ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-494526

Πρώτη και… πλουσιότερη

«Το τερπνόν μετά του ωφελίμου» αναμένεται να έχει συνδυάσει η ΑΕΚ, ολοκληρώνοντας αύριο Σάββατο (31/7) την παραμονή της στην Αυστραλία και τη συμμετοχή της στο τουρνουά του Σίδνεϊ.

Όπου «τερπνόν» οι εξαιρετικές εμφανίσεις που έχουν αφήσει οι «κιτρινόμαυροι» στα δύο παιχνίδια που έχουν δώσει ως τώρα με FC Σίδνεϊ και (κυρίως) με την Μπλάκμπερν και «ωφέλιμον» η πρώτη θέση που αναμένεται να πάρει στο τουρνουά.

Στο άλλο παιχνίδι της Τετάρτης (28/7) Ρέιντζερς και Σίδνεϊ έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία, κάτι που σημαίνει ότι για να χάσει την πρωτιά η Ένωση θα πρέπει να συντριβεί από τους Σκοτσέζους στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής που θα γίνει αύριο Σάββατο.

Και αυτό γιατί, με βάση τους κανονισμούς του τουρνουά, οι ομάδες παίρνουν βαθμό και για κάθε γκολ που πετυχαίνουν, οπότε αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ προηγείται με 13 (6 για τις νίκες και 7 από τα γκολ κόντρα στη Σίδνεϊ και την Μπλάκμπερν), ενώ η Ρέιντζερς βρίσκεται πολύ μακριά στη δεύτερη θέση με έξι βαθμούς.

Για να αλλάξει, δηλαδή, κάτι, θα πρέπει οι «κιτρινόμαυροι» όχι απλώς να ηττηθούν από τους Σκοτσέζους το Σάββατο, αλλά να συντριβούν, χάνοντας με διαφορά μεγαλύτερη των πέντε γκολ.

Και, φυσικά, η κατάληψη της πρώτης θέσης θα δώσει στους «κιτρινόμαυρους» τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην Ελλάδα, πλουσιότεροι κατά 100 χιλιάδες ευρώ, αφού αυτό είναι το χρηματικό έπαθλο που έχει θεσμοθετηθεί για την ομάδα που θα κατακτήσει το τουρνουά.

 
 
 
 
Στη Βόρεια Ιταλία κτίζεται αυτές τις μέρες ο νέος Ολυμπιακός Βόλου της Σούπερ Λίγκα και γενικά είμαστε σε μια περίοδο που κάθε χρόνο οι ομάδες παίρνουν τα βουνά, οι παίκτες τρέχουν χιλιόμετρα, όλοι βάζουν την κασέτα που λέει «φέτος κάνουμε την καλύτερη προετοιμασία» και οι φίλαθλοι περιμένουν την καλή δουλειά που γίνεται να τη δουν στα γήπεδα από το Σεπτέμβριο ως το Μάιο…
Αλλες λίγο νωρίτερα, άλλες τώρα, άλλες λίγο αργότερα, αλλά όλες οι ομάδες ρίχνουν το βάρος τους στην προετοιμασία και όλες βέβαια ανεβαίνουν σε υψόμετρο -αφού αυτό θεωρείται σωστό- στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στη σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου που όλα γίνονται μελετημένα και επιστημονικά και οι ομάδες δεν τρέχουν απλά να αποκτήσουν φυσική κατάσταση ή δεν προετοιμάζονται μόνο παίζοντας μπάλα, η περίοδος αυτή θεωρείται το Α και το Ω στη δημιουργία της ομάδας…

Του ΒΑΣΙΛΗ ΖΗΝΕΛΗ

Ο Ολυμπιακός -όπως και πέρσι- πήγε στο Καρπενήσι και αφού έκανε το βήμα παραπάνω τώρα έκανε κι ένα βήμα παραέξω, πηγαίνοντας και στην Ιταλία, σε μια περιοχή που προτιμούν πολλές ευρωπαϊκές και όχι μόνο ομάδες…

Και να θυμάστε πως αφού η ομάδα πάει καλά στην πρώτη της χρονιά στη Σούπερ Λίγκα, του χρόνου ίσως ξαναγίνει η ίδια διαδρομή, αφού για κάποιους…υπάρχουν και τα γούρια!!!
Υπάρχουν προπονητές που όσες ομάδες κι αν αλλάζουν έχουν σταθερό τον τόπο προετοιμασίας, αλλά και ομάδες με οποιονδήποτε προπονητή να μην αλλάζουν τόπο προετοιμασίας…
Στην Ελλάδα άλλωστε τα μέρη προετοιμασίας δεν είναι πολλά και ένα από αυτά είναι και το Πήλιο, που στα αθλητικά του Κέντρα, κυρίως στα Χάνια, φιλοξενούν κάθε χρόνο περίπου 30 ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Βέβαια είναι και η Πορταριά, όπου ήταν πριν λίγες μέρες (αλλά και πέρσι) ο Ηρακλής πριν πάει Ιταλία, είναι τώρα η ομάδα νέων του ΟΣΦΠ, ήταν για αρκετά χρόνια ο Πανιώνιος πριν επίσης την Ιταλία και ήταν και τη χρυσή της εποχή η Εθνική ομάδα Άρσης Βαρών, που από εδώ έπαιρνε δυνάμεις για μεγάλους αγώνες…
Το σίγουρο είναι ότι η περίοδος της προετοιμασίας είναι κρίσιμη και όλοι θέλουν να μην συμβαίνουν απρόοπτα, πιστεύοντας ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ενώ για τον Ολυμπιακό η φετινή προετοιμασία και τα διεθνή φιλικά ανεβάζουν και το πρεστίζ…
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται στο εξωτερικό, αφού και σαν ομάδα Β΄ Εθνικής βρέθηκε στα Καρπάθια όρη στο Κριμπουλούγκ της Ρουμανίας, αλλά και άλλες δυο χρονιές έβλεπε Άλπεις. Την πρώτη χρονιά   της προηγουμένης φοράς στην Α΄ μετά το Μάνθο στα Χάνια η ομάδα πήγε στο Αρχεν Κίρχεν της Αυστρίας, στα σύνορα με τη Γερμανία   και τη δεύτερη, έχοντας τον ίδιο τεχνικό, πήγε πάλι Αυστρία και στο ξακουστό σήμερα Ζέεφελντ…
Πάντως ακόμη και το ένδοξο παρελθόν δεν έχει σχέση με το παρόν, γιατί αν λέγαμε παλιότερα ότι ο Ολυμπιακός παίζει σήμερα με τη Λάτσιο και αύριο στο Μονακό… μάλλον θα μας έλεγαν τρελούς!!!
 
 
 
 
 
Μεγάλες στιγμές   
Το να παίζει κάποιος   απέναντι στη Μονακό είναι ίσως τιμή .Το σίγουρο είναι ότι αύριο οι ερυθρόλευκοι θα ζήσουν μεγάλες στιγμές στο Πριγκιπάτο.
Ζ.Ε.Ι
 
Στην Κόρινθο
Τελικά ο Γιώργος Ιακωβάκης προτίμησε την Κόρινθο. Ο 25χρονος που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό Β. ήδη ανέβηκε στα Χάνια Πηλίου και συμμετέχει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της νέας του ομάδας
Ζ.Ε.Ι
 
Ακόμα πιο… Νέοι
Φαίνεται πως τη νέα χρονιά οι Νέοι Αθλητές Νίκης θα είναι ακόμα πιο…νέοι. Μετά από τις διαφαινόμενες αποχωρήσεις κάποιων παικτών και την προώθηση παιδιών από τα τμήματα υποδομής ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας, που την περασμένη χρονιά ήταν κοντά στα 17-18 χρόνια, φέτος θα πέσει ακόμα περισσότερο. Ομάδα δηλαδή που θα μπορούσε ηλικιακά να παίζει στα παιδικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Θ., θα αγωνίζεται στο Β’ τοπικό! Σίγουρα ο νέος προπονητής της ομάδας Δημήτρης Κόφφας θα πρέπει να φανεί δυνατός λύτης στο «σταυρόλεξο» που ξεδιπλώνεται μπροστά του.
Θ.Δ.Κ
 
Ετοιμος 
Ετοιμος να δοκιμάσει την τύχη του ξανά σε ένα πιο μεγάλο πρωτάθλημα είναι ο Γιώργος Καρανικολάου, που όταν ήταν στον Πατραϊκό στη Β’ ήταν στην κατηγορία των ταλαντούχων. Τώρα με πολύ πιο πολλές εμπειρίες σκέφτεται και τη Νίκη.
Θ.Δ.Κ
 
Τέρμα το παιδομάζωμα
Τέρμα σε νέο παιδομάζωμα έβαλε χθες ο Χόρχε Μπάριος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός ξεκαθάρισε πως στο μέλλον η Νίκη δεν θα ξαναπροβεί σε μαζικές δοκιμές ποδοσφαιριστών. Από τη στιγμή που κάποιος ποδοσφαιριστής ενδιαφέρει, τότε και μόνο θα περνά από το μικροσκόπιο της τεχνικής ηγεσίας.
Ζ.Ε.Ι
 
Γλυκός τραυματισμός
Με κάταγμα στα δάχτυλα αποχώρησε προχθές ο Κώστας Χαλκιάς από το Άμστερνταμ Αρίνα, με τον διεθνή πορτιέρο να απουσιάζει πλέον για τον επόμενο μήνα. Πλέον δίνεται η ευκαιρία στο δικό μας Παναγιώτη Γλύκο να καθίσει στον πάγκο ως δεύτερος, έχοντας παραστάσεις και από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ζ.Ε.Ι.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Γιατί οι μικροί των ΠΑΕ να μην παίζουν στις μικτές;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου