ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανέβηκαν στο παγκόσμιο βάθρο δύο Βολιώτες

ανέβηκαν-στο-παγκόσμιο-βάθρο-δύο-βολι-522437

Θριάμβευσε η ελληνική αλλά και βολιώτικη κωπηλασία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 που ολοκληρώθηκε χθες στο Ράτσιτσε της Τσεχίας.

Τέσσερα μετάλλια κατέκτησαν οι Έλληνες κωπηλάτες στην κατηγορία που θα αναδείξει τους Ολυμπιονίκες στο Παρίσι το 2024, εκ των οποίων δυο χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο ενώ δυο ακόμα πληρώματα πήραν μέρος στους μεγάλους τελικούς στην αυλαία μίας ακόμα επιτυχημένης διοργάνωσης για τα ελληνικά κουπιά.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου του ΕΝΟΑ -με καταγωγή από τον Πτελεό- που τερμάτισε πρώτος στον τελικό του σκιφ ελ βαρών των αγοριών με χρόνο 6:57.63 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ιταλό Τορε (6:59.96) και στη 3η τον Βούλγαρο Πένεφ (7:10.7·). Ο εθνικός ύμνος ακούστηκε για χάρη του αθλητή από την Μαγνησία, του οποίου η εμφάνιση ήταν εντυπωσιακή.

Ο Βόλος πανηγυρίζει και για το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση της αθλήτριας του ΟΕΑ/ΝΑΒ Αγγελικής Αραμπατζή, που με τη συναθλήτριά της Ευαγγελία Φράγκου έκαναν καταπληκτική εμφάνιση στο διπλό σκιφ των κοριτσιών, τερματίζοντας με χρόνο με χρόνο 7:16.51 χάνοντας για πολύ λίγο το ασημένιο από τη βάρκα της Γερμανίας (7:16.38) ενώ πολυ κοντά ήταν και το ολλανδικό πλήρωμα που πήρε το χρυσό με 7:15.61.

Μία ακόμα φορά ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος, προς τιμήν του διπλού σκιφ των αγοριών όπου οι Χρήστος Στεργιάκας και Θανάσης Παλαιοπάνος έφτασαν πρώτοι στο τερματισμό του τελικού σημειώνοντας χρόνο 6:23.49 Στη δεύτερη θέση έμεινε η βάρκα από τη Γερμανία 6:25.62 και στη 3η αυτή από την Ελβετία 6:29.12. Ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια στέφθηκε η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ ελαφρών βαρών των κοριτσιών. Η Καστοριανή κωπηλάτρια τερμάτισε σε 7:55.42 πίσω από την Ιταλίδα Κρόσιο που πήρε το χρυσό με 7:49.92 και μπροστά από την Ρωσίδα Φόμινα που πήρε το χάλκινο με 7:55.51.

Μία ακόμα επιτυχία σημείωσαν τα Βολιώτικα κουπιά, με την 6η θέση του τελικού του διπλού ελαφρών βαρών στην οποία τερμάτισαν οι Ελένη και Ειρήνη Βαρελοπούλου του ΟΕΑ/ΝΑΒ με χρόνο 7:33.95, ενώ στο μικρό τελικό της τετρακώπου άνευ οι Τζουμέζης-Μπουκουβάλας-ΚαπάκογλουΛαπίκοφ πήραν τη 4η θέση και τη 10η συνολικά με χρόνο 6:11.31.

Τέλος, ο Δημήτρης Ζωγράφος του ΟΕΑ/ΝΑΒ με τον Παύλο Φαϊτά κατέκτησαν την έκτη θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου