ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το πρόβλημα… καλά κρατεί

το-πρόβλημα-καλά-κρατεί-454315

Το τελευταίο φιλικό της Ελλάδας πριν τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν έφερε χαμόγελα. Η ήττα 2-0 από την Παραγουάη, στο Βίντερτουρ της Ελβετίας, μικρή σημασία έχει ως αποτέλεσμα. Ωστόσο, η εικόνα της Εθνικής στο πρώτο ημίωρο ήταν κάκιστη, στο διάστημα 30’-45’ καλή, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο υποφερτή, με εμφανή, ωστόσο, τα (γνωστά) προβλήματα επιθετικής ανάπτυξης.

Ο Οτο Ρεχάγκελ παρέταξε την Εθνική με 4-3-3. Μπροστά από τον Τζόρβα, η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Σεϊταρίδη, Τοροσίδη, Παπαδόπουλο και Κυργιάκο. Τζιόλης και Κατσουράνης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Νίνη πιο μπροστά τους και τους Σαλπιγγίδη (δεξιά), Σαμαρά (αριστερά) και Καπετάνο (κορυφή) στην επίθεση. Από την άλλη πλευρά ο Χεράρδο Μαρτίνο παρέταξε την Παραγουάη με 4-4-2, έχοντας τους Σάντα Κρουζ και Μπάριος στην επίθεση.

Η Εθνική ήταν κάκιστη στο πρώτο ημίωρο. Καμία επιθετική ενέργεια, πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και ανύπαρκτη κυκλοφορία της μπάλας. Αντίθετα η Παραγουάη μπήκε δυνατά, είχε την κατοχή, την επιθετική ανάπτυξη και την πίεση. Ετσι, ήρθαν οι ευκαιρίες με τους Μπάριος (6’), Σάντα Κρουζ (8’), πριν φτάσει στο 1-0 με τον Βέρα στο 9’ και στο 2-0 με τον Μπάριος στο 25’. Το ακυρωθέν γκολ του Σαλπιγγίδη στο 32’ (πρώτη αξιόλογη επιθετική ενέργεια) σαν να αφύπνισε την Ελλάδα, που «ζωντάνεψε», έδειξε επιθετικότητα και έχασε ευκαιρίες με τους Νίνη (34’), Σαμαρά (41’ και 41’) και δύο καλά σουτ του Τζιόλη (38’, 39’) ως το ημίχρονο.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, υπό βροχή, ο Οτο Ρεχάγκελ έκανε τρεις αλλαγές, χωρίς να μεταβάλει το σύστημα. Ο Καραγκούνης μπήκε αντί του Νίνη, ο Χαριστέας στη θέση του Σαλπιγγίδη και ο Βύντρα αντί του Κυργιάκο. Η Εθνική διατήρησε την ισορροπημένη κατάσταση του αγώνα, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το 30’. Πάντως, μεγάλη ευκαιρία δεν έχασε, αν και είχε καλές στιγμές με τους Τοροσίδη (49’) και Τζιόλη (59’). Αντίθετα, οι Λατινοαμερικανοί απείλησαν με τους Σάντα Κρουζ (54’), Μπαρέτο (63’) και Μπενίτες (68’).

Ο (μικρο)τραυματισμός του Κατσουράνη στο γόνατο στο 46’ (αποχώρησε, τελικά, στο 58’ δίνοντας τη θέση του στον Πατσατζόγλου) ήταν η κακή είδηση για τον Οτο Ρεχάγκελ, ο οποίος στο τελευταίο 15λεπτο έκανε δοκιμή με τον Σαμαρά στην κορυφή της επίθεσης και τον νεοεισελθόντα Σπυρόπουλο (πήρε τη θέση του Καπετάνου) στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ελλάδα – Παραγουάη 0 – 2

ΣΚΟΡΕΡΣ: 9′ Βέρα, 25′ Μπάριος

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος (46′ Βύντρα), Tζιόλης, Κατσουράνης (58′ Πατσατζόγλου), Νίνης (46′ Καραγκούνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46′ Χαριστέας), Καπετάνος (74′ Σπυρόπουλος).

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Βερόν (74′ Σαντάνα), Μορέλ (65′ Κανίσα), Μπονέτ (60′ Αλκάραζ), Σάντα Κρουζ, Βέρα (60′ Μπαρέτο), Ντα Σίλβα, Βίκτορ Κάσερες, Ριβέρος (79′ Ορτιγόζα), Τόρες, Μπάριος (60′ Μπενίτες).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου