ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεπέρασαν την αναβολή με φιλικό

ξεπέρασαν-την-αναβολή-με-φιλικό-653734

Χωρίς επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις την εβδομάδα, που πέρασε έμειναν οι δύο εκπρόσωποι του γυναικείου ποδοσφαίρου στην πόλη μας. ΑΣ Βόλος 2004 και Μαγνησιακός, παρά την προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.

Ο μεν Βόλος 2004 θα αναμετρούνταν εντός έδρας με τη Ροδόπη 87’ και ο Μαγνησιακός θα ταξίδευε στα Ιωάννινα ως αντίπαλος της Προοδευτικής Περάματος) έπεσαν «θύματα» της αναβολής όλων των επίσημων παιχνιδιών των Εθνικών πρωταθλημάτων, εξαιτίας του φερόμενου εμπρησμού στο σπίτι του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα.

Παρόλα αυτά, ως δείγμα και της άριστης σχέσης μεταξύ των δύο Βολιώτικων σωματείων, προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 13 Νοεμβρίου το πρωί στο βοηθητικό γήπεδο του ΕΑΚ Βόλου, φιλικό παιχνίδι μεταξύ. Το σκορ δεν έχει σημασία, καθώς οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν ελεύθερα, τελείως απαλλαγμένες από το άγχος, ενώ οι δύο προπονητές Θοδωρής Κατσαμόρας για τον Μαγνησιακό και Γιώργος Πλατανιάς για τον ΑΣ Βόλος 2004 δοκίμασαν σχήματα, τακτικές, ενώ παράλληλα κράτησαν σε αγωνιστικό ρυθμό αμφότερες τις ομάδες, που περιμένουν πια την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Ξεχωριστό στοιχείο στη φιλική αναμέτρηση πάντως, η εμφάνιση από τα κορίτσια που ανήκουν στις Ακαδημίες των δύο ομάδων, που πήραν σημαντικές εμπειρίες, δίπλα σε παίκτριες εγνωσμένης αξίας, που αγωνίζονται στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Μήνυμα ευαισθησίας

Λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη της ομάδας του Θοδωρή Κατσαμόρα στο Ορφανοτροφείο, όπου με μπροστάρηδες τις αρχηγούς της ομάδας μοιράστηκαν τρόφιμα, ρούχα και δώρα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, ο Μαγνησιακός για μία ακόμη φορά έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο, προσφέροντας ένα σημαντικό μήνυμα, σε όσους παρακολούθησαν το φιλικό παιχνίδι με τον ΑΣ Βόλος 2004.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα «Team up to stop bullying», με σύμβολο την ανοιχτή παλάμη (STOP) κόσμησε τις μπλε φανέλες της ομάδας που χρησιμοποιήθηκαν την Κυριακή, για να κάνει ξεκάθαρη για μία ακόμη φορά την αντίθεση στο σχολικό και κάθε είδους εκφοβισμό. Oπως τόνισε και η αρχηγός και αμυντικός της ομάδας Εύα Ζαμπάκα, ο Μαγνησιακός φέτος περνά κοινωνικά μηνύματα που αγγίζουν τους νέους, ως δείγμα της φιλοσοφίας του.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου