ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέα πανελλήνια πρωτιά για Ζαχείλα

νέα-πανελλήνια-πρωτιά-για-ζαχείλα-520060

Νέα πανελλήνια πρωτιά για Ζαχείλα

Με το χρυσό μετάλλιο επέστρεψε από το πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης ανδρών -γυναικών η αθλήτρια του Ολυμπιονίκη Βόλου Στεφανία Ζαχείλα, λίγες εβδομάδες μετά την πρωτιά της και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο, που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης ανδρών και γυναικών πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 300 αθλητών και αθλητριών στο κλειστό γυμναστήριο Ζωφριάς.

Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και η ΕΛΟΠ είχε τοποθετήσει ένα μεγάλο πανό για να τιμήσει τους ήρωες του 1821.

Το Σάββατο διεξήχθη το στιλ της ελληνορωμαϊκής, ενώ μία μέρα μετά αγωνίστηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες της ελευθέρας πάλης, μεταξύ των οποίων και η Ζαχείλα.

Η 27χρονη Βολιώτισσα αθλήτρια κατάφερε να κερδίσει στον τελικό την πρωταθλήτρια Ελλάδας από το 2017 μέχρι και το 2020 Κατερίνα Πιτσιάβα και να πανηγυρίσει την πρωτιά μετά την περσινή της 3η θέση στο ίδιο πρωτάθλημα.

Γεννημένη στις 3/4/1994 η Βολιώτισσα αθλήτρια ασχολήθηκε για πρώτη φορά ενεργά με την πάλη πριν από πέντε χρόνια και ως μέλος του Ολυμπιονίκη Βόλου κατάφερε πλέον να πατήσει στην κορυφή της Ελλάδας, έχοντας νωρίτερα μεγάλες πανελλήνιες διακρίσεις σε ένα άλλο άθλημα, αυτό της κωπηλασίας με τον σύλλογο του ΝΟΒΑ, στον οποίο είχε διαπρέψει χρόνια πριν και ο πατέρας της Βασίλης Ζαχείλας.

Ωστόσο, το μικρόβιο της πάλης το «κόλλησε» στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, όπου ξεκίνησε την ενασχόληση της ως φοιτήτρια και τα τελευταία πέντε χρόνια πλέον έχει ως στόχο μόνο την κορυφή.

Μάλιστα το 2016 και σε ηλικία 22 ετών η Στεφανία είχε διακριθεί ξανά στην άμμο, όταν και βρέθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κροατίας, κατακτώντας την 3η θέση.

Πλέον, μέσα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο, κέρδισε το εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο, που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι το Σάββατο, με την ίδια να αναχωρεί από την Ελλάδα αύριο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε σχετικά με την τελευταία της διάκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα: «Η προετοιμασία επί της ουσίας ξεκίνησε από πέρυσι το καλοκαίρι και συνεχίστηκε ακόμα και την περίοδο της καραντίνας με σκληρή δουλειά και προπονήσεις καθημερινά για να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα. Σίγουρα ήταν στόχος η πρώτη θέση, αλλά αυτό που θέλαμε κι εγώ και οι προπονητές μου πάνω απ’ όλα ήταν να δείξουμε πως έχουμε δουλέψει και είμαστε εδώ. Μέσα από τη δουλειά ήρθε και το αποτέλεσμα».

Οσον αφορά στο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο ανέφερε: «Εκεί είχαμε ακόμη μία πρωτιά και πλέον αναχωρώ την Πέμπτη για τη Γαλλία. Εκεί θα συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην άμμο. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φάση που ξεκινά εκεί και συνεχίζονται σταδιακά σε τέσσερις, με στόχο να συγκεντρώσω όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς».

Τέλος, αναφερόμενη στον σύλλογο και τους προπονητές της Γιάννη Γαβρινιώτη και Κώστα Καρνάβα επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους προπονητές μου, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα αυτό το αποτέλεσμα γιατί μαζί καταφέραμε να βγάλουμε αυτό το αποτέλεσμα και τον σύλλογο φυσικά, όπως και τον πρόεδρο κ. Χατζηαργυρίου».

Με τον πρόεδρο του Ολυμπιονίκη Χρ. Χατζηαργυρίου

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα

Στην ελευθέρα πάλη πρωταθλητής σύλλογος αναδείχθηκε η Ευκαρπία. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ατλας Καλλιθέας και το χάλκινο ο Πολυνίκης Ταύρου.

Στις γυναίκες πρώτευσε ο ΑΟ Ευπυρίδαι. Στη δεύτερη θέση ήρθε το Δημοκρίτειο Κομοτηνής και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο σύλλογος Τιτάν Πύργου. Στο γήπεδο παραβρέθηκαν η Μαρία Πρεβολαράκη και ο Γιώργος Πιλίδης που έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σύσσωμη η οικογένεια της Πάλης τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Αναλυτικά οι νικητές:

ΕΛΕΥΘΕΡΑ

  • 57 κιλά

1 ΒΛΑΝΔΟΣ ΝΙΚ. (ΑΝΤΥΠΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ)

2 ΒΛΑΝΔΟΣ ΗΛ. (ΑΝΤΥΠΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ)

  • 61 κιλά

1 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ (ΑΤΛΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)

2 ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ (ΚΡΟΤΩΝ)

3 ΛΟΪΖΙΔΗΣ (ΑΡΚΩΝ)

3 ΜΑΡΤΙΔΗΣ (ΕΥΚΑΡΠΙΑ)

  • 65 κιλά

1 ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ (ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΤΑΥΡΟΥ)

2 ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ (ΕΥΚΑΡΠΙΑ)

3 ΧΑΡΙΤΟΣ (ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

3 ΒΙΝΝΙΚ ΙΒΑΝ (ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ)

  • 70 κιλά

1 ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ (ΟΛ.Ν.ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ)

2 ΑΛΕΒΙΖΟΣ (ΑΤΛΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)

3 ΜΑΡΤΙΔΗΣ (Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ)

3 ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ (ΠΑΣΑΣ)

  • 74 κιλά

1 ΜΠΙΝΕΝΜΠΑΟΥΜ (ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΤΑΥΡΟΥ)

2 ΤΣΑΝΤΙΚΙΔΗΣ (ΕΥΚΑΡΠΙΑ)

3 ΜΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ)

3 ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ (ΓΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ)

  • 79 κιλά

1 ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΣΙΔΗΣ (ΕΥΚΑΡΠΙΑ)

2 ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ (ΑΠΌ ΡΕΘΥΜΝΟΥ)

3 ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ (ΕΥΚΑΡΠΙΑ)

3 ΜΗΤΣΗΣ (ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

  • 86 κιλά

1 ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ (ΕΥΚΑΡΠΙΑ)

2 ΚΟΥΚΛΑΡΗΣ (ΕΥΚΑΡΠΙΑ)

3 ΣΙΑΜΙΔΗΣ (ΑΤΛΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)

3 ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ (Π.Σ. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ)

  • 92 κιλά

1 ΠΕΤΡΙΔΗΣ (ΕΥΚΑΡΠΙΑ)

2 ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ (ΑΤΛΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)

3 ΜΑΛΛΙΝΗΣ (ΓΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ)

3 ΜΠΟΥΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ)

  • 97 κιλά

1 ΞΕΝΙΔΗΣ (ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΤΑΥΡΟΥ)

2 ΑΥΤΟΦΟΡΙΔΗΣ (ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ)

3 ΜΠΛΙΑΤΖΕ (ΕΥΚΑΡΠΙΑ)

3 ΚΑΛΑΪΤΣΙΔΗΣ (ΕΥΚΑΡΠΙΑ)

  • 125 κιλά

1 ΧΟΣΟΝΟΒ (ΑΡΚΩΝ)

2 ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ (ΑΤΛΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)

3 ΛΑΖΙΔΗΣ (ΕΥΚΑΡΠΙΑ)

3 ΚΑΠΑΘΑΝΑΣΙΔΗΣ (ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΤΑΥΡΟΥ)

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  • 50 κιλά

1 ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΙΤΑΝ ΠΥΡΓΟΥ)

2 ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ (ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ)

3 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ (ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ)

  • 53 κιλά

1 ΜΠΟΥΝΤΟΥΖΑ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ)

  • 55 κιλά

1 ΜΟΥΧΑ (ΓΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ)

  • 57 κιλά

1 ΤΣΑΚΝΑΚΗ (ΕΥΡΩΠΟΣ)

2 ΒΕΚΡΗ (ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΣ)

3 ΤΣΙΟΥΡΑΝΤΑΝΗ (ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ)

  • 59 κιλά

1 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ)

  • 62 κιλά

1 ΜΥΛΙΩΝΗ (ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ)

  • 65 κιλά

1 ΔΕΜΙΡΚΑΝ (ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ)

2 ΝΤΑΜΟΤΣΙΔΟΥ (ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ)

3 ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ (ΠΑΝΤΖΙΤΖΙΦΙΑΚΟΣ)

  • 68 κιλά

1 ΧΡΥΣΙΚΑΚΗ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ)

2 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ (ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ)

  • 72 κιλά

1 ΔΕΣΚΟΥΛΙΔΟΥ (ΠΑΛΕΥΕ)

2 ΑΧΜΕΤ (ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ)

  • 76 κιλά

1 ΖΑΧΕΙΛΑ (ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ)

2 ΠΙΤΣΙΑΒΑ (ΟΓΧΗΣΤΟΣ)

3 ΤΕΛΙΑΝΙΔΟΥ (ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ).

Με τους προπονητές της Κ. Καρνάβα και Ι. Γαβρινιώτη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου