ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρίτη ήττα για Διαγόρα με 4-0 από τον Αχέροντα

τρίτη-ήττα-για-διαγόρα-με-4-0-από-τον-αχέρ-531476

Τη συντριβή με 4-0 γνώρισε ο Διαγόρας στο Καναλάκι από τον Αχέροντα για την 4η αγωνιστική του 1ου ομίλου των μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής (31’ Ντόκος, 65’ Βέρμπης, 67’ Κυριάκης, 76’ Γεωργάκης οι σκόρερ). Η ομάδα του Στεφανοβικείου παρουσιάστηκε αγνώριστη και δεν πρόβαλε αντίσταση στους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα να υποστεί τρίτη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στο ειδικό πρωτάθλημα. Βέβαια, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η άφιξη της ομάδας στο γήπεδο δέκα λεπτά πριν την έναρξη λόγω βλάβης του λεωφορείου στη Λάρισα, όπου η αποστολή περίμενε άλλο για μιάμιση ώρα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο Διαγόρας παρατάχτηκε με τον Αποστολίδη στο τέρμα, τους Λάιο και Σκύφτα στα πλάγια της άμυνας και στο κέντρο αυτής τους Γιαουπλάρι και Ναουμίδη. Οι τρεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Κυρίτσης Θ., Παπαγεωργίου, Μπλέντι, στα άκρα κινούνταν οι Κουβελάς και Κυρίτσης Γ., ενώ στην κορυφή τοποθετήθηκε ο Αναστασίου.

Δίκαιο προβάδισμα για τον

Αχέροντα στο πρώτο μέρος

Το δυνατό γυριστό σουτ του Βασιλάκη εντός περιοχής, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια στο 5’, ήταν η πρώτη σημαντική στιγμή στο ματς, αλλά χρειάστηκε να φτάσουμε στο 26’ να δούμε την επόμενη. Συγκεκριμένα στο 26’ ο Ντόκος βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά στην προσπάθειά του να ντριμπλάρει τον Αποστολίδη, είδε τον έμπειρο πορτιέρε να πέφτει στα πόδια του και να του παίρνει την μπάλα, αποσοβώντας ουσιαστικά το 1-0. Όμως, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 31’, όταν ο Ντόκος ήταν ο τελικός αποδέκτης εντός περιοχής του συνδυασμού των Βασιλάκη-Τάτση, με τον παίκτη των γηπεδούχων να σουτάρει εύστοχα, για να γίνει έτσι το 1-0.

Στο 37’ ο Διαγόρας θα μπορούσε να φανεί για πρώτη φορά απειλητικός, αλλά μετά την εξαιρετική κάθετη του Μπλέντι στον Κουβελά, ο δεύτερος μάλλον ολιγώρησε, ενώ ήταν μόνος του και μπορούσε να βγει στο τετ-α-τετ, με συνέπεια ο Βλάχος να βγει στα όρια της περιοχής του γρήγορα και να μπλοκάρει.

Στο 45’ από το πουθενά παραλίγο να γίνει η ζημιά για δεύτερη φορά για τους φιλοξενούμενους. Ο Βλάχος έκανε το πολύ δυνατό βολέ, με την μπάλα να σκάει και να φτάνει από τη μία περιοχή στην άλλη. Ο Λάιος με τον Αποστολίδη, που βγήκε μακριά από την εστία του, δε συνεννοήθηκαν καλά, ο Ζδράβος παρενεβλήθη και έκλεψε, αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση σε κενή από γκολκήπερ εστία ήταν αδύναμο και πρόλαβε να διώξει πολύ πριν τη γραμμή ο Γιαουπλάρι.

Ωσεί παρών στο δεύτερο μέρος

Παρά τις τρεις μαζεμένες αλλαγές του Στέλιου Αρσένου στην αρχή του β’ μέρους και μία γρήγορη τέταρτη πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Διαγόρας εξακολουθούσε ένα μην μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη εστία, αντίθετα ο Αχέρων έψαχνε κι ένα δεύτερο γκολ και το πέτυχε σε κόντρα επίθεση στο 65’, τελειώνοντας ουσιαστικά από νωρίς την υπόθεση νίκη. Ντόκος, Ζδράβος, Πότσης συνδυάστηκαν επιτυχώς και ο Βέρμπης πήρε την τελική πάσα και από το ύψος της μικρής περιοχής δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει.

Οι παίκτες του Διαγόρα όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά φάνηκε να τα παρατάνε, με συνέπεια να δεχθούν άλλα δύο τέρματα. Στο 68’ ο Κυριακής με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Κωνσταντίνου από τα δεξιά έγραψε το 3-0, για να έρθει στο 76’ ο Γεωργάκης τελείως ανενόχλητος να πατήσει περιοχή και να σουτάρει εύστοχα στην αριστερή γωνία, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στην επικράτηση της ομάδας του. Το 4-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, που επέτρεψε στην ομάδα του Νομού Πρέβεζας να περάσει στη δεύτερη θέση του ομίλου.

ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ: Βλάχος, Κωνσταντίνου, Βασιλάκης, Φράγκος, Τάτσης, Μανιώτης, Πότσης (75’ Ντάμπος), Γεωργάκης (80’ Ερέκι), Ντόκος, (80’ Εμβραΐζογλου) Ζδράβος (66’ Κυριάκης), Βέρμπης (75’ Αναστασιάδης)

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ: Αποστολίδης, Λάιος (46’ Καραμπούζης), Σκύφτας (46’ Σπαθής), Γιαουπλάρι, Ναουμίδης, Κυρίτσης Θ., Παπαγεωργίου (46’ Αλεξίου), Μπλέντι, Κουβελάς (68’ Σιόβας), Κυρίτσης Γ., Αναστασίου (59’ Κόφφας)

Ο Βολιώτης προπονητής και παλαίμαχος του Αχέροντα, Σταύρος Σταμπουλής, παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα

Ανοδος στο ρεπό της για

την Αναγέννηση Καρδίτσας

Μπορεί να μην αγωνίστηκε χθες, γιατί έκανε το προγραμματισμένο της ρεπό, αλλά η Αναγέννηση Καρδίτσας μετά τη διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου των μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής μπορεί να πανηγυρίζει οριστικά την άνοδό της στη Σούπερ Λιγκ 2 και την επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Οι Καρδιτσιώτες συνεχίζουν πρώτοι με επτά βαθμούς, καθώς ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας έμεινε στο 1-1 με τον Ορφέα Ξάνθης (48’ Ξανθόπουλος πεν. / 12’ Γκασιμπαγιαζίδης) κι έτσι τερματίζει τους αγώνες διαβάθμισης με πέντε πόντους, αφού στο φινάλε έχει ρεπό. Δεύτερος πέρασε ο Αχέρων με το 4-0 επί του Διαγόρα με έξι βαθμούς, με την ομάδα του Καναλακίου να παίζει την τελευταία αγωνιστική στην Ξάνθη με τον Ορφέα, ο οποίος έχει τέσσερις. Άρα στη χειρότερη περίπτωση για την Αναγέννηση, ακόμα δηλαδή και να χάσει από τον Διαγόρα στο Στεφανοβίκειο και να πάρει το διπλό ο Αχέρων, έχει από χθες κατακτήσει τη μία από τις δυο προνομιούχες θέσεις και θα την ενδιαφέρει μόνο η κατάκτηση της πρωτιάς στο φινάλε.

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στους δύο ομίλους έχουν ως εξής:

1ος όμιλος (4η αγωνιστική)

Αχέρων Καν. – Διαγόρας Στεφ. 4-0

Ποσειδών Μηχ. – Ορφέας Ξάνθης 1-1

Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας

Η βαθμολογία

  1. Αναγέννηση Καρδίτσας (7-3) 7
  2. Αχέρων Καναλακίου (8-4) 6
  3. Ποσειδών Μηχανιώνας (4-5) 5
  4. Ορφέας Ξάνθης (3-3) 4
  5. Διαγόρας Στεφανοβικείου (1-8) 0

Επόμενη αγωνιστική (5η, 11/7)

Ορφέας Ξάνθης – Αχέρων Καν.

Διαγόρας Στεφ. – Αναγέννηση Καρδ.

Ρεπό : Ποσειδών Μηχανιώνας

2ος όμιλος (3η αγωνιστική)

Θύελλα Ραφήνας – Ηρόδοτος 0-0

Ζάκυνθος – Πανιώνιος 1-2

Ρεπό: ΑΕ Κηφισιάς

Η βαθμολογία

  1. ΑΕ Κηφισιάς (4-0) 6
  2. Πανιώνιος (3-2) 6
  3. Ηρόδοτος (1-0) 4
  4. Θύελλα Ραφήνας (0-3) 1
  5. Ζάκυνθος (1-4) 0

Επόμενη αγωνιστική (4η, 7/7)

Ηρόδοτος – Ζάκυνθος

Πανιώνιος – ΑΕ Κηφισιάς

Ρεπό: Θύελλα Ραφήνας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου