ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτη του Γκιόροκ στη Ν. Ιωνία, περιμένει Αφόνσο και Βουζέλα ο Φοιρός

πρώτη-του-γκιόροκ-στη-ν-ιωνία-περιμέν-851206
Την πρώτη του προπόνηση με τη Νίκη πραγματοποίησε χθες ο Τάμας Γκιόροκ. Ο Ούγγρος μέσος έδειξε πολύ καλά στοιχεία και σήμερα, αφού περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και κριθεί απόλυτα υγιής, αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους κυανόλευκους. Αν όλα πάνε καλά, στη συνέχεια θα ανακοινωθεί επίσημα από το συγκρότημα της Ν. Ιωνίας.
Επίσης το απόγευμα περιμένει ο Γιώργος Φοιρός τον Πορτογάλο Ιβο Αφόνσο. Υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ τονίζουν από προχθές ότι η μεταγραφή του είναι σχεδόν τελειωμένη, από την άλλη όμως σενάρια που κυκλοφορούν θέλουν τον ίδιο παίκτη να έχει επαφές με τον Εθνικό Πειραιώς. Πάντως στη χθεσινή προπόνηση που τον περίμενε ο Χατζιέφσκι, ο Αφόνσο δεν έδωσε το παρών. Μάλιστα χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Πορτογάλος βρισκόταν ήδη στο Βόλο το βράδυ και μαζί του έχει έρθει και ο συμπατριώτης του και συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, Λουίς Βουζέλα. Ο Βουζέλα είναι 32χρόνων, γεννημένος στις 10 Μαρτίου του 1974 και αγωνίζεται στην άμυνα.
Επίσης την ΠΑΕ φέρεται να απασχολεί Ελληνας επιθετικός που αγωνίζεται στη Γ Εθνική και έχει φορέσει και στο παρελθόν την κυανόλευκη φανέλα. Δεν έχει μείνει όμως ακόμη ελεύθερος από την ομάδα του. Αν η υπόθεση έχει αίσιο τέλος, θα φανεί στα τέλη της εβδομάδας. Πάντως από την διοίκηση δε θέλουν να δημοσιευτεί το όνομά του, προκειμένου να μην προκύψει επιπλέον εμπόδιο και χαλάσει η μεταγραφή. Οσον αφορά στο Βραζιλιάνο που δοκιμάζονταν στη Ν. Ιωνία, αποτελεί παρελθόν και δεν έπεισε για να αποκτηθεί.
Η διοίκηση κάνει ό,τι περνά από το «χέρι» της για να φέρει στη Ν. Ιωνία εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιριστές που θα την βοηθήσουν να παραμείνει στη Β Εθνική. Η προσπάθεια ενίσχυσης συνεχίζεται και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
Ζήτησαν εξηγήσεις Χρόνης και Καϊμακάμης
Στη Ν. Ιωνία πάντως, εκτός των μεταγραφικών, τους απασχολεί έντονα και η απογοητευτική εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με το Χαϊδάρι. Οι κυανόλευκοι έχασαν με κατεβασμένα τα χέρια την Κυριακή και αυτό έχει εξοργίσει υψηλόβαθμα στελέχη, που ψάχνουν να βρουν τι φταίει. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συνάντηση λίγο μετά το ματς του Πέτρου Καϊμακάμη και του προέδρου της ΠΑΕ Κώστα Χρόνη, με τον Δημήτρη Μπαλάφα, με τους ισχυρούς άνδρες της ΠΑΕ να ζητούν εξηγήσεις για την εμφάνιση της ομάδας. Μπορεί ο υψηλόσωμος αμυντικός να μην αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά ήταν αυτός που κυριολεκτικά τα «άκουσε» για την άσχημη εμφάνιση.
Χθες στα αποδυτήρια οι δυο αρχηγοί, οι Βαγγέλης Ρουμελιώτης και Δημήτρης Μπαλάφας, μίλησαν στους συμπαίκτες τους και προσπάθησαν να τους τονώσουν το ηθικό και να τους στείλουν το «μήνυμα» ότι η ομάδα θα πρέπει γρήγορα να συνέλθει, προκειμένου να παλέψει για την παραμονή της και να απομακρυνθεί της τελευταίας θέσης του βαθμολογικού πίνακα της Β Εθνικής. «Θα πρέπει να παίξουμε μπάλα για να σωθεί η ομάδα. Από δω και στο εξής δεν υπάρχουν δικαιολογίες», φέρονται να είπαν οι δυο αρχηγοί.
Στο αγωνιστικό κομμάτι η προετοιμασία της Νίκης για το εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι με την Καλαμάτα τη Δευτέρα στο Πανθεσσαλικό συνεχίστηκε, με το Δημήτρη Μαρκομιχάλη να μην γυμνάζεται με την υπόλοιπη ομάδα. Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις. Επίσης σιγά σιγά θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς ο νεαρός Παναγιώτης Μπαλαμούτης. Το ευχάριστο για τον Γιώργο Φοιρό είναι ότι επιστρέφουν από τιμωρίες οι Μπαλάφας και Σίμιτς.
Αισιόδοξος ο Χρόνης
Την αισιοδοξία του ότι η ομάδα θα καταφέρει να σωθεί και να τερματίσει σε μια αξιοπρεπή θέση στον βαθμολογικό πίνακα εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της Νίκης, Κώστας Χρόνης στον «Τ». Ο κ. Χρόνης τόνισε: «Αν όλοι αυτοί που μας κρίνουν νομίζουν ότι υπάρχουν καλύτεροι για να έρθουν να αναλάβουν την διοίκηση, ας έρθουν. Δεν έχουμε οικονομικά την στήριξη από κανένα. Η Νίκη δεν είναι εγώ, είναι «εμείς» και θέλουμε το καλό της. Ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει. Δεν μπορεί η ομάδα να παρουσιάζει τέτοια εικόνα στο Χαϊδάρι.
Πάντως εγώ πιστεύω ότι η ομάδα όχι μόνο θα σωθεί αλλά θα τερματίσει σε μια αξιοπρεπή θέση. Εμείς προσπαθούμε να την ενισχύσουμε για να κάνουμε την διαφορά στο δεύτερο γύρο και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα εκπλαγείτε. Η υπόσχεσή μου ήταν ότι θα αποκτήσει πέντε με έξι παίκτες και ήδη οι πρώτες μας κινήσεις δείχνουν τις προθέσεις μας».
42.000 ευρώ στο ταμείο από την ΕΤ3

Περί τα 42.000 ευρώ θα βάλουν στο ταμείο τους οι ΠΑΕ της Β Εθνικής, μεταξύ αυτών και η Νίκη, από την 2η δόση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που έχουν παραχωρηθεί στην ΕΤ3. Αυτό τουλάχιστον ανακοινώθηκε κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση της Ενωσης Επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Β και Γ Εθνικής. Επίσης συστήθηκε επιτροπή προκειμένου να διεκδικήσουν από τη Σούπερ Λίγκα το ποσό ύψους 2.900.000 ευρώ, που τους είχε υποσχεθεί κατά την σύσταση της η νέα διοργανώτρια αρχή της πρώτης κατηγορίας, για οικονομική ενίσχυση σύμφωνα και με τη ρητή πρόβλεψη του Ν. 3479/2006.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου