ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κυπελλούχος Ευρώπης η ΑΕΚ

κυπελλούχος-ευρώπης-η-αεκ-572929

Η ΑΕΚ πανηγύρισε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της στο χάντμπολ, επικρατώντας της Ινσταντς με 24-20 στον δεύτερο τελικό του EHF Cup στο κλειστό της Κανήθου στη Χαλκίδα το βράδυ προχθές Κυριακή.

Οι κιτρινόμαυροι έχοντας αυτοπεποίθηση από την πρώτη τους νίκη λίγες μέρες πριν, μπήκαν αποφασισμένοι να κλείσουν την υπόθεση τίτλου και να είναι εκείνοι που θα πανηγυρίζουν μετά τη λήξη του αγώνα.

Η Ίνσταντς μπήκε και εκείνη δυναμικά στην αναμέτρηση θέλοντας να διεκδικήσει την κούπα, έμεινε κοντά στο σκορ, ισοφάρισε σε 10-10 και μάλιστα προσπέρασε με 11-10. Οι τυπικά γηπεδούχοι, χρειάζονταν νίκη με πέντε γκολ και πάνω για να “κλέψουν” το κύπελλο, αλλά η ΑΕΚ ήταν συγκεντρωμένη, παθιασμένη και αποφασισμένη να πανηγυρίσει εκείνη στο τέλος.

Για τον Δημήτρη Δημητρούλια ήταν μία ιδιαίτερη νίκη καθώς έγινε ο μοναδικός Έλληνας προπονητής με 2/2 κατακτήσεις. Μετά λοιπόν το πρώτο ελληνικό ευρωπαϊκό τίτλο στο χάντμπολ που κατέκτησε ο Διομήδη Άργους, η ΑΕΚ έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο με τον κόουτς Δημητρούλια να βρίσκεται στον πάγκο και στις δύο αυτές κατακτήσεις.

ΤΑ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΑ: 2-1, 2-4, 4-6, 8-9, 9-10, 11-11 (ημίχρονο), 12-12, 14-14, 15-16, 16-19, 16-21, 20-24

ΑΕΚ: Μυλωνάς 5, Δομπρής 4, Κεδέρης 4, Χίκερουντ 2, Πέντερσεν 2, Λέμος 2, Τζηράς 1, Αραπακόπουλος 1, Παπαδιονυσίου 1, Καλόμοιρος 1, Μπουνέτα 1

ΙΝΣΤΑΝΤΣ: Ισταντς: Νίγκρεν 5, Νταλίν 4, Σβένσον 3, Χούγκοσον 3, Χάλμπακ 2, Άντερσον 2, Μπάλσταντ 1

Στο πόδι η Νέα Φιλαδέλφεια

Ξέφρενο γλέντι στήθηκε στην Νέα Φιλαδέλφεια με περίπου 3.000 οπαδούς της ΑΕΚ να υποδέχονται την ομάδα του χάντμπολ μετά την απονομή.

Παπασταμάτης: «Είμαι ερωτευμένος με την ΑΕΚ»

Ο ισχυρός άντρας του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ, Σταμάτης Παπασταμάτης, είδε την επένδυσή του να αποδίδει, καθώς η Ενωση κατέκτησε το EHF Cup, το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για το τμήμα, μετά τις δυο νίκες επί της σουηδικής Ισταντς.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, παραχώρησε σε συνέντευξη του τόνισε πως είναι ερωτευμένος με την ΑΕΚ και αναφέρθηκε στον στόχο του τρεμπλ.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια τεράστια κατάκτηση. Το να φέρνεις στην πατρίδα σου ένα ευρωπαϊκό και μάλιστα με την ομάδα που αγαπάς, σου δίνει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Και είναι δικαίωση για μια προσπάθεια πέντε ετών. Παράλληλα βοηθάει και το άθλημα που στην Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια και πρέπει να χρησιμοποιηθεί η επιτυχία αυτή ως εφαλτήριο για να λυθούν προβλήματα και να ανέβει επίπεδο το ελληνικό χάντμπολ.

Οταν κάποιος μπαίνει πρώτη φορά σε ένα συγκεκριμένο άθλημα που δεν γνωρίζει, προφανώς και θα κάνει λάθη επιλογών. Λάθη στην διαχείριση, σε θέματα που προκύπτουν. Εχει να κάνει με την απειρία και μην ξεχνάμε πως είναι ένα άθλημα που δεν γνώριζα όταν ασχολήθηκα πρώτη φορά. Οταν ένας άνθρωπος δουλεύει θα κάνει λάθη και θα τα διορθώσει. Είχαμε κάνει προγραμματισμούς και υπήρχαν παράμετροι που δεν είχαμε υπολογίσει, που βρέθηκαν στον δρόμο μας. Αυτός που χρεώνεται τα λάθη είναι ο διοικητικός ηγέτης. Δηλαδή εγώ. Ολα αυτά τα χρόνια έγιναν λάθη, έγιναν όμως και σωστά πράγματα. Γιατί δεν φτάσαμε ξαφνικά να διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κύπελλο.

Πριν πέντε χρόνια που ανέλαβα το τμήμα, αυτό που βρήκαμε ήταν μια πολύ κακή κατάσταση. Υπήρχαν πολλά προβλήματα και αυτό που ήθελα ήταν η ομάδα να αποκτήσει μια οντότητα, να γίνει αξιόπιστη ομάδα. Μετά θέλαμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα γιατί ΑΕΚ σημαίνει τίτλοι… Πρωταθλήματα και κύπελλα. Και θέλαμε να δημιουργήσουμε και ακαδημίες γιατί δεν γίνεται να έχεις μια πρώτη ομάδα χωρίς να ακολουθεί κάτι από πίσω. Και σε αυτά τα πέντε χρόνια τα πετύχαμε αυτά. Πήραμε τίτλους, πήραμε ευρωπαϊκό και δημιουργήσαμε καλές υποδομές. Είμαστε περήφανοι και για τα άλλα ηλικιακά τμήματα».

Για την αποθέωση του κόσμου και τον στόχο του τρεμπλ: «Πάντα έλεγα και θα λέω ότι είμαι οπαδός της ΑΕΚ. Με αυτή την κουλτούρα μεγάλωσα. Είμαι ερωτευμένος με την ομάδα αυτή, την αγαπώ πάρα πολύ και αυτό που σκέφτομαι πάντα είναι πως θα την κάνω καλύτερη για να διεκδικεί τίτλους, πάντα σκεπτόμενος και τις αξίες της. Αυτό προφανώς αξιολογήθηκε θετικά από τον κόσμο που μου επιστρέφει την αγάπη αυτή. Δεν μας γεμίζει άγχος το ενδεχόμενο ενός τρεμπλ. Ηταν το πλάνο μας. Να θυμίσω ότι στην αρχή της σεζόν είχαμε πει χωρίς φόβο ότι θέλουμε και τους τρεις τίτλους. Αρα συνειδητοποιημένα φτάσαμε ως εδώ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου