ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα στη σχολή της Αγίας Παρασκευής

επέστρεψαν-τα-παιδικά-χαμόγελα-στη-σχ-572858

Με πολλά χαμόγελα και μεγάλη δίψα επέστρεψαν οι παίκτες της Σχολής Ποδοσφαίρου της Αγίας Παρασκευής στα γήπεδα του συλλόγου μετά την επανέναρξη των προπονήσεων στις ακαδημίες στις 17 Μαΐου. Η παύση των επτά μηνών στις υποδομές όλων των αθλημάτων φάνηκε … αιώνας για τους αθλητές όλων των σπορ και το ίδιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές της Αγίας Παρασκευής.

Ρεπορτάζ:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ», που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, μίλησαν γι’ αυτή τη «λυτρωτική» επιστροφή, τηρώντας βεβαίως τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες, οι προπονητές Στέλιος Μαλακασιώτης, Ντούσαν Πότσουτσα και Κωνσταντίνος Γάκιας.

Ο πρώτος τόνισε: «Τα παιδιά το περίμεναν πώς και πώς να γυρίσουν στα γήπεδα. Η απουσία τόσων μηνών από τις προπονήσεις ήταν κάτι αδιανόητο γι’ αυτά και αγωνιούσαν πότε θα ξεκινήσουν και πάλι. Βρίσκονταν με πολλούς από τους συμπαίκτες τους σε πλατείες και σε πάρκα, αλλά όχι σε μία οργανωμένη κατάσταση, όπου υπάρχει ένας έλεγχος. Και μόνο η χαρά που ένιωσαν τα παιδιά με το άνοιγμα είναι μεγάλο κέρδος. Η χαρά τους ειδικά την πρώτη μέρα ήταν απερίγραπτη. Οι περιορισμοί σίγουρα έφεραν μία μικρή αντίδραση από την πλευρά των παιδιών, καθώς δεν μπορούσαν να παίξουν σε διπλό, γιατί αυτό τους είχε λείψει κυρίως. Τουλάχιστον από 1η Ιουνίου που επιτρέπεται, θα αλλάξει η ψυχολογία των παιδιών και η ευχαρίστηση στην προπόνηση. Είμαστε ικανοποιημένοι με τη συμμετοχή, που κυμαίνεται γύρω στο 85% από τη συνολική δύναμη της σχολής».

Ο Ντούσαν Πότσουτσα συνέκρινε την κατάσταση που βίωσε με ό,τι συνέβη στην πατρίδα του, τη Σερβία, τον καιρό της καραντίνας, σημειώνοντας: «Είναι να τρελαίνεσαι μ’ αυτό που έγινε στην Ελλάδα. Οι Σέρβοι δεν έκλεισαν ποτέ για κανένα άθλημα. Ακόμη και τον χειμώνα έκαναν τα παιδιά προπονήσεις στα κλειστά γυμναστήρια. Δε σκέφτηκαν να κλείσουν για κανέναν λόγο. Δεν πάθανε τίποτα, ούτε κρούσματα είχαν στα παιδιά».

Σε ό,τι αφορά τον Κωνσταντίνο Γάκια ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή της καραντίνας υπήρχε θέληση από τα παιδιά να ακολουθήσουν κάποια ατομικά προγράμματα που τους δίναμε, γιατί πίστευαν ότι η παύση θα διαρκέσει λίγο. Αλλά, καθώς αυτό το διάστημα μεγάλωνε, οι παίκτες μας φάνηκε ότι δυσανασχετούσαν λίγο. Εμείς τους παρακολουθούσαμε με διάφορες ασκήσεις και διάφορα challenges που τους βάζαμε, για να τους κρατάμε ζεστούς. Ωστόσο, η περίοδος μακριά από τα γήπεδα κράτησε τελικά πολύ, αλλά γύρισαν με πολλή όρεξη και θέληση, ενώ και η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη. Τα παιδιά χάνουν πολύτιμο χρόνο εκτός αθλητισμού. Εμείς μέχρι τέλος Ιουνίου θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις και αν δούμε ότι υπάρχει η διάθεση, θα πάμε το πολύ μέχρι τα μέσα Ιουλίου με αλλαγή στις ώρες για μεγαλύτερη δροσιά».

Ο Στ. Μαλακασιώτης με τον γιο του, Χρήστο

Οι γιοι του προπονητή Δ. Καλοπίτα, Κώστας και Θωμάς, δεν έχουν τυχαία αυτή την κόμη, αφού δηλώνουν θαυμαστές του Ουάρντα

Ο Nίκος Οικονόμου με τον πατέρα του, Χρήστο, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στα γήπεδα

Ο 10χρονος Στέλιος Πλαΐνης δεν αποχωρίζεται τη φανέλα του Ρονάλντο

Ο προπονητής Κωνσταντίνος Γάκιας

Οι παίκτες του τμήματος 2010 τελειώνουν την προπόνησή τους με ένα «όλε»

Οι γεννημένοι το 2011 ποδοσφαιριστές ποζάρουν στο φακό του «Ταχυδρόμου»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου