ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

"Τ" 2 ΦΟΡΕΣ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

21/1/2010

 

Κανονιστική

Πριν από μερικά χρόνια, επί δημαρχίας Δημήτρη Πιτσιώρη, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε λάβει κανονιστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία επιτρεπόταν μετά τις 11 το βράδυ τα φορτηγά της ΑΓΕΤ να διασχίζουν τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης.

Ρωτάμε αν ισχύει ακόμη αυτή η απόφαση, γιατί χθες στις 11.30 το βράδυ το σιλοφόρο της ΑΓΕΤ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα κυκλοφορίας, με τις κορύνες να τσαλαπατιούνται από τις ρόδες του μεγάλου οχήματος.

Αν και νομίζουμε ότι υπάρχει έστω και ένας μισοτελειωμένος Περιφερειακός, που μπορεί να δεχθεί τα φορτηγά και μετά τις 11 το βράδυ.

Δ.Χ.

Για τα διόδια

Αναβάλλεται κατά πάσα πιθανότητα η κινητοποίηση στα διόδια του Μοσχοχωρίου από την τοπική επιτροπή που έχει συσταθεί και αντιτίθεται στην ύπαρξη των διοδίων. Κι αυτό όχι επειδή υπάρχουν αγροτικά μπλόκα, αλλά επειδή η Τροχαία διοχετεύει αλλού την κίνηση. Πάντως τα μέλη της επιτροπής είναι αποφασισμένα να κάνουν την επιτροπή διάσημη στο νομό, μιας και πολλοί είναι οι Μαγνησιώτες που τρέχουν καθημερινά στη Λάρισα για δουλειά και σκορπούν μια περιουσία στο πήγαινε-έλα.

Δ.Π

Πανελλαδικές

Πώς θα πάνε αυτά τα παιδιά να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις σε λίγους μήνες, τη στιγμή που έχουν χάσει τόσα μαθήματα με τις καταλήψεις; Όσο και να κοπούν οι εκδρομές και οι περίπατοι και οι αργίες, η ύλη δεν θα μπορέσει να καλυφθεί όπως θα γινόταν κανονικά. Αλλά να μου πεις, όλα τα παιδιά πλέον πάνε φροντιστήριο και είναι καλυμμένα, αλλά για τις εξαιρέσεις δηλαδή για τα παιδιά που περιμένουν από το σχολείο να διδαχθούν την ύλη τι θα γίνει;

Δ.Π

Με προαστιακό

Μία ώρα και 20 λεπτά από Λάρισα για Θεσσαλονίκη κάνει ο προαστιακός και μάλιστα προτιμάται από πολλούς Βολιώτες ειδικά το τελευταίο διάστημα λόγω των Τεμπών. Υπάρχουν δε πολλοί που πηγαίνουν με το αυτοκίνητο μέχρι τη Λάρισα, το παρκάρουν στο σταθμό και συνεχίζουν το ταξίδι τους με τον προαστιακό. Και πιο γρήγορα φτάνουν και δεν μπλέκονται στην κίνηση και δεν έχουν το φόβο των Τεμπών. Μια χαρά δηλαδή!

Δ.Π

Μειωμένη η δύναμη των Φαρσάλων

Στο περσινό μπλόκο των Μικροθηβών οι Φαρσαλινοί αγρότες είχαν δώσει δυναμική παρουσία, κάτι που δεν έγινε και φέτος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως μεγάλη μερίδα αγροτών πήγαν στο μπλόκο της Νίκαιας, αν και δεν πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ. Βέβαια μάθαμε πως δόθηκε γραμμή και απαιτήθηκε η παρουσία τους στη Νίκαια, καθώς φέτος μερικά από τα μέλη των αγροτικών συλλόγων Φαρσάλων, ανεξαρτήτως χρώματος, είναι στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΥ.

Α.Φ.

Μεγάλη η απουσία…

…Του αγροτοσυνδικαλιστή από την περιοχή των Φαρσάλων κ. Δρόσου, ο οποίος στις περσινές κινητοποιήσεις ήταν στην πρώτη γραμμή. Χθες και ενώ τον περιμέναμε στις Μικροθήβες μάθαμε τελικά ότι δεν θα έρθει. Ο λόγος άγνωστος, αλλά πληροφορίες λένε πως υπάρχουν πολιτικές διχόνοιες. Μάλιστα μας είπανε ότι την Τρίτη το βράδυ ο κ. Δρόσος πήγε στο μπλόκο της Νίκαιας, από όπου και έφυγε κακήν κακώς, διότι ο πρόεδρος της ΠΑΣΥ Βαγγέλης Μπούτας τού ξεκαθάρισε πως εάν θέλει να παραμείνει σε εκείνο το μπλόκο, θα συνταχθεί με τα αιτήματά τους.

Α.Φ.

Πίτες και προβλήματα…

Την ώρα που κάποιοι εφοριακοί ασχολούνταν με την κοπή της βασιλόπιτας, κάποιοι από τη γειτονική πόλη, πολιτικά… ομοϊδεάτες, έστελναν στους ευεπίφορους για τη νίκη του… σοσιαλισμού τον περασμένο Οκτώβρη ανακοινώσεις, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν προβλήματα στον κλάδο…

Συμβούλιο Προγραμματισμού

…Για σήμερα είναι προγραμματισμένο το Συμβούλιο Προγραμματισμού της ΔΕΥΑΜΒ και εκεί εκτός των άλλων θα συζητηθεί και το περίφημο θέμα με τους υπερχειλιστές, όπου θα είναι παρόντα και τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ. Πάντως η κατάσταση τις τελευταίες μέρες στη Διαδημοτική Επιχείρηση δεν είναι και η καλύτερη, μολονότι από μέλη του Δ.Σ. υποστηρίζεται ότι η σημερινή διοίκηση έχει να παρουσιάσει στο ενεργητικό της τη μείωση των διαρροών, τη μείωση των χλωριόντων στο πόσιμο νερό, την επαρκή ανταπόκριση των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή της Νεάπολης στις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Νοέμβρη κ.α.

Θα μπορούσε να λυθεί εσωτερικά

…Μάλιστα στη ΔΕΥΑΜΒ πολλοί είναι αυτοί που τα βάζουν με το Γιάννη Στάμο, καθώς -όπως λένε- ένα ζήτημα που θα μπορούσε να λυθεί… εσωτερικά πήρε μεγάλες διαστάσεις από τη στιγμή που τα έργα της Διαδημοτικής Επιχείρησης έχουν συνέχεια και μέσα στο 2010 με την ολοκλήρωση του βιολογικού, με τις δύο δεξαμενές αντιπλημμυρικής προστασίας της Νεάπολης στη Λεωφόρο Αθηνών και με τη δημοπράτηση των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης των συνοικιών Αγίων Αναργύρων και Παλαιών – Παλαιού Λιμεναρχείου…

Περιμένουν το γραμματέα…

…Στη ΔΕΥΑΜΒ όμως τους έχουν ανάψει «πράσινο φως» και για ένα έργο από το Τομεακό του Περιβάλλοντος του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για τη Β΄ Φάση του έργου αυτοματοποίησης του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Μείζονος Περιοχής Βόλου συνολικού προϋπολογισμού 4.300.000 ευρώ. Στη ΔΕΥΑΜΒ περιμένουν το τυπικό ΟΚ καθώς περιμένουν τον ορισμό του Γενικού Γραμματέα Ανάπτυξης υπεύθυνου για το ΕΣΠΑ που θα χειριστεί τα κονδύλια συνολικού ύψους 26 δισ. ευρώ, με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει γίνει πρόταση σε δύο τεχνοκράτες που υπηρετούν στις Βρυξέλλες, αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι απαντήσεις ήταν αρνητικές…

Χίλιες και μία νύχτες…

Στο Δήμο κάποιοι πασόκοι διαδίδουν ότι για το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο του Βόλου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, το πολυτελές γιοτ του οποίου ελλιμενίζεται τα τελευταία χρόνια για συντήρηση στο λιμάνι του Βόλου.

Μετά τις 100 μέρες του ΠΑΣΟΚ, στις χίλιες και μία νύχτες του Λώρενς της Αραβίας…

Στην Αραβία

…Μιας και ο λόγος για Άραβες, αξίζει να σημειώσουμε ότι εκεί στρέφουν πλέον σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον τους μερικές γνωστές κατασκευαστικές εταιρίες της Μαγνησίας, σε μία προσπάθεια να παραμείνουν ζωντανές στο παιχνίδι των έργων.

Πόσα;

…Με αφορμή τη χθεσινή αναβολή της δίκης του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ένας φίλος με ρώτησε αν μπορεί η διοίκηση του ΕΑΚ να απαντήσει πόσα χρήματα έχει εισπράξει τον τελευταίο 1½ χρόνο από τη χρήση του Σταδίου…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Θράσος

Θέλει περισσό θράσος, σαν αυτό που έχει ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης της Ν.Δ. Κων. Χατζηδάκης, που σε τρεις μήνες πέρασε στην αντίπερα όχθη της αντιπολίτευσης, και κατέθεσε ερώτηση για τις εισπρακτικές εταιρίες. Το νομοσχέδιο το «επιμελήθηκε» ο ίδιος και επειδή ποτέ δεν εφαρμόστηκε και του είχε επισημανθεί όσο καθόταν στην υπουργική καρέκλα, αντί να απολογείται, ξεμύτισε και ζητά τα ρέστα από το ΠΑΣΟΚ που κυβερνά τρεις μήνες. Λες και είμαστε λωτοφάγοι όλοι ξαφνικά σε αυτή τη χώρα και αρχίζουμε να μοιράζουμε συγχωροχάρτια σε αυτούς που μας δούλευαν πεντέμισι χρόνια ψιλό γαζί… Είπαμε, και η ανοχή έχει τα όριά της. Ας τους συνεφέρει κάποιος.

Β.Κ

Μόνο με κριτήρια

«Τα επιδόματα καταβάλλονται βάσει συγκεκριμένης εγκυκλίου και των κριτηρίων που έχει καθορίσει το Υπουργείο» διευκρίνιζε χθες στη στήλη ο αρμόδιος αντινομάρχης Λεωνίδας Αναστασίου, ξεκαθαρίζοντας ότι το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης δεν δόθηκε από τον κορβανά της Νομαρχίας για να υπάρχει η δυνατότητα να ανακουφιστούν και επιπλέον άτομα από όσα πληρούσαν τα κριτήρια. Όσοι δε από τους τυφλούς είναι ασφαλισμένοι σε κάποιον ασφαλιστικό φορέα, όπως συμπλήρωσε ο κ. Αναστασίου και πληρούν τις προϋποθέσεις, θα το πάρουν από το ταμείο τους. Και αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα γιατί ορισμένες Νομαρχίες… δεν τήρησαν τα όσα προβλέπει η σχετική εγκύκλιος είναι προφανώς αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Ίσως -λέμε εμείς- να παρερμήνευσαν οι υπάλληλοι τις σχετικές διατάξεις. Ποιος ξέρει….

Β.Κ

Μέχρι την επόμενη φορά

Ανακουφισμένοι οι του ΣΥΝ στο Βόλο, καθώς πέρασε και αυτή η μπόρα με τον Φώτη Κουβέλη και όλα μέλι γάλα… Φαινομενικά τουλάχιστον, αφού γίνεται κατανοητό ότι σε κεντρικό επίπεδο κάθε φορά που ξεσπά μία κόντρα όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν την ανάγκη φιλότιμο για να κρατηθεί ο πολιτικός φορέας, αλλιώς θα είχαν ήδη κατεβάσει ρολά. Έτσι όλοι αγαπημένοι την Κυριακή το απόγευμα θα μεταβούν στη Λάρισα που θα μιλήσει ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας. Μέχρι το επόμενο «επεισόδιο».

Β.Κ

Τριβές

Αρχισαν παρασκηνιακά τα φαγώματα, όπως πληροφορείται η στήλη, στη ΔΑΚΕ του ΕΚΒ. Το «κεφάλι» μάλιστα ενός μέλους της παράταξης που συμμετέχει στο Δ.Σ. απειλείται με κυρώσεις, αν και δεν ξέρουμε κατά πόσο κάτι τέτοιο θα βρει σύμφωνη όλη την παράταξη και με ποια επιχειρηματολογία. Όταν μάλιστα ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής δραστηριοποιείται σε μεγάλο εργασιακό χώρο… Οι εξελίξεις αναμένονται σύντομα και ας μην βιαστούν κάποιοι να μας διαψεύσουν, διότι … η πηγή είναι εγκυρότατη…

Β.Κ

Η πόλη που έβλεπε τις ευκαιρίες να περνούν!

Κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί μεγάλες επενδύσεις στο Νομό Μαγνησίας, οι οποίες όμως χάθηκαν στο δρόμο εξαιτίας της γραφειοκρατίας και των αστήρικτων αντιδράσεων ορισμένων που έχουν εξασφαλισμένο το μισθό τους. Η περιοχή μας, εγκλωβισμένη σε ιδεοληψίες που λένε με τρόπο στείρο «σε όλα όχι», κινδυνεύει να γίνει τόπος συνταξιούχων. Αν μιλούσαμε βεβαίως για ρυπογόνες βιομηχανίες, όλοι θα είχαμε τις ενστάσεις μας. Οταν όμως πρόκειται για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα με όλες τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προβλέψεις και μελέτες, οι λυσσαλέες αντιδράσεις μάς εμβάλλουν τουλάχιστον σε υποψίες.

Είναι αδιανόητο σε τούτη την οικονομική συγκυρία να παρακαλούν οι επενδυτές να φτιάξουν ξενοδοχεία ή έστω εξοχικές κατοικίες και να υπάρχουν αυτοί που αντιδρούν και οι υπηρεσίες που κωλυσιεργούν. Προφανώς οι αντιδρώντες και οι κρατούντες σκέπτονται να μοιραστούν τις αποδοχές τους με τους νέους, που σε ποσοστό 30% στην περιοχή μας είναι άνεργοι!

Χθες ο Νομάρχης δήλωσε ότι το ιδιοκτησιακό στις Νηές θα έχει ξεκαθαρίσει εντός Φεβρουαρίου, ώστε να γνωρίζει η τοπική κοινωνία αλλά και οι επενδυτές αν το έργο θα προχωρήσει. Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε.

Υπάρχει βέβαια και το έντονο ενδιαφέρον σοβαρών επενδυτών για την ξενοδοχειακή μονάδα στο Σωρό. Το θέμα για το χαρακτηρισμό της έκτασης βρίσκεται στην αρμόδια επιτροπή. Ελπίζουμε και ευχόμαστε για τη συγκεκριμένη περιοχή του Σωρού να ισχύσει ό,τι ακριβώς και για τις δύο διπλανές εκτάσεις του Οικοδομικού Συνεταιρισμού των Εφέδρων Αξιωματικών και του Οικισμού των Δημοσίων Υπαλλήλων. Αυτό απαιτεί η ισονομία και το συμφέρον του τόπου, για να μην καταλήξουμε τελικά γκέτο ανέργων!

 

Ο κρυπτογράφος

Μην τους ακούς τους Stantard και τους Poor, μην πείθεσαι από τους Fintch και από τους Moodys, οι οίκοι αυτοί της ανοχής θα κάνουνε φτιαχτές αξιολογήσεις, αρκεί τη σπέκουλα να αγνοείς, για χάρη τους να μην κερδοσκοπήσεις, τη μοίρα μόνο δες της Αϊτής.

[email protected]

Η καθυστέρηση στη νομική βοήθεια

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΑΜ, μετά από σχόλιο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω απάντηση:

Σε σχέση με το σχόλιο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας για την εφαρμογή του προγράμματος δωρεάν νομικής βοήθειας, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Ο λόγος καθυστέρησης εφαρμογής του προγράμματος παροχής δωρεάν νομικής βοήθειας σε εμπλεκόμενους σε δικαστικές διενέξεις με τραπεζικά ιδρύματα πολίτες, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα νομικής βοήθειας, οφείλεται στο ότι επρόκειτο για τριμερή προγραμματική σύμβαση που έπρεπε να εγκριθεί από τα διοικητικά όργανα τριών φορέων, ΝΑΜ, ΔΣΒ και ΤΕΔΚ, καθώς και να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις στη σύμβαση, αφού επρόκειτο για ένα πρωτόγνωρο πιλοτικό πρόγραμμα, που δεν έχει εφαρμοστεί άλλη φορά, από φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα μείζονα νομικά θέματα που προέκυψαν, κατά τον έλεγχο της νομιμότητας, εξεταζόμενη αυτή από τα όργανα της περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και η αύξηση των μελών της επιτροπής που θα εξετάζει τις αιτήσεις των πολιτών με την προσθήκη 2, αντί 1 μέλους της ΤΕΔΚ, είχαν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση.

Πλέον όμως όλα τα προβλήματα που ανέκυψαν λύθηκαν και πλέον θα αρχίσει η εκτέλεση του προγράμματος.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου