάνωσης θα μοιραστεί σε 13 χώρες!

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία εκτιμά πως κατ’ αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος επεισοδίων, όπως συνέβη στο πρόσφατο Euro, όπου χούλιγκαν από διαφορετικές χώρες συγκεντρώθηκαν στη Γαλλία, με συνέπεια να αμαυρώσουν τη διοργάνωση προξενώντας επεισόδια.

Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες για τα τελικά του Euro 2020 είναι οι Γλασκώβη, Δουβλίνο, Μπιλμπάο, Κοπεγχάγη, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Μόναχο, Ρώμη, Αγία Πετρούπολη, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Μπακού, Λονδίνο. Στο Λονδίνο, το οποίο θεωρείται για τους περισσότερους η πρωτεύουσα της Ευρώπης θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός της διοργάνωσης. Στις υπόλοιπες πόλεις είναι προγραμματισμένο να φιλοξενηθούν τέσσερις αναμετρήσεις στην καθεμία.

Πηγή: .skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου