ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κέρδισε εντυπώσεις και εμπειρίες

κέρδισε-εντυπώσεις-και-εμπειρίες-493314

Τη δεύτερη θέση στο ιταλικό 45λεπτο τουρνουά απέναντι σε Λάτσιο και Πορτογκρουάρο κατέλαβε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, κερδίζοντας με 1-0 την νεοφώτιστη ομάδα της Serie B και χάνοντας στα πέναλτι με 4-3 από τους Λατσιάλι.
O Σάκης Τσιώλης είδε την ομάδα να αποδίδει μέσα στο γήπεδο όσα δουλεύει όλες αυτές τις μέρες από την αρχή της προετοιμασίας και σε γενικές γραμμές είναι ευχαριστημένος από τα όσα είδε από τους ποδοσφαιριστές του.
 
Νίκη επί της Πορτογκρουάρο
Από τη μία ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Πορτογκρουάρο στο πρώτο ματς του τουρνουά και δεύτερο επί ιταλικού εδάφους. Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη αναμέτρηση στην Ιταλία οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 3-1 της Κρεμονέζε. Το γκολ της ομάδας του Σάκη Τσιώλη σημείωσε ο Μάρτιν στο 24ο λεπτό, ενώ ο ίδιος παίκτης έχασε και πέναλτι. Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν στο πρώτο 45λεπτο του τουρνουά με τον Χοσέ Ρόκα κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα ως δεξί μπακ αγωνίστηκε ο Ούγγρος Σέλεζι. Ο Στάθης Ρόκας είχε τον αντίστοιχο ρόλο στο αριστερό άκρο, ενώ το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας αποτέλεσαν οι Κουσέρα και Τομάς, με τον πρώτο να είναι υπό δοκιμή για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι. Στη μεσαία γραμμή ο Σκάρος ήταν το αμυντικό χαφ, ενώ λίγο πιο μπροστά με περισσότερα οργανωτικά καθήκοντα βρέθηκε ο Κάστρο. Στη δεξιά πλευρά ρόλο δεξιού χαφ είχε ο Ρίκκα και στην αριστερή πλευρά βρέθηκε ο Μητρόπουλος, ενώ αντικαταστάθηκε στο 32’ από τον Τσεκούρα. Στην επίθεση παρτενέρ του Μαρτίν, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα, ήταν ο Πλιάγκας. Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 10ο λεπτό, όταν μετά από λάθος του Κουσέρα ο Αλντινορ δεν εκμεταλλεύτηκε όπως θα ήθελε την ευκαιρία και με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Ο Ολυμπιακός στο 12΄απάντησε, με τον Μαρτίν να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ. Στο 16΄το «θωρηκτό» των ερυθρόλευκων κέρδισε πέναλτι από τον Μαντάσι, αλλά η εκτέλεσή του δεν είχε ευτυχή κατάληξη, μιας και η μπάλα χτύπησε το δεξί κάθετο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα. Το γκολ ήρθε τελικά στο 24ο λεπτό, με τον Κάστρο να σεντράρει για τον Μαρτίν και τον τελευταίο με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας έτσι και το τελικό 1-0. Πάντως οι ερυθρόλευκοι είχαν ακόμη μία καλή στιγμή, όταν δύο λεπτά αργότερα ο Πλιάγκας έκανε την σέντρα με στόχο το κεφάλι του Μαρτίν, ο οποίος έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.   
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Ρόκα, Σέλεζι, Ρόκας, Κούσερα, Τομάς, Σκάρος, Κάστρο, Ρίκκα, Μητρόπουλος(32’ Τσεκούρας), Πλιάγκας, Μαρτίν
ΠΟΡΤΟΓΚΡΟΥΑΡΕ (Φάμπιο Βιβιάνι): Μαρκάτο, Γκαρντίν, Πε Ελίας, Λατζόνι, Μαντάσι, Καρκίβλιο, Εσπινάλ, Γιάκομπε, Τζεράλντι, Κούνικο, Αλτινιέρ. 
 
Ηττα στα πέναλτι
Στο δεύτερο 45λεπτό οι ερυθρόλευκοι κοίταξαν στα μάτια την ομάδα της Λάτσιο παρ’ όλο που στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν κάπως μουδιασμένοι στο όνομα του αντιπάλου και κοίταξαν περισσότερο το ανασταλτικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αυτή την φορά με τον Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα την τετράδα αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι: Ψυχογιός, Σανκαρέ, Κούσερα και Ζαραδούκας. Στην μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ ήταν ο Αλβάρεζ και στην δεξιά πλευρά κινούνταν ο Μόνχε. Στα αριστερά σε ρόλο αριστερού χαφ αγωνίστηκε ο Καπετάνος και πίσω από το δίδυμο της επίθεσης που αγωνίστηκαν οι Σολάκης και Καμπάνταης βρέθηκε ο Ουμπίντεζ. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 8ο λεπτό με τον Μπαρέτο να απειλεί τον Γιακούποβιτς με πλασέ, το οποίο όμως πέρασε άουτ. Στο 10ο λεπτό νέο σουτ του Σκαλόνι ανησύχησε τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι απάντησαν με σουτ του Καπετάνου στο 14ο λεπτό. Ο Ελληνας μέσος, αφού έγινε αποδέκτης της μπάλας, σημάδεψε την αντίπαλη εστία και σούταρε, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα όμως να πέφτει και να παραχωρεί κόρνερ. Στο 18ο ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι με τον Καμπάνταη να ανατρέπεται από τον Στεντάρντο, αλλά ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Στο 23ο λεπτό η Λάτσιο απείλησε με τον Γκονζάλες να δίνει για τον Ρόκι και στην συνέχεια ο Ιταλός να επιχειρεί το σουτ με το αριστερό το οποίο έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από την ερυθρόλευκη εστία. Η τελευταία καλή προσπάθεια των ερυθρόλευκων σημειώθηκε στο 35΄με τον Ουμπίντεζ από πλάγια θέση να στέλνει με σουτ την μπάλα άουτ. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου για τον Ολυμπιακό αστόχησαν οι Σολάκης και Αλβάρεζ με τον Μπιζάρι να τους λέει όχι.
 
Η διαδικασία των πέναλτι:
Σόλακης: Απέκρουσε ο Μπιζάρι
Λεντέσμα: Γκολ
Ουμπίντεζ: Γκολ
Μαουρί: Γκολ
Καπετάνος: Γκολ
Γκονζάλες: Γκολ
Μόνχε: Γκολ
Μπαρέτο: Γκολ
Αλβάρεζ: Απέκρουσε ο Μπιζάρι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Κουσέρα (20′ Γκότοβος), Αλβάρεζ, Καπετάνος, Μόνχε, Ουμπίντες, Καμπάνταης και Σολάκης.
ΛΑΤΣΙΟ (Α. Ρέγια): Μπιζάρι, Κριμπάρι, Στεντάρντο, Ζαουρί, Πίντος, Γκονζάλες, Λεντέσμα, Μάουρι, Σκαλόνι, Ρόκι, Μπαρέτο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου