ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ηττήθηκε αλλά προκρίθηκε η Εθνική με Λημνιό βασικό

ηττήθηκε-αλλά-προκρίθηκε-η-εθνική-με-λ-654061

Παρά την ήττα της με 2-0 από την αντίστοιχη της Αγγλίας στο τελευταίο ματς του 6ου ομίλου των προκριματικών η Εθνική Νέων προκρίθηκε στην Elite Round καθώς υπερίσχυσε της Ουαλίας στην τριπλή ισοβαθμία.

Η Αγγλία, η Ελλάδα και η Ουαλία ισοβάθμησαν στους 6 βαθμούς με τους Άγγλους να τερματίζουν πρώτοι και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να παίρνει την δεύτερη θέση καθώς είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Ουαλία στα μεταξύ των τριών ομάδων παιχνίδια.

Η Εθνική Ελλάδος μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και έχοντας να αντιμετωπίσει και μια σημαντική απουσία που άλλαξε τα πλάνα του Γιάννη Γκούμα καθώς ο Βολιώτης, Αλέξανδρος Κατράνης ήταν τραυματίας και παρά το γεγονός ότι έκανε ένεση δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, αντίθετα με τον έτερο Βολιώτη ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου, Δημήτρη Λημνιό, ο οποίος ξεκίνησε ως βασικός.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε την υπεροχή και έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 19’ όμως σε μια βαθιά μπαλιά από την άμυνα ο Γουίλοκ μπήκε στην περιοχή και υπό την πίεση του Ρέτσου έχασε την μπάλα με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει πέναλτι σε μια φάση που δεν είναι τόσο καθαρή.

Ο Άρνολντ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 20’ με τον Σιαμπάνη να πέφτει στη σωστή γωνία αλλά να μην μπορεί να διώξει την μπάλα. Η ελληνική ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει και να πετύχει κάποιο τέρμα αλλά δεν τα κατάφερε μέχρι την λήξη του πρώτου 45λεπτου.

Στο δεύτερο μέρος και πάλι η Εθνική Ελλάδος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε την αντίπαλη εστία αλλά οι προσπάθειες των Ελλήνων σταματούσαν έξω από την περιοχή των Άγγλων. Οι οποίοι μάλιστα στο 63’ έφτασαν και σε δεύτερο γκολ όταν σε κόρνερ από τα δεξιά ο Τσαλόμπα με την… πλάτη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε δυο τα τέρματα της αγγλικής ομάδας.

Η Ελλάδα που αν δεχόταν ένα ακόμη γκολ δεν θα περνούσε στην Elite Round προσπάθησε να μειώσει το σκορ αλλά δεν τα κατάφερε. Κράτησε όμως μέχρι τέλους το 2-0 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης, Πανάγου, Ρέτσος, Νικολάου, Βαλμάς, Λάμπρου, Νάτσος, Μίγγος, Βρουσάι (88’ Οικονομίδης), Σαμπανίδης (46’ Παυλίδης), Λημνιός (90’ Μιλόγεβιτς).

ΑΓΓΛΙΑ: Ράμσντεϊλ, Άρνολντ, Τσαλόμπα, Σάλιμαν, Τζέι Ντα Σίλβα, Τομ Ντέιβις, Φιλντ, Γουίλοκ (74’ Νμέκα), Ντάτζον Στέρλινγκ, Γκριν (58’ Σεσενιό), Χέπμπερν-Μέρφι (80’ Μαβιντίτι).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου