ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόταση αγοράς του ΠΑΟ από Βγενόπουλο!

πρόταση-αγοράς-του-παο-από-βγενόπουλο-477742

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος με επιστολή προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε ότι θέλει να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Με θετικό μάτι βλέπει την πρόταση ο Τζίγκερ, ο οποίος ζήτησε από τον «Mr Μig» να καταθέσει συγκεκριμένη προσφορά μέχρι αύριο στις 4 μ.μ.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος προτίθεται να αγοράσει τις μετοχές του «Τζίγγερ» στην αναλογική καθαρή θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως αυτή θα προσδιορισθεί μετά τη διενέργεια του απαραίτητου οικονομικού και νομικού ελέγχου, ζητά και το προπονητικό κέντρο της Παιανίας, δεσμεύεται για την τοποθέτηση του Νικόλα Πατέρα στη θέση του προέδρου και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα καλύψει και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, έδωσε προθεσμία ενός μήνα στον μεγαλομέτοχο του «τριφυλλιού» να μελετήσει την προσφορά του και του απαντήσει.
Ο νυν μεγαλομέτοχος του «Τριφυλλιού», απάντησε με τη σειρά του στον Βγενόπουλο, επίσης με επιστολή, λέγοντας πως είναι θετικός στο να παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις. Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έθεσε ως πρώτο όρο τον χρονικό περιορισμό καθώς κάνει γνωστό ότι δέχεται προτάσεις μόνο για ένα 48ωρο, δεδομένης της χρονικής πίεσης που υπάρχει για τη δημιουργία ομάδας. Το παράδοξο βέβαια, είναι ότι ένα 48ωρο είχε δώσει διορία και την πρώτη φορά για την πώληση της ΠΑΕ, γεγονός που αν μη τι άλλο προκαλεί απορίες…
Κατά δεύτερο, ξεκινάει τη διαπραγμάτευση θέτοντας ως αρχική τιμή τα 62 εκ. ευρώ. Τούτο το ποσό προκύπτει από το 57% των μετοχών που κατέχει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, σε σχέση με την αποτίμηση που αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Τζίγκερ. Υπενθυμίζουμε ότι η αποτίμηση είχε οριστεί στα 110 εκατ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, ο Βαρδινογιάννης εμφανίζεται διατεθειμένος να συζητήσει και πώληση με μικρότερο ποσό, αν εκλαμβάνουμε σωστά τη διατύπωση της ανακοίνωσης…
Τελευταίο και ίσως σημαντικότερο, αποτελεί το γεγονός ότι σε πιθανή συμφωνία δεν συμπεριλαμβάνει την Παιανία – που αποτελεί ιδιοκτησία της οικογένειας Βαρδινογιάννη – στην αγοραπωλησία και την παραχωρεί… δανεική για δύο χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου