ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Μέσι έστειλε τη φανέλα του στον Μίλερ

ο-μέσι-έστειλε-τη-φανέλα-του-στον-μίλερ-53332

«Για τον Γκερντ Μίλερ. Με σεβασμό και θαυμασμό. Μία αγκαλιά». Αυτό ήταν το μήνυμα που συνόδευε το πακέτο με αποστολέα τον Λιονέλ Μέσι και και παραλήπτη τον σπουδαίο Γερμανό ποδοσφαιριστή. Με αυτό τον τρόπο ο Αργεντίνος προσπάθησε να τιμήσει τον παίκτη που ξεπέρασε στο ρεκόρ γκολ που είχε σε ένα ημερολογιακό έτος.

Ο σούπερ σταρ της «Μπάρτσα» ολοκλήρωσε το 2012 με 91 γκολ και θέλοντας να εκφράσει το σεβασμό του στο Γερμανό αποφάσισε από κοινού με την Μπαρτσελόνα να προβούν σ’ αυτή την ευγενική χειρονομία.

Εξάλλου, πέρυσι ο Μέσι είχε σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ: Την αγωνιστική περιόδο 2011-12 έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε αριθμό γκολ σε μία σεζόν σε συλλογικό επίπεδο, όταν πέτυχε 73 τέρματα, ξεπερνώντας τα 67 γκολ του Γκερντ Μίλερ από τη σεζόν 1972-73.

Η φανέλα του Μέσι συνοδεύτηκε και από μία επιστολή του προέδρου της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ προς τον εκτελεστικό διευθυντή της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Στο γράμμα του αυτό προς τον Ρουμενίγκε, ο Ροσέλ εκφράζει «την αναγνώριση προς τον αθλητή και άνθρωπο Γκερντ Μίλερ» τονίζοντας μάλιστα πως το ρεκόρ του Γερμανού «αποτέλεσε ξεκάθαρα επιπρόσθετο κίνητρο και σκοπό για τον Μέσι».

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα πρόσθεσε: «Η αγάπη και ο θαυμασμός που αισθάνεται ο σύλλογός μας για την Μπάγερν και τους φιλάθλους της φαίνεται μία ακόμη φορά μέσω του ιστορικού δεσμού ανάμεσα στους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές που έχουν θέσει νέα δεδομένα και γέννησαν τέτοια συναισθήματα ανάμεσα στους φιλάθλους και των δύο ομάδων μας».

Ο Γκερντ Μίλερ είχε σπεύσει να εκφράσει το σεβασμό του στον παίκτη που τον ξεπέρασε, Λιονέλ Μέσι, αμέσως μετά την κατάρριψη του ρεκόρ του από τον Αργεντινό στο γήπεδο της Μπέτις στις 9 Δεκεμβρίου 2012, με τα εξής λόγια: «Είναι ένας απίστευτος ποδοσφαιριστής, ένας γίγαντας που παράλληλα είναι πολύ συμπαθής και επαγγελματίας!»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου