ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον Εισαγγελέα έστειλε ο Λευτέρης Αυγενάκης την Ειδική Έκθεση Ελέγχου για την ομοσπονδία μπάντμιντον

στον-εισαγγελέα-έστειλε-ο-λευτέρης-αυ-694549

Παραβάσεις οικονομικής φύσεως, κακοδιαχείρισης και καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας κατέγραψε η Ειδική Έκθεση Ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην ομοσπονδία μπάντμιντον (ΕΟΦΣΑ). Το σχετικό πόρισμα διαβιβάστηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για να διερευνηθεί τυχόν διενέργεια αξιόποινων πράξεων.

Το κλιμάκιο, που διενήργησε τον έλεγχο, διαπίστωσε μεταξύ αλλων ότι:

* Τηρούνται διπλά βιβλία (π.χ. Πρακτικών) και τα εκ του νόμου υποχρεωτικά βιβλία έφεραν αλλοιώσεις και δεν είχαν νόμιμη θεώρηση από την Περιφέρεια.

* Υπάρχουν εντολές πληρωμής που δεν συνοδεύονται από αντίστοιχα παραστατικά και από καμία αιτιολογία.

* Δεν υφίσταται στην Ομοσπονδία οργανωμένο λογιστήριο και σε πληθώρα περιπτώσεων το σύστημα της ορθής φύλαξης και αρχειοθέτησης των παραστατικών και λοιπών εγγράφων των συναλλαγών παρουσίαζε σημαντικές ελλείψεις, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η ταυτοποίησή τους.

* Χρηματικά εντάλματα είναι υπογεγραμμένα μόνο από την πρόεδρο, Βικτώρια Χατζήνα, και δεν φέρουν και την υπογραφή του γραμματέα και του ταμία.

* Εισπράξεις και πληρωμές διενεργούνταν από συγκεκριμένο υπάλληλο και όχι από τον ταμία της ΕΟΦΣΑ.

* Οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας βρίσκονται επί χρόνια σε επίσχεση εργασίας και δικαστικό αγώνα, όντες απλήρωτοι.

Επιπλέον, βάσει του πορίσματος των ελεγκτών, εξετάζεται εάν συντρέχουν λόγοι για την αφαίρεση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης της ΕΟΦΣΑ, σύμφωνα με τα άρθρα 6 παρ. 3, 25 παρ. 1 και 28 παρ. 2 του ν. 2725/1999.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου