ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το ποδόσφαιρο

ευρεία-σύσκεψη-στο-μέγαρο-μαξίμου-για-637543

Κρίσιμη ημέρα η σημερινή, καθώς θα γίνει γνωστή η επανέναρξη ή μη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και ουσιαστικά οι αποφάσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Στις 11:00 το πρωί θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Δικαιοσύνης και Επικρατείας. Το μεσημέρι (15:00) θα ακολουθήσει συνάντηση του κ.Κοντονή με τα θεσμικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής θα έχει σε λίγη ώρα (11 π.μ.) σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Υπουργό Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκο Φλαμπουράρη, για να συζητήσουν τα θέματα που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή (04/03, 15:00) με τα θεσμικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα κρίνει το κατά πόσο θα αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας!
Μετά τα τελευταία γεγονότα στο πρωτάθλημα αλλά και στη συνεδρίαση της Λίγκας την προηγούμενη εβδομάδα, ο υφυπουργός αθλητισμού πήρε την απόφαση για αναβολή της 26ης αγωνιστικής κι εκ νέου συνάντηση με την ηγεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου, σήμερα (04/03) έτσι ώστε να διαφανεί αν έχουν γίνει κινήσεις προς τη βελτίωση της κατάστασης.

Αυτά που αποφασίστηκαν στο ΔΣ της Λίγκας τη Δευτέρα (02/03), αλλά και όσα φέρονται να ειπώθηκαν στη συνάντηση Κοντονή, Μαρινάκη, Αλαφούζου την Τρίτη (03/03), δείχνουν πως πιθανότατα θα υπάρξει το «ΟΚ» για να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά αν δεν διεξαχθεί η συνάντηση του υφυπουργού αθλητισμού με τους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 15:00.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σταύρος Κοντονής θα περιμένει να δει εγγράφως δεσμεύσεις από τη Σούπερ Λίγκα για τα μέτρα κατά της βίας, ενώ φέρεται να έχει ζητήσει τη συγκατάθεση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για να δώσει το «ΟΚ» και να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου