ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέα νίκη της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Θεσσαλίας

νέα-νίκη-της-ακαδημίας-σκακιστών-βόλο-68106

Μία ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2022 πέτυχε η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου το Σάββατο 26/3/2022 απέναντι στη μαχητική Σκακιστική Λέσχη Φαρσάλων εκτός έδρας με σκορ 4,5-5,5 και έτσι διατήρησε τις ελπίδες της για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Α’ Εθνική, εφόσον νικήσει εντός έδρας την επόμενη τελευταία αγωνιστική το φαβορί του Πρωταθλήματος Σ.Σ. Λάρισας.

Ο αγώνας με την Σ.Λ. Φαρσάλων ήταν συναρπαστικός και κρίθηκε στην τελευταία σκακιέρα με το σκορ να είναι 4,5-4,5 και τη μονομαχία αμφίρροπη.

Πριν την αναμέτρηση η Σ.Λ. Φαρσάλων είχε 2 απώλειες παικτών από κορονοϊό (στην open Κ16 και στη γυναικεία σκακιέρα) και η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου μία βασική απώλεια στις γενικές σκακιέρες.

Η εξέλιξη του αγώνα ήταν απίστευτη, καθώς στην open σκακιέρα Κ12 η Σ.Λ. Φαρσάλων προηγήθηκε με 1-0, για να ισοφαρίσει γρήγορα σε 1-1 η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου με τη νίκη της Έλσας Κάππα στη γυναικεία σκακιέρα.

Η Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου στη σκακιέρα Κ20 κοριτσιών νίκησε την αντίπαλό της και έκανε σχετικά γρήγορα το 2-1 για Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, για να ισοφαρίσει μετά από λίγο σε 2-2 η Σ.Λ. Φαρσάλων στην 4η γενική σκακιέρα.

Με δύο εύκολες νίκες στη συνέχεια από τους Εμμανουήλ Ραφτόπουλο στην open Κ20 σκακιέρα και Ευταξία Ζγουλέτα στην σκακιέρα Κ16 κοριτσιών η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου προηγήθηκε 2-4.

Ενώ φαινόταν ότι η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου θα επικρατούσε σχετικά εύκολα, καθώς στις γενικές σκακιέρες, στην 1η είχε σαφές προβάδισμα και στη 2η είχε τουλάχιστον την ισοπαλία, ήρθαν τα πάνω κάτω και τελικά πήρε μόνο μία ισοπαλία, με τον Στέλιο Λαγάρα στην 1η σκακιέρα, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 4,5-4,5 και να απομένει η open K16 σκακιέρα, όπου εξελισσόταν μία φοβερή μονομαχία ανάμεσα στον παίκτη της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου Βασίλη Φαράντο και την αντίπαλό του, η οποία, με συνεχή σαχ με τη Βασίλισσά της, προσπαθούσε να αποσπάσει τουλάχιστον την ισοπαλία.

Τελικά ο πιο έμπειρος Βασίλης Φαράντος κατάφερε, μετά από 4,5 ώρες αγώνα, να επικρατήσει και να δώσει τη νίκη στην Ακαδημία Σκακιστών Βόλου.

Πλέον η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου με 2 νίκες σε 3 αγώνες εξασφάλισε την 3η θέση της βαθμολογίας και με νίκη επί του Σ.Σ. Λάρισας στην τελευταία αγωνιστική παίρνει τη 2η θέση, ενώ με συνδυασμό αποτελεσμάτων (νίκη επί του Σ.Σ. Λάρισας και νίκη της Σ.Λ. Φαρσάλων επί της Σ.Ε. Βόλου) μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί την Κυριακή 3-4-2022.

Αποτελέσματα και βαθμολογία του ΠΟΑ Θεσσαλίας 2022 στο:

https://chess-results.com/tnr609083.aspx?lan=19

Πληροφορίες για την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου θα βρείτε στην ιστοσελίδα: https://www.vchessacademy.gr/ και στο facebook: https://www.facebook.com/VolosChessAcademy

Ενημέρωση για το σκάκι στη Θεσσαλία και στην Ελλάδα γενικότερα, καθώς και προκηρύξεις σκακιστικών τουρνουά, που πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: https://chesswords.blogspot.gr

Ο Λαγαράς

Η Κάππα

Ο Τζαμτζής

Ο Σαρσέντος

Ο Φωτιιάδης

Ο Φαράντος

Η Ραφτοπούλου

Ραφτόπουλος και Ζγουλέτα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου