ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το θέατρο του… παραλόγου

το-θέατρο-του-παραλόγου-429052

Ο πόλεμος μέσω ανακοινώσεων, που αν μη τι άλλο γελοιοποιεί την ομάδα και το όνομα της Νίκης, συνεχίζεται μεταξύ του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Στράτου Γιδόπουλου και των οργανωμένων. Χθες ήρθε η απάντηση του ισχυρού άνδρα της Εταιρίας στο αίτημα των οργανωμένων αν δεν μπορεί να παραχωρήσει δωρεάν τις μετοχές και να φύγει.

Η ρήξη αυτή τη φορά φαίνεται να είναι οριστική ανάμεσα στις δυο πλευρές, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται και η πανικιώτικη συγκέντρωση και η επίσημη τοποθέτηση όλων των φιλάθλων. Σε αυτή θα δώσει το παρών και η Ερασιτεχνική.

Το θέατρο του παραλόγου παίζεται τις τελευταίες ημέρες και απ’ όλο αυτό τον «χαρτοπόλεμο», χαμένη βγαίνει μόνο η ομάδα, αφού για άλλη μια φορά καθυστερείται ο προγραμματισμός της ενόψει της νέας σεζόν.

Η ανακοίνωση

Η νέα ανακοίνωση του Στράτου Γιδόπουλου έχει ως εξής: «Διαβάζοντας με προσοχή την ανακοίνωση των οργανωμένων, τους ενημερώνω ότι εγώ έτσι κι αλλιώς βρίσκομαι στην Αθήνα, άρα δεν χρειάζομαι εισιτήριο επιστροφής. Η Νίκη θα πάρει εισιτήριο για Δ’ Εθνική και μετά τοπικό. Αλλωστε αυτή είναι η επιδίωξη των υποκινητών τους. Μέχρι τώρα πίστευα ότι στην τραγική κατάσταση που βρήκα τη Νίκη όταν ανέλαβα, μόλις τρεις παίκτες και σωρεία χρεών, υπεύθυνοι ήταν οι προηγούμενοι διοικούντες, Καϊμακάμης, Βαλαχής, και οι υπόλοιποι. Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι. Αυτό γιατί και ο Καϊμακάμης και ο Βαλαχής βάλανε τα λεφτά τους και όταν είδαν οι σωτήρες της Νίκης ότι δεν μπορούν να βάλουν άλλα, τους έβριζαν και τους προπηλάκιζαν, για να τους αναγκάσουν να φύγουν.

Ετσι λοιπόν την ίδια μοίρα έχει όποιος βάζει λεφτά στη Νίκη. Αυτά τα ερπετά μεθοδεύουν την απαξίωσή του και πάνε για το επόμενο κορόιδο. Σαφώς δεν αναφέρομαι στους οργανωμένους, αλλά στους γνωστούς αγνώστους, ακόμα και σε μια διμούτσουνη νυφίτσα που είχα μέσα στα συμβούλιά μου. Αυτό που ζητάνε τώρα οι σωτήρες λοιπόν είναι βάλε λεφτά ή φύγε, χαρίζοντας μας τις μετοχές. Βέβαια για την ταμπακέρα, κουβέντα.

Εγώ σας έκανα πρόταση ότι χαρίζω το 65%. Μαζευτείτε όλοι μαζί και αγοράστε το 35%. Οι καβουρομάνες όμως δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη. Το μόνο που ξέρουν είναι να γράφουν ανακοινώσεις και να τις διοχετεύουν σε άμυαλους. Δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω αλλιώς αυτούς που υπογράφουν τις ανακοινώσεις, διότι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κι αν ακόμα χαρίσω τις μετοχές, για να μπορεί να συμμετέχει η Νίκη στο νέο πρωτάθλημα, θα πρέπει να αγοράσει ρούχα, παπούτσια, να πληρώσει εγγυητική στην επιτροπή αθλητισμού 30.000, να πληρώσει πρόστιμα στην ΕΠΟ 25.000, προετοιμασία, προπονητή, νέα συμβόλαια, παίκτες, μετακινήσεις, γήπεδο.

Αυτοί που σας παροτρύνουν λοιπόν, όπως μου είπε κάποιος συμπολίτης σας, αν γυρίζουν τις τσέπες τους ανάποδα, δεν θα πέσει ούτε ένα ευρώ. Εύκολα τα λόγια, δύσκολα τα έργα. Θυμηθείτε το ραντεβού στο Βόλος Παλλάς. Τον ανεμιστήρα με τη λάσπη τον έχουν βάλει να γυρίζει. Δεν υπολογίζουν όμως ότι η λάσπη θα πέσει στα μούτρα τους. Για να τελειώνουμε. Εγώ τελεσίγραφα δεν δέχομαι από κανένα. Είμαι σίγουρος ότι όλα τα έκανα με γνώμονα το συμφέρον της Νίκης και μόνο. Αν λοιπόν έχετε κάποιες προτάσεις με επιχειρήματα μπορούμε να συζητήσουμε. Εγώ μιλάω μόνο με αποδείξεις και στοιχεία. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς, διότι και εσείς οι ίδιοι που φωνάζατε πέρυσι διακινήσατε 65 διαρκείας και οι πάτρωνές σας πόσα; Τέρμα τα αστεία λοιπόν. Πιέστε τους να έρθουν να αγοράσουν, αν όχι να το βουλώσουν. Αρκετά πια και δεν θα επανέλθω».

Πανικιώτικη συγκέντρωση

Εν τω μεταξύ οι οργανωμένοι ετοιμάζονται για την πανικιώτικη συγκέντρωση στο γήπεδο Παντελής Μαγουλάς μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Οι οργανωμένοι εξέδωσαν επίσημο κάλεσμα σε κάθε φίλαθλο Νικιώτη να δώσει το παρών και να αποφασίσουν από κοινού για την τύχη της κυανόλευκης ομάδας. Η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο γήπεδο της Μαιάνδρου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση – κάλεσμα των φιλάθλων: «Οι σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών της Νίκης Βόλου Blue Club και Blue Angels καλούν όσους αγαπούν την ομάδα μας σε συγκέντρωση για την ανάκαμψη της Νικάρας μας στο Παντελής Μαγουλάς την Τετάρτη 9/6/2010 και ώρα 19:00. Περιττό να τονίσουμε ότι πρέπει όλη να δώσουμε το παρών».

 

Δεν παίρνει θέση σε σενάρια η Ερασιτεχνική      
  
Δεν παίρνει θέση σε σενάρια η Ερασιτεχνική Νίκη (για την παραχώρηση των μετοχών στην ίδια), αλλά απαντά μόνο σε επίσημες προτάσεις. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας. Παράλληλα ξεκαθαρίζεται στην ανακοίνωση ότι ο κύριος ρόλος της διοίκησης είναι να διαφυλάξει, να συνεχίσει και να ενισχύσει την ιδέα της Νίκης Βόλου σε όλα τα αθλήματα και πολύ περισσότερο στο ποδόσφαιρο.  
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής Νίκης:
«Το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε ζητήματα που αφορούν στην ΠΑΕ, συνεδρίασε και ανακοινώνει τα παρακάτω:
  1. Ο κύριος ρόλος μας, όπως και όλων των μέχρι τώρα διοικήσεων αλλά και αυτών που θα έλθουν, είναι να διαφυλάξει, να συνεχίσει και να ενισχύσει την ιδέα της Νίκης Βόλου σε όλα τα αθλήματα και πολύ περισσότερο στο ποδόσφαιρο σε κλίμα ενότητας, αλληλεγγύης και συμμετοχής.
  2. Μέχρι σήμερα καμία επίσημη πρόταση δεν κατατέθηκε στον Ερασιτέχνη για την ΠΑΕ «Νίκη» από οποιονδήποτε και συνεπώς θα ήταν αντιδεοντολογικό να εκφράσει άποψη που να απαντά σε υποθετικά σενάρια.
  3. Υπενθυμίζουμε ότι η κάθε εξέλιξη στα προηγούμενα ζητήματα δεν μπορεί παρά να πιστοποιηθεί και υλοποιηθεί από το κυρίαρχο όργανο που είναι η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη και με δεδομένο ότι υπάρχει πλήρης και ολοκληρωτική ενημέρωση όλων των μελών του. Σημειώνουμε ότι επιθυμία μας είναι να υπάρχει πρόοδος σε όλα τα τμήματα του οργανισμού που λέγεται «ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ» αντάξιο της ιστορίας και του κόσμου της, ανεξάρτητα του ποιος «ηγείται» της προσπάθειας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου