ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-495167

Ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ η Βολιώτισσα Δώρα Μούτσιου στη σκοποβολή 

Υπερήφανους όλους τους Έλληνες έκανε η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια της Σκοποβολής ατόμων με αναπηρία Δώρα Μούτσιου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής Ατόμων με αναπηρία που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, αφού κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Σκοποβολής να ισοφαρίσει το παγκόσμιο ρεκόρ, κάνοντας επίδοση 600/600!!! στο Πρηνηδόν με αεροβόλο τουφέκι και να μπει στον τελικό του αγωνίσματος, καταλαμβάνοντας τελικά την 5η θέση. Ο αγώνας ήταν εξαιρετικά δύσκολος σε όλη τη διάρκειά του, αφού 10 σκοπευτές είχαν την ίδια επίδοση με αποτέλεσμα η Δώρα βάσει κανονισμών, έχοντας καλύτερη γενική βαθμολογία, να περάσει στον τελικό, όπου μέχρι την έκτη βολή διεκδικούσε ακόμη και το χρυσό μετάλλιο. Η Δώρα αγωνίστηκε με τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου και απέδειξε ότι με σκληρή δουλειά, υπομονή και αγάπη για ό,τι κάνεις όλα είναι πιθανά, κάνοντάς μας έτσι και μας να δακρύσουμε για την τόσο σπουδαία επιτυχία της. Η ελληνική αποστολή στο σύνολό της είχε την καλύτερη παρουσία που έχει επίδειξη ποτέ η Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στο άθλημα της Σκοποβολής. Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από τους: Μούτσιου Δώρα (αεροβόλο τουφέκι) , Ζαμπούρα Ελένη ( αεροβόλο πιστόλι), Κατερίνα Παναγιώτου  ( αεροβόλο πιστόλι), Κακοσαίος Ευάγγελος (αεροβόλο τουφέκι), Καρυώτης Δημήτρης ( αεροβόλο πιστόλι) , Νίκος Βουδούρης, Θοδωρής Κοταράς, Χαριτάκη Ρέα, Γιάννης Σπυρίδωνος  και αρχηγός αποστολής από την Ομοσπονδία η κυρία Κωνσταντινιά Σωτηριάδη .Να σημειωθεί ότι η Ελληνική αποστολή αποχώρησε από την τελετή έναρξης των αγώνων διότι τα Σκόπια εμφανίστηκαν με την ονομασία «Μακεδονία» προκαλώντας μεγάλη δυσφορία σε όλους και μάλιστα απειλήθηκε η οριστική αποχώρηση της Εθνικής μας ομάδας από τους αγώνες, ακολούθησε έντονη διαμαρτυρία και το θέμα έφτασε μέχρι τα Ηνωμένα Έθνη, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να αναγκαστούν να ζητήσουν συγνώμη.

 
 
 
 
 
Πολλά χρόνια είχε το βολιώτικο μπάσκετ να βγάλει ένα ταλέντο ανάλογο των μεγάλων παικτών του παρελθόντος… Που να μπορεί δηλαδή να δώσει ελπίδες για το μέλλον. Οι Γκούμας,  Μωραΐτης, Μπουντούρης, Λιαδέλης και ο Καλαϊτζής χρόνια τώρα δεν είχαν συνεχιστή. Μπορεί ομάδα στην Α1 να μην έχουμε χαρεί, αλλά μέσω του Γιώργου Μαυρογιάννη ίσως να δούμε ακόμη έναν Βολιώτη να φτάνει ψηλά.
Ο «μικρός» της Νίκης διαπρέπει με την εθνική Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Η εθνική ομάδα πέρασε στους «8» και ανάμεσά τους είναι και ένα δικό μας παιδί. Ο Γιώργος μεγάλωσε με την πορτοκαλί μπάλα. Δεν ασχολούνταν με τα υπόλοιπα παιχνίδια παρά τον έβλεπες πάντα στο Δημοτικό Σχολείο απέναντι από το σπίτι του να προσπαθεί να βάλει καλάθια και να μάθει καινούρια κόλπα. Ο πατέρας του σίγουρα έπαιξε ρόλο, αφού ήταν άνθρωπος του αθλητισμού. Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής της Νίκης φέτος αναμένεται να ανοίξει τα φτερά του για… άλλες πολιτείες. Ηδη έχει βρεθεί στο στόχαστρο ομάδων μεγαλύτερων κατηγοριών και η Νίκη θα τον χάσει από τις τάξεις της. Το βολιώτικο μπάσκετ άλλωστε και μια ομάδα Γ’ Εθνικής δεν έχουν τις περγαμηνές να κρατήσουν έναν τέτοιο παίκτη, που ψάχνει να βρει την ευκαιρία για το μέλλον του και την καριέρα του.
Στην ομάδα υπάρχει όμως και ένας άλλος νεαρός που έμεινε εκτός Εθνικής, αλλά ίσως και να άξιζε να είναι στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Παπούλια.
Στην απαξίωση του βολιώτικου μπάσκετ, η παραγωγή ταλέντων αποτελεί απλά μια ηλιαχτίδα… Η καλαθοσφαίριση της Μαγνησίας χρόνια τώρα παλεύει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Δεν υπάρχει η εξαίρεση που θα φέρει το μπάσκετ ψηλότερα, που θα το ανεβάσει επίπεδο και θα μπορέσει να βρει μια θέση ανάμεσα στις μεγάλες κατηγορίες. Στο ανδρικό μπάσκετ και αυτή την σεζόν η Γ’ Εθνική θα είναι το «ταβάνι» με την συμμετοχή της Νίκης και της Μεταμόρφωσης. Στο γυναικείο υπάρχει ο Ολυμπιακός Βόλου στην Α1, ενώ το ανδρικό τμήμα της ιστορικής ομάδας αγωνίζεται στην τελευταία τοπική κατηγορία, μετά την δημιουργία του νέου Ερασιτέχνη.
Η αδιαφορία είναι το κύριο χαρακτηριστικό… Οργανωμένοι φίλαθλοι της Νίκης π.χ. δεν ήθελαν φέτος να ρίξει η διοίκηση χρήματα στο μπάσκετ για να χτυπήσει την πόρτα της Β’ Εθνικής, αλλά ο Ερασιτέχνης να βοηθήσει την ΠΑΕ. Αθλητισμός όμως δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Και αυτό θα πρέπει να το λάβουν υπόψιν τους όλοι οι φορείς, οι φίλαθλοι και οι ιθύνοντες. Εργο επιτελείται και σε άλλα αθλήματα, που κρατούν τα παιδιά στα γήπεδα και τα αποτρέπουν από άλλες συνήθειες. Κάποια στιγμή αυτή η πόλη καλείται να αποδείξει ότι έχει κουλτούρα, νοοτροπία, ότι είναι υπέρ της ανάπτυξης και ότι δεν βλέπει το μέλλον με παρωπίδες.
Μετά από χρόνια βγήκε ένας παίκτης που μπορεί να αποτελέσει τον διάδοχο των «μεγάλων» του βολιώτικου μπάσκετ. Ισως μετά από χρόνια μπορεί να γίνει μια προσπάθεια απ’ όλους μήπως η καλαθοσφαίριση της Μαγνησίας αλλάξει επίπεδο. Αξίζει ο Βόλος να έχει μια ανδρική ομάδα σε μεγαλύτερες κατηγορίες και με τη συμβολή όλων μπορεί να το πετύχει.
 
 
 
 
 
Ευρωπαϊκά τεστ  
Ξεκινούν σήμερα τα ευρωπαϊκά τεστ για τον Ολυμπιακό Βόλου. Η ερυθρόλευκη ομάδα μπαίνει πλέον σε άλλο επίπεδο. Μάλιστα δέχεται ακόμα και τώρα που έχει βγει το πρόγραμμά της προτάσεις και από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες για να κάνει φιλικά. Αλλαξε επίπεδο η βολιώτικη ομάδα και μαζί το μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο…
Αγ. Θαν.
 
Αλλαγή

Για λόγους τακτικής ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι δεν θα γίνει το φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό. Μάλιστα η ΠΑΕ έστειλε το μήνυμα στους φιλάθλους της να μην προσπαθήσουν να παρακολουθήσουν από κοντά το ματς που θα γίνει στην Λάρισα. Σαφείς οι οδηγίες και οι φίλαθλοι οφείλουν να τις σεβαστούν…

Αγ. Θαν.
 
Ψάχνουν για γήπεδο
Για γήπεδο ψάχνουν οι άνθρωποι της Νίκης ώστε να συνεχιστούν οι δοκιμές σε βολιώτικο έδαφος και να ξεκινήσουν και οι προπονήσεις της ομάδας. Το Πανθεσσαλικό φαίνεται πως έχει αποκλειστεί από τη στιγμή που γίνονται έργα για να φιλοξενηθούν αγώνες της Σούπερ Λίγκα. Ετσι ακόμα ένα πρόβλημα πρέπει να λύσουν οι ιθύνοντες της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν…
Αγ. Θαν. 
 
Επιτροπές για τα κλειστά γυμναστήρια
Επιτροπές δημιουργούνται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, προκειμένου να ελέγχουν την καταλληλότητα των γηπέδων. Φέτος πρέπει να γίνουν γραμμογραφήσεις σε όλα τα γήπεδα, αφού υπάρχουν νέοι κανονισμοί. Νέοι κανονισμοί υπάρχουν και για τις ποινές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού που θα τεθούν σε εφαρμογή μετά το Μουντομπάσκετ. Αθλητές και διαιτητές έχουν αρχίσει ήδη να ενημερώνονται.
Αγ. Θαν.
 
Το τοπικό στο ίντερνετ
Πολλές ομάδες που ανήκουν στην Ε.Π.Σ.Θ. έχουν ακολουθήσει το δρόμο της τεχνολογίας και έχουν δημιουργήσει τις δικές τους ιστοσελίδες και blogspot. Πρόσφατα παραδείγματα ο Θησέας Αγριάς, ο ΑΣ Ιωλκός, ενώ το δικό τους χώρο στο διαδίκτυο έχουν ήδη ο Πύρασος, η ΑΠΟΒ κ.α. Εκσυγχρονίζεται από κάθε άποψη το τοπικό ποδόσφαιρο.
Ζ.Ε.Ι
 
Μαρτίου για Ορμίνιο
Μετά την απόφαση για να κατέβει κανονικά στο πρωτάθλημα της Β’ Ε.Π.Σ.Θ., η ομάδα του Ορμινίου αναζητά προπονητή. Ετσι μεταξύ αυτών που εξετάζει είναι και ο Τάκης Μαρτίου. Οι δυο πλευρές έχουν επαφές και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το θέμα.
Θ.Δ.Κ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Γιατί κάποιοι στη Νέα Ιωνία προσπαθούν να διαψεύσουν την… αλήθεια;  
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου