ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Δε θέλουμε μαύρους και γκέι στην ομάδα μας»

δε-θέλουμε-μαύρους-και-γκέι-στην-ομάδ-68008

«Δεν θέλουμε μαύρους και γκέι ποδοσφαιριστές στην ομάδα μας», διαμηνύει ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών της Ζενίτ στην ηγεσία του ρωσικού συλλόγου. Σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος των φιλάθλων της Ζενίτ, Landscrona, αιτιολογεί την παράλογη απαίτησή του υπογραμμίζοντας: «Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά βλέπουμε την απουσία μαύρων παικτών από τη Ζενίτ ως μία σημαντική παράδοση. Θα βοηθήσει τη Ζενίτ να διατηρήσει την εθνική της ταυτότητα ως σύλλογος, καθώς είναι το σύμβολο της Αγίας Πετρούπολης».

Στην ίδια ανακοίνωση οι ρώσοι οπαδοί σημειώνουν πως δεν επιθυμούν στη Ζενίτ παίκτες από την «ομοφυλοφιλική μειονότητα» και εκφράζουν την προτίμησή τους σε ποδοσφαιριστές από τα αδελφικά σλαβικά έθνη, όπως από την Ουκρανία και τη Λευκορωσία ή τις χώρες της Βαλτικής και της Σκανδιναβίας, «γιατί έχουμε την ίδια νοοτροπία και το ίδιο ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο».

Πολλοί μαύροι παίκτες, όπως ο Γιαν Εμβίλα, έχουν απορρίψει προτάσεις της Ζενίτ, κυρίως λόγω των απειλών που δέχθηκαν από τους οπαδούς της. Το καλοκαίρι όμως η ρωσική ομάδα απέκτησε τελικά τους μαύρους Χουλκ και Βίτσελ προκαλώντας ένταση στις σχέσεις με τους οπαδούς της. Ο ιταλός προπονητής της Ζενίτ Λουτσιάνο Σπαλέτι χαρακτήρισε «ηλίθια» την ανακοίνωση. «Ανοχή είναι η ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι και να αποδέχεσαι τη διαφορετικότητα», κατέληξε ο Σπαλέτι.

«Μέχρι τα 40». Για πολλά ακόμα χρόνια οι φίλοι της Μπαρτσελόνα θα βλέπουν τον αγαπημένο τους Κάρλες Πουγιόλ να αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας τους. Ο φυσικός ηγέτης των Μπλαουγκράνα δήλωσε πως ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του και πρόθεσή του είναι να παίξει μέχρι τα 40 του. Ο Πούγι θεωρεί πως η Ρεάλ παραμένει επικίνδυνη παρά τους 13 βαθμούς διαφορά από την Μπάρτσα. «Αν μία ομάδα μπορεί να ανατρέψει μία τέτοια διαφορά αυτή είναι η Ρεάλ. Παλεύει μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη και πριν από δύο χρόνια, όταν είχαμε διαφορά 12 πόντων και χρειάστηκε να νικήσουμε στο Μπερναμπέου για να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Η Αρσεναλ. Με χατ τρικ του Καθόρλα η Αρσεναλ επικράτησε 5-2 της Ρέντινγκ εκτός έδρας και έφτασε στους 27 βαθμούς, όσους έχουν οι Εβερτον, Γουέστ Μπρομ και δύο λιγότερους από την τέταρτη Τότεναμ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου