ΑΘΛΗΤΙΚΑ

EURO 2020: Σέντρα από σήμερα στα ημιτελικά

euro-2020-σέντρα-από-σήμερα-στα-ημιτελικά-529448

Το όνειρο των Αγγλων για ένα γεμάτο «Γουέμπλεϊ» στον τελικό του Euro 2020 το βράδυ της 11ης Ιουλίου μοιάζει ν’ απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο.

Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου το χωρητικότητας 90.000 θρυλικό γήπεδο του Λονδίνου θα φιλοξενήσει στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης 60.000 κόσμο, παρά τις προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης και τις συνεχείς επαφές του πρωθυπουργού της Αγγλίας, Μπόρις Τζόνσον με την UEFA για την εξεύρεση διαφορετικής λύσης.

Το επιδημιολογικό φορτίο στο Λονδίνο έχει παρουσιάζει αύξηση το τελευταίο διάστημα και σε συνδυασμό με την άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται στις τάξεις των φιλάθλων που ταξιδεύουν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες, δεν επιτρέπουν στην διοργανώτρια αρχή να συναινέσει σε ένα γεμάτο «Γουέμπλεϊ».

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τόσο στους ημιτελικούς του τουρνουά που ξεκινούν από σήμερα, αλλά και στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (11/07) η διαθέσιμη χωρητικότητα στο «ναό του ποδοσφαίρου» δεν θα ξεπεράσει τις 60.000 θέσεις, μιας και η αγγλική κυβέρνηση παρουσιάζεται διστακτική στο ενδεχόμενο ενός γεμάτου γηπέδου.

Απόψε το Ιταλία-Ισπανία

Η Ιταλία, η Ισπανία, η Αγγλία και η Δανία είναι οι τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι τρεις από αυτές έχουν κατακτήσει Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ η Αγγλία κυνηγάει το πρώτο της.

Η Αγγλία σκόρπισε την Ουκρανία με 4-0 και ήταν η τελευταία που τσέκαρε το εισιτήριό της για τα ημιτελικά του Euro 2020. Στην ημιτελική φάση νωρίτερα είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους Ισπανία (κέρδισε την Ελβετία στα πέναλτι) και Ιταλία (απέκλεισε 2-1 το Βέλγιο), ενώ η Δανία υπέταξε την Τσεχία (2-1).

Η δράση επιστρέφει από σήμερα με τη διεξαγωγή των ημιτελικών στο Γουέμπλεϊ, εκεί που θα λάβει χώρα και ο τελικός της Κυριακής (11/07).

Η Ισπανία έχει στεφθεί 3 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης (1964, 2008, 2012), όσες και η Γερμανία (1972, 1980, 1996). Αν σηκώσει το κύπελλο, το βράδυ της 11ης Ιουλίου στο Γουέμπλεϊ, θα μείνει μόνη της στην πρώτη θέση του πίνακα με 4 κύπελλα. Η Ιταλία έχει πάρει μία φορά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το 1968. Μία κατάκτηση έχει και η Δανία, το 1992.

Την αποψινή αναμέτρηση της Ιταλίας κόντρα στην Ισπανία θα διευθύνει ο Γερμανός, Φέλιξ Μπριχ, που έχει ήδη σφυρίξει τα ματς Ολλανδία-Ουκρανία, Φινλανδία-Βέλγιο, Βέλγιο-Πορτογαλία και Ουκρανία-Αγγλία.

Αύριο, και στο ματς της Αγγλίας κόντρα στη Δανία, διαιτητής θα είναι ο Ντάνι Μάκελι, που έχει τρία παιχνίδια στην τρέχουσα διοργάνωση και συγκεκριμένα τα Τουρκία-Ιταλία, Φινλανδία-Ρωσία και Αγγλία-Γερμανία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η «Fanatik», διαιτητής στον τελικό θα είναι ο Μπιόρν Κάιπερς, που έχει σφυρίξει τα ματς Δανία-Βέλγιο, Σλοβακία-Ισπανία και Τσεχία-Δανία, με αποτέλεσμα ο συμπατριώτης τους, Τσουνεΐτ Τσακίρ, να επιστρέφει στην πατρίδα τους.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου

Απόψε 22:00

Ιταλία-Ισπανία

Αύριο 22:00

Αγγλία-Δανία

Ο τελικός

Κυριακή 11/7 22:00

Με Σακά η Αγγλία

Πανέτοιμος για τον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Euro 2020 με τη Δανία, αύριο το βράδυ, θα είναι ο Μπουκαγιό Σακά, όπως ενημέρωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ο διεθνής επιθετικός μέσος της Άρσεναλ έμεινε εκτός από τον προποημιτελικό με την Ουκρανία, ωστόσο, όπως παραδέχθηκε ο προπονητής των «Τριών Λιονταριών» θα μπορέσει να ενισχύσει την Εθνική ομάδα στο κρίσιμο ματς που ακολουθεί με τους Σκανδιναβούς:

Χειρουργήθηκε ο Σπινατσόλα

Με απόλυτη επιτυχία χειρουργήθηκε στον αχίλλειο τένοντα του αριστερού ποδιού του ο μεγάλος άτυχος της Εθνικής Ιταλίας, Λεονάρντο Σπινατσόλα.

Ο αμυντικός της Ρόμα τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια του προημιτελικού με το Βέλγιο και χρειάστηκε να μεταβεί στο Τούρκου της Φινλανδίας για να υποβληθεί σε επέμβαση.

Ο Σπινατσόλα εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να παίξει και πάλι ποδόσφαιρο στις αρχές του 2022. Δεν αποκλείεται, πάντως, να ταξιδέψει πρώτα στο Λονδίνο, σε περίπτωση που η Ιταλία αποκλείσει την Ισπανία στον αποψινό πρώτο ημιτελικό του Euro 2020 και προκριθεί στο μεγάλο τελικό της Κυριακής (11/07).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου