ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μετάλλια για το ΝΟΒΑ στο Πανελλήνιο Συγχρονισμένης

μετάλλια-για-το-νοβα-στο-πανελλήνιο-συ-851206

Αθόρυβα, μεθοδικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες ο ΝΟΒΑ χτίζει τη μεγάλη ομάδα του παρελθόντος, κάνοντας την υπέρβαση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Κορασίδων Β’, στο οποίο αναδείχθηκε χρυσή πρωταθλήτρια η Ιωάννα Δάντη και μάλιστα στο Σόλο, στο οποίο αγωνίστηκαν 23 αθλήτριες από όλη την Ελλάδα. Η Ιωάννα Δάντη είναι από τις αθλήτριες που οι ιθύνοντες του συλλόγου πιστεύουν πως θα αφήσει εποχή στο άθλημα, αφού κατάφερε κάτι που έχει χρόνια να σημειώσει ο ΝΟΒΑ, την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου.
Ελαβε μέρος με τρεις αθλήτριες που έκαναν χορογραφίες, τις Ιωάννα Δάντη (1998), Ευφροσύνη Καρδαράκη (1998), Βασιλική Κοφίδη (2000) και δυο νεοφώτιστες που αγωνίστηκαν μόνο στις φιγούρες για εμπειρία, τις Μαρία – Φωτεινή Ζιζάνη (2001) και Αικατερίνη Οικονόμου (2001). Ετσι συγκροτήθηκαν δυο Σόλο και ένα Ντουέτο με τα οποία κατακτήθηκε ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο. Τα επί μέρους αποτελέσματα ήταν:
ΦΙΓΟΥΡΕΣ: 2η Ιωάννα Δάντη, με 72,58 βαθμούς, 13η Ευφροσύνη Καρδακάρη με 67,47 βαθμούς, 32η Βασιλική Κοφίδη με 63,53 βαθμ., 82η Μαρία– Φωτεινή Ζιζάνη με 54,48 β. και 115η Αικατερίνη Οικονόμου με 47,11β. Αγωνίστηκαν 124 αθλήτριες. Στο ΣΟΛΟ χρυσή πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ιωάννα Δάντη με 70,62β, Βασιλική Κοφίδη 16η με 62.08. Αγωνίστηκαν 27 αθλήτριες.
Στο ΝΤΟΥΕΤΟ, οι αθλήτριες Ιωάννα Δάντη και Ευφροσύνη Καρδαράκη με την Βασιλική Κοφίδη κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο με 68.09Β. Αγωνίστηκαν 25 ντουέτα.
Το Δ.Σ. εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στις αθλήτριες, τους προπονητές και την Εφορεία για την μεγάλη τους επιτυχία και ευχαριστεί εγκάρδια τους γονείς για την συμπαράσταση τους. Επίσης από το Διοικητικό Συμβούλιο σημειώνεται το εξής: «Ο ΝΟΒΑ αποτελεί αναμφίβολα μια κορυφαία δύναμη στο άθλημα. Καλλιεργεί άλλα επτά αθλήματα με σημαίνουσα παρουσία σε ελλαδικό και διεθνή χώρο και δεν μπορεί μια άκομψη δήλωση ενός επαγγελματία προπονητή υδατοσφαίρισης στον τοπικό Τύπο να απαξιώσει τη γόνιμη προσφορά του στα νιάτα της Μαγνησίας και την επί πολλά χρόνια παρουσία στο τιμόνι του Ομίλου, του κ. Χρήστου Γεροβασίλη, η οποία κρίνεται σημαντική και πολύ γενναιόδωρη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου