ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τίμησαν τη μνήμη του Γ. Καραπαναγιώτη

τίμησαν-τη-μνήμη-του-γ-καραπαναγιώτη-521645

Του αστυνομικού της ΟΠΚΕ, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη το πανθεσσαλικό τουρνουά ποδοσφαίρου, που διοργάνωσε η Διεθνής Ενωση Αστυνομικών – Παράρτημα Μαγνησίας με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τον θάνατο του 37χρονου αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ, Γεώργιου Καραπαναγιώτη, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Αστυνομικοί από όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας φόρεσαν μπλούζες με τύπωμα το πρόσωπο του άτυχου αρχιφύλακα και έπαιξαν μπάλα για φιλανθρωπικό σκοπό στη μνήμη του συναδέλφου τους – ήρωα.

Συγκρότησαν τρεις ομάδες, μία της Μαγνησίας, μία της Καρδίτσας και μία από Λάρισα και Τρίκαλα, ενώ οι κερκίδες του Εθνικού Σταδίου Αλμυρού γέμισαν από αστυνομικούς.

Ανάμεσα στους παίκτες ήταν και ο α’ υποδιευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας, Αθανάσιος Καλαμπόκας, ο πρώην διοικητής της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, Λευτέρης Αναδιώτης, ο αστυνομικός Δημήτρης Καραγιώργος από τη Σήμανση του Εγκληματολογικού.

Τη διοργάνωση του τουρνουά ενθάρρυναν με την παρουσία τους ο α’ υποδιευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας Γεώργιος Ντιζές, η διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Βορείου Πηλίου Μαρία Σαλταγιάννη, ο διοικητής του Τμήματος Αλμυρού Αλέξανδρος Σκορδάς, ο διοικητής του Τμήματος Νοτίου Πηλίου Παύλος Αντάρας, ο αστυνομικός από το Κέντρο του 100 Χρήστος Καυκούλας και πλήθος αστυνομικών.

Το τουρνουά ολοκληρώθηκε την ίδια μέρα με νίκη της κοινής ομάδας που συνέστησαν οι αστυνομικοί από τη Λάρισα και τα Τρίκαλα.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν στο τέλος της διοργάνωσης επιδόθηκε αναμνηστική πλακέτα στη σύζυγο και τα ανήλικα τέκνα του άτυχου αρχιφύλακα, που παρακολούθησαν τον αγώνα.

Τιμητική πλακέτα επιδόθηκε και σε όλες τις τοπικές διοικήσεις Θεσσαλίας, αλλά και στον δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, που παραχώρησε το Στάδιο για τη διοργάνωση.

Τα έσοδα από το τουρνουά θα διατεθούν για την ενίσχυση συλλόγων της περιοχής, όπως το Σωματείο Κινητικά Ανάπηρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος».

«Η θυσία του Γιώργου αποτελεί για όλους εμάς μια αχτίδα φωτός, που μας δίνει δύναμη και κουράγιο να προσφέρουμε, να ονειρευόμαστε και να «μένουμε ήρεμοι και σιωπηλοί», όταν μας λιθοβολούν ανελέητα, όταν μας ασκούν άδικη και σκληρή κριτική, όταν θίγουν τα παιδιά, τις οικογένειές μας και όταν αδίκως ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα να «φορτώσουν» κάποιοι την εσωτερική τους γύμνια και την έλλειψη παιδείας που τους χαρακτηρίζει. Εμείς απαντούμε σιωπηλά με τους 138 νεκρούς μας ήρωες μέχρι και σήμερα, φέροντας στη μνήμη μας τη θυσία του Γιώργου», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της για τη διοργάνωση η Διεθνής Αστυνομία Διεθνής Ενωση Αστυνομικών – Παράρτημα Μαγνησίας που ανέλαβε τη διεξαγωγή της διοργάνωσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου