ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σοκάρουν οι καταγγελίες της πρωταθλήτριας ενόργανης Στεφανί Μπισμπίκου για τις προπονήσεις ανηλίκων

σοκάρουν-οι-καταγγελίες-της-πρωταθλή-637309

Σοκάρουν οι καταγγελίες της πρωταθλήτριας ενόργανης Στεφανί Μπισμπίκου σχετικά με τις προπονήσεις ανηλίκων και όσα εφιαλτικά βίωσε η ίδια και άλλοι συναθλητές της σε μικρή ηλικία. “Ποιο παιδί δεν κλαίει όταν το ’σαπίσεις’ στο ξύλο;” αναρωτιέται μιλώντας στο Open TV. “Λέξεις σεξουαλικού περιεχόμενου λέγονταν” προσθέτει.

Η Στεφανί Μπισμπίκου είναι μία από τις 22 αθλήτριες και αθλητές που έστειλαν επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να καταγγείλουν τις βάναυσες συνθήκες προπόνησής τους κατά το παρελθόν.

“Οι τιμωρίες ήταν, ας πούμε, για έναν λόγο των κιλών, που έπαιρνε 100-200 γραμμάρια το παιδί, να τρέχει 4 ώρες, όσο κρατούσε η προπόνηση, το παιδί να κάνει δύναμη, ή να τρέχει έξω από το γυμναστήριο στο κρύο, ή θα μπορούσε κάποιο παιδί που ήταν τραυματισμένο να το βάζουν να κάνει προπόνηση ή να κατεβαίνει σε αγώνες” καταγγέλλει μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open. Επίσης, σημείωσε ότι έχει γίνει μάρτυρας σε ακρότητες, όπως το να σέρνουν παιδιά από τα μαλλιά: “Η αλήθεια είναι ότι το έχω δει. Για λόγους, όπως το παιδί έπεσε από ένα όργανο ή από μία άσκηση, υπήρχε πολύς φόβος γενικότερα και γι’ αυτό ίσως τα περισσότερα παιδιά δεν μπορούσαν να μιλήσουν και στους γονείς. Και θεωρούσαμε ίσως ότι έτσι είναι τα πράγματα; Έβλεπα πάρα πολύ ξύλο, να σκίζονται μπλούζες από τα τραβήγματα, πολύ κακή μεταχείριση, οπότε φοβήθηκα και εγώ και στην αρχή δεν ήθελα καν να ξαναπάω στο γυμναστήριο. Έτσι έμαθε η μαμά μου και οι γονείς μου για ποιον λόγο δεν ήθελα να πάω. Συγκεκριμένα η μητέρα μου μου είπε αν βλέπω κάτι τέτοιο ή πάει να γίνει και σ’ εμένα να πηγαίνω στην τουαλέτα, να κρύβομαι, να την παίρνω ένα τηλέφωνο να έρχεται για να με πάρει. Δεν γνωρίζω όλα τα ονόματα αλλά κάποιοι από αυτούς είναι σίγουρα εν ενεργεία προπονητές” περιέγραψε η Στεφανί Μπισμπίκου.

enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου