ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιορτή του ποδοσφαίρου στον Βόλο

γιορτή-του-ποδοσφαίρου-στον-βόλο-527318

Στη Μαγνησία και τον Βόλο έχουν συγκεντρωθεί από την Πρωτομαγιά αγόρια και κορίτσια απ’ όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας σε μια ανεπανάληπτη γιορτή αφιερωμένη στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η εβδομάδα ανάπτυξης ποδοσφαίρου είναι για πρώτη φορά γεγονός και φιλοξενείται στον Βόλο, όπου αύριο θα διεξαχθούν οι τελικοί των πανελληνίων πρωταθλημάτων προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ-14 και Κ-16, καθώς επίσης αγώνες προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Γυναικών για παίκτριες Κ-15 και ανοιχτές εκδηλώσεις για κορίτσια και αγόρια μέχρι 12 ετών.

Η εβδομάδα ανάπτυξης ποδοσφαίρου παίρνει σάρκα και οστά χάρη στο εν εξελίξει εξαετές πλάνο ανάπτυξης «Μπάλα Παντού», που εκπόνησε η Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΟ και περιλαμβάνει εξωστρεφείς δράσεις και σαφή μηνύματα, προσβλέποντας στη διάδοση των ευγενών αξιών σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, ηλικίες και φύλα.

Αγώνες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Πανθεσσαλικό για τις μικτές ομάδες, ενώ αγώνες κοριτσιών έγιναν και στο Αθλητικό Κέντρο «Ολγα Βασδέκη» παρόντος του ομοσπονδιακού τεχνικού των Εθνικών Ομάδων Γυναικών Αντώνη Πριόνα.

Χθες το απόγευμα μάλιστα ο κ. Πριόνας βρέθηκε και στην πλατεία Πανεπιστημίου, όπου πραγματοποιήθηκαν φιλικά παιχνίδια και ασκήσεις με μπάλα για τα κορίτσια, με τον ίδιο να μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την πορεία του γυναικείου ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός προχώρησε στην επιλογή εξήντα αθλητριών κάτω των 15 ετών. Στη συγκέντρωση των κοριτσιών παραβρέθηκε επίσης ο τεχνικός διευθυντής της Ε.Π.Ο. κ. Χαράλαμπος Ζελενίτσας, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας και ταμίας της Ομοσπονδίας κ. Περικλής Λασκαράκης και ο διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Αγγελος Μπασινάς.

Ο κ. Πριόνας σχολίασε αρχικά: «Γίνεται στον Βόλο το γυναικείο φεστιβάλ ποδοσφαίρου -πέρυσι διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη – και συγχρόνως, εκτός από μια μεγάλη διαφήμιση για το γυναικείο ποδόσφαιρο, έχουμε την ευκαιρία ως εθνικές ομάδες και κάνουμε την επιλογή για την εθνική κορασίδων. Βρίσκονται εδώ 60 κορίτσια γεννηθέντα το 2004, επιλεγμένα από 150 κορίτσια της ηλικίας τους, από τοπικές προπονήσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα και από εδώ θα βγουν τα 22 πιο έτοιμα κορίτσια, που θα μετάσχουν στην Εθνική και θα αποτελέσουν την επόμενη φουρνιά για του χρόνου.

Οσον αφορά στο υλικό, κάθε χρόνο βρίσκουμε και καλύτερα ταλέντα. Το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μετά από τα προγράμματα που κάθε χρόνο τρέχει η ΕΠΟ και τα στελέχη της και εκεί οφείλεται αυτή η μεγάλη άνοδος. Υπάρχει φοβερή ανάπτυξη, αντίθετα με όσα λέγονται και γράφονται, και αυτή η ανάπτυξη φαίνεται και στη μεγάλη αύξηση του αριθμού των δελτίων ανω και κάτω των 18 στους συλλόγους. Εξάλλου, έχουμε γίνει και αντικείμενο έρευνας από την UEFA, ως Ελλάδα, σχετικά με τις ενέργειες που κάνουμε για προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου».

Σχετικά με την πορεία της εθνικής επί ημερών του ανέφερε: «Επειτα από 5 χρόνια ως ομοσπονδιακός τεχνικός εθνικών ομάδων, η άποψή μου είναι ότι έχουμε πάρα πολύ μέλλον και τα πρώτα αποτελέσματα έχουν φανεί, από τα αποτελέσματα των μικρών εθνικών ομάδων και τα πλασαρίσματά τους στην Ευρώπη και βέβαια πολύ γρήγορα θα δούμε ομάδες μας στο Champions League να πηγαίνουν πολύ καλύτερα και την εθνική γυναικών να κάνει μεγαλύτερα βήματα».

Σχολιάζοντας τη φιλοξενία του Βόλου επεσήμανε: «Η διοργάνωση στον Βόλο είναι άριστη, δεν έχουμε βρει το παραμικρό πρόβλημα. Ο Βόλος είναι εδώ και χρόνια «ποδοσφαιρούπολη», ένας τόπος που παράγει ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες. Και η τοπική ΕΠΣΘ και ο πρόεδρος της κ. Λασκαράκης, που είναι και στέλεχος της ΕΠΟ, αλλά και ο κ. Κλόντζας που ασχολείται πολλά χρόνια με το γυναικείο ποδόσφαιρο, τα έχουν όλα στην εντέλεια».

Η μάχη της Κρήτης στο Πανθεσσαλικό

Τα Χανιά και το Ηράκλειο που επικράτησαν στους ημιτελικούς με το ίδιο σκορ (4-2) στα πέναλτι, οι Χανιώτες επί της Αχαΐας (κανονικός αγώνας 1-1) και το Ηράκλειο επί των Σερρών (0-0), θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής ΕΟ Κ-16, στο πλαίσιο της 1ης εβδομάδας ανάπτυξης ποδοσφαίρου που φιλοξενείται στον Βόλο.

Τα Χανιά προηγήθηκαν στο 40’ με γκολ του Αθανασάκη και η Αχαΐα ισοφάρισε στο 62’ με τον Γκολφίνο. Στη διαδικασία των πέναλτι οι παίκτες της ΕΠΣ Χανίων ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν την πρόκριση. Ισόπαλος στην κανονική του διάρκεια αλλά χωρίς γκολ έληξε και ο αγώνας Σέρρες – Ηράκλειο, με τους Ηρακλειώτες να προκρίνονται με 4-2 στα πέναλτι.

Το αυριανό πρόγραμμα

Σάββατο 4 Μαΐου
Δημ. Γηπ. Νεάπολης
Μικρός τελικός Κ-14, ώρα 10:00

Μικρός τελικός Κ-16, ώρα 13:00

Πανθεσσαλικό
Τελικός Κ-14, ώρα 16:00

Τελικός Κ-16, ώρα 19:00

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου