ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Δεν έχω αντίληψη μικρόψυχων παραγόντων»

δεν-έχω-αντίληψη-μικρόψυχων-παραγόν-426462

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που εκτυλίσσονται στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και την πορεία του σε αυτή παραχώρησε χθες στο ξενοδοχείο «Park» ο αντιπρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ κ. Κώστας Θεοδώρου.

Είναι γεγονός πως άπαντες πριν την χθεσινή τοποθέτηση του κ. Θεοδώρου περίμεναν την ανακοίνωσή του περί αποχώρησης από τα κοινά της ΠΑΕ και τον ήθελαν ενοχλημένο για το γεγονός ότι ο Αχιλλέας Μπέος προτίμησε για πρόεδρο τον κ. Τόρη και όχι κάποιον άλλον, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε. Ο ίδιος έχει πικραθεί από την συμπεριφορά μερικών ατόμων στην ομάδα του Βόλου, τους οποίους και χαρακτήρισε μικρόψυχους, αλλά αυτό δεν τον κάνει να παραιτηθεί από την ΠΑΕ. Μεταξύ άλλων είπε για τον Αχιλλέα Μπέο και τη θέση του αντιπροέδρου: «Αυτός μου έδωσε τη θέση και αν θέλει, μπορεί να μου την πάρει».

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδώρου ξεκινώντας τη χθεσινή του ομιλία είπε: «Ο χρόνος της συνέντευξης δεν έχει να κάνει με τίποτα ποιος είναι ο νέος πρόεδρος ή με την πορεία της ομάδας. Έχει να κάνει αποκλειστικά για τη διαδρομή και την πορεία μου στα διοικητικά του Ολυμπιακού Βόλου και πάνω απ’ όλα τώρα που η άνοδος είναι δεδομένη, άρα δεν μπορεί να επηρεάσει αρνητικά. Ο φίλος μου ο δημοσιογράφος κ. Καίσαρης εδώ κι οκτώ μήνες λέει ότι Κέρκυρα, Ολυμπιακός στις δύο πρώτες θέσεις είναι δεδομένο. Άρα οκτώ μήνες νωρίτερα, όλος ο κόσμος ήξερε την άνοδο του Ολυμπιακού Βόλου».

Για την γνωριμία του και τη σχέση με τον Αχιλλέα Μπέο ανέφερε σχετικά: «Διοικητικά το πρώτο μου αντάμωμα με τον Αχιλλέα Μπέο ήταν στο Ξενία, όταν ήθελε να φτιάξει μία ομάδα στο Βόλο. Συναντήθηκα μαζί του, του

είπα δεν βάζω κανένα όρο, αλλά μην με πουλήσεις. Δεν προχώρησε αυτό, ναυάγησε η σκέψη του με τη Νίκη. Κάποια στιγμή, επί Βασιλειάδη εποχή, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να είμαι μαζί του στον Ολυμπιακό. Έτσι, ξεκινήσαμε. Στη διαδρομή ήμασταν δυο, γίναμε τρεις, γίναμε χίλιοι δεκατρείς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλαθλους που αγκάλιασαν την προσπάθεια και ήταν δίπλα μας. Ήταν συμπαραστάτες σε όλα τα επίπεδα, και σε αριθμό προσέλευσης φιλάθλων στο γήπεδο, και στα διαρκείας, και στην

αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, και στο εμπορικό τμήμα. Δεν μπορεί να

το αμφισβητήσει κανένας. Ολοι οι παράγοντες του νομού, Νομάρχης, Δήμαρχος, βουλευτές, συμπαραστάθηκαν στον Ολυμπιακό Βόλου να γυρίσει στη Σούπερ Λιγκ. Άρα, δεν θα πρέπει να μιλάμε ότι ήταν λίγα τα εισιτήρια, θα γίνουν ακόμα περισσότερα εάν είμαστε προσεκτικοί και λέμε ευχαριστώ».

Η ενασχόληση του με τον Ολυμπιακό: «Έβαλα τα θεμέλια του εμπορικού τμήματος, γιατί πιστεύω ότι αυτό το τμήμα είναι ξεχωριστό από το αγωνιστικό. Η προσέλευση των φιλάθλων ήταν αρκετά μεγάλη. Διοικητικά, ο Αχιλλέας με έκανε αντιπρόεδρο. Δεν του το ζήτησα, θα μπορούσε να με έχει απλό μέλος. Αυτός μου έδωσε τη θέση και αν θέλει, μπορεί να μου την πάρει.

Είμαι στον Ολυμπιακό γιατί τον αγαπάω, δεν είμαι για να έρχεται στο ξενοδοχείο μου. Πηγαίνει σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής και έτσι πρέπει να κάνει. Δεν έχω την αντίληψη που έχουν κάποιοι μικρόψυχοι παράγοντες που βρίσκονται δίπλα στον Αχιλλέα Μπέο, που θέλουν να τον πηγαίνουν σε συγκεκριμένα μαγαζιά».

Η θέση του για τους οργανωμένους: «Στους οργανωμένους φιλάθλους, δεν ανακατεύτηκα. Οι οργανωμένοι καλά κάνουν και στηρίζουν σωστά και με δυναμική την ομάδα, όπως και όλοι οι απλοί φίλαθλοι, κάνουν την ΠΑΕ να είναι βιώσιμη. Η τάξη στα οικονομικά ήρθε από τη προσέλευση των φιλάθλων, από το υστέρημα ανθρώπων για την αγάπη τους για την ομάδα».

Η υπόθεση Μπουμπένκο και η στήριξη σε Τσιώλη: «Όταν έφυγε ο Μπουμπένκο, το έμαθα μετά από μία μέρα. Έγινε Διοικητικό Συμβούλιο και είπα να τον ξαναπάρουμε. Πέρασε καιρός και έρχεται σε συνέντευξή του ο Αχιλλέας και λέει ότι ήταν λάθος του που έφυγε ο Μπουμπένκο. Κάτι παρόμοιο πήγε να γίνει στη Ρόδο μετά το παιχνίδι με τη Ρόδο που ο Ολυμπιακός έχασε και υπήρχε ένταση. Η θέση μου ήταν ξεκάθαρη. Δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε τον καλύτερο Έλληνα προπονητή και να μην τον στηρίζουμε. Στηρίχθηκε ο Σάκης Τσιώλης και βγήκε αυτή η προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα».

Η τοποθέτησή του για τους παλαιμάχους: «Σε όλα τα παιχνίδια, είχα δίπλα μου τον Τάκη Συνετόπουλο, γιατί είναι μια ιστορία και ένα κεφάλαιο του Ολυμπιακού Βόλου που δεν ξεχνιέται. Είναι λάθος που δόθηκαν

διαρκείας στους παλαίμαχους και τα πήραν πίσω. Οι παλαίμαχοι που είναι

μιας παλιάς γενιάς που έπαιξαν χωρίς να πληρώνονται, δεν είναι κακό να

παίρνουν ένα εισιτήριο διαρκείας, είναι μια ένδειξη ότι η ομάδα τους

θυμάται και τους τιμά»

Για τις μετοχές: «Μετοχές και τα ίδια μου τα παιδιά έχουν πάρει όπως κι εγώ. Δεν εξαργυρώνεται η προσφορά μου. Μου έλεγαν διάφοροι «δεν φοβάσαι που θα δώσεις συνέντευξη;». Τι να φοβηθώ; Τον Αχιλλέα; Είναι ένας άνθρωπος που ήρθε στο Βόλο, έβαλε τα λεφτά του για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό Βόλου. Λέει ότι πάει και βλέπει την αγάπη του, τον Πανιώνιο. Εγώ λέω ότι αγάπη μου είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, κακό είναι αυτό; Μπορούν να

βγουν να το πουν και κάποιοι άλλοι;

Για την επιλογή του νέου προέδρου: «Φθάσαμε στην εκλογή του προέδρου του Γιώργου Τόρη, ο οποίος στις συζητήσεις μας με λέει «αδερφέ μου» και υπάρχει μία μεγάλη φιλία. Του εύχομαι να προσφέρει ό,τι περισσότερο, γιατί μπορεί να βάλει το χέρι στην τσέπη και να κάνει μεταγραφή που θα κάνει μπαμ στο Βόλο, αυτό που έχουν ανάγκη οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού.

Μετά τα δικαστήρια και το κλείσιμο των διάφορων υποθέσεων, κάποιοι

άλλαξαν θέση απέναντί μου. Ισως γιατί νόμιζαν ότι στα δικαστήρια θα

είχα άλλη θέση. Μικρόψυχοι, με λίγο μυαλό γιατί δεν εξαγοράζομαι.

Άλλοι πάνε να πάρουμε μετοχές δωρεάν, εγώ θα τις πάρω με λεφτά

πραγματικά».

Οσον αφορά στο Δήμαρχο Βόλου Αλέκου Βούλγαρη είπε: «Καλό είναι να τον αφήσουν ήσυχο, να τελειώσει αυτό που αγαπάει απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Άλλοι θέλουν να πάρουν την ομάδα από το Στάδιο να την πάνε στο Πανθεσσαλικό για δικούς τους λόγους. Δεν αναμείχθηκα σε κανένα θέμα της ομάδας, γιατί αρχή μου είναι ότι η ΠΑΕ ανήκει στον ιδιοκτήτη της και εάν κάνει λάθος αυτός, θα ματώσει η τσέπη του. Ας μην βγάζουν τα παπαγαλάκια τους ορισμένοι και λένε διάφορα για τον Θεοδώρου. Ανοικτά ας μιλήσουν. Ήμουν και θα είμαι Ολυμπιακός γιατί έχω διαδρομή και δικαιούμαι και πιστεύω ότι πρέπει να το κάνω για την πόλη και την ομάδα που αγαπάω».

Σε ερώτηση για το εάν παραμένει στην θέση του αντιπροέδρου απάντησε:«Βάσει του ότι ξέρω, ναι. Υπήρξε μία συνάντηση με τον

Αχ. Μπέο μετά τη συνέντευξη της περασμένης Παρασκευής, είχαμε να

μιλήσουμε είκοσι ημέρες μαζί, δεν μου είπε κανένας ότι με παραιτήσανε.

Άκουσα στη συνέντευξη ότι δυο-τρεις κουράστηκαν και θα αποχωρήσουν.

Αν θέλουμε να βλέπουμε κούραση για να αλλάξουμε κάποιον, ας γίνει

έτσι. Δικαίωμά του είναι αυτό. Αυτός με έκανε αντιπρόεδρο, αυτός ας με

καταργήσει. Επίσημη θέση δεν έχω, μπορεί να υπάρξει μετά τη συνέντευξή

μου».

Τέλος, για το εάν ο ίδιος είναι πικραμένος που δεν του προτάθηκε η θέση του προέδρου, τόνισε: «Η διαδικασία που ζήτησε ο Αχιλλέας για το νέο πρόεδρο της ΠΑΕ έγινε μετά το παιχνίδι με τον Αγροτικό. Μας είπε ότι όποιος ενδιαφέρεται να γίνει πρόεδρος, ας με πάρει τηλέφωνο να συζητήσω μαζί του. Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά. Τι να τον πάρω τηλέφωνο; Δικό του θέμα ήταν να βάλει όποιον θέλει, δική του είναι η ομάδα. Εκεί εκτιμά την προσφορά του καθενός».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου