ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη «οξυγόνο» για Θησέα με 1-0 τον Αμβρυσσέα Διστόμου

νίκη-οξυγόνο-για-θησέα-με-1-0-τον-αμβρυ-626314

Την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Θησέας που έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του Αμβρυσσέα Διστόμου (1-0) χθες στο γήπεδο της Αγριάς για την 6η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΗΛΙΑΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ

Οι πράσινοι επέδειξαν πάθος και δύναμη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με αμυντικούς προσανατολισμούς να αποσπάσουν το θετικό αποτέλεσμα και με αντεπιθέσεις να απειλήσουν την εστία του Κουτσιρίμπα.

Στο πρώτο ημίχρονο η μπάλα παίζονταν στο χώρο του κέντρου με δυνατές αγωνιστικές μονομαχίες, ενώ στην επανάληψη δεν έλειψαν και τα αντιαθλητικά χτυπήματα των φιλοξενουμένων.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 16’ για τον Αμβρυσσέα Διστόμου, όταν ο Γεωργουσόπουλος έκανε το σουτ εντός περιοχής, αλλά ο Κουτσιρίμπας μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Ο Θησέας απάντησε στο 30’ με χαμένη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με δυνατό σουτ του Σιώμου από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Πάππος έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 32’ ο Κουτσιρίμπας μπλόκαρε την μπάλα σε πλασέ του Βιέννα εκτός περιοχής, ενώ στο 37’ απ’ ευθείας φάουλ του Οικονόμου από ευνοϊκή θέση, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους με μοιραίο παίκτη τον έμπειρο μέσο Οικονόμου, ο οποίος έπιασε δυνατή καρφωτή κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Σ. Βουρδάκη από την δεξιά πλευρά του γηπέδου.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε με τα δυνατά μαρκαρίσματα των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, ιδιαίτερα των φιλοξενουμένων, αλλά ο Θησέας φάνηκε να θέλει διακαώς τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η μοναδική αξιόλογη στιγμή για την ομάδα του Διστόμου σημειώθηκε στο 81’ με σουτ του Βιέννα εντός περιοχής, αλλά ο Κουτσιρίμπας μπλόκαρε σταθερά. Ομως οι πράσινοι δεν είπαν την τελευταία τους λέξη και στο 85’ ο Βλάχος ανατράπηκε από τον Μπότση μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής Λαθύρης (ΕΠΣ Φθιώτιδας) έδειξε την «άσπρη βούλα» του πέναλτι και ο Κοτζαθανάσης ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (1-0), λυτρώνοντας τους πράσινους στο 86’ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως ο σκόρερ της ομάδας της Αγριάς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Τσιανάκα στο 58’ με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ως η «χρυσή» αλλαγή για τον προπονητή Γιάννη Ακτσιαλή. Ετσι ο Θησέας πέτυχε μία δύσκολη και αγχωτική νίκη, την πρώτη του στο φετινό πρωτάθλημα του 4ου ομίλου, και ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον του στο πρωτάθλημα.

ΘΗΣΕΑΣ: Κουτσιρίμπας, Ιακωβίδης, Βαν Ντε Γουΐχε, Γκάγκας, Ρακής, Χατζησταμάτης (94’ Δεληγιαννίδης), Σ. Βουρδάκης (58’ Κατσιγερωργίου), Τσιανάκας (58’ Κοτζαθανάσης), Βλάχος, Οικονόμου, Σιώμος (92’ Νιαώτης).

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ: Πάππος, Χ. Κυπραίος, Πιτσόλης, Ζυγογιάννης (61’ Χ. Κυπραίος), Τσέλιος, Βλάχος (90’ Αλμπάνης), Γεωργουσόπουλος (90’ Λέτης), Μπαλντάς, Τσιώλης, Βιέννας, Μπότσης (90’ Παπαχαραλάμπους).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου