ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ιακωβάκης υπερασπίζεται τον τίτλο του

ο-ιακωβάκης-υπερασπίζεται-τον-τίτλο-τ-494549

Συμμετοχές σε δύο τελικούς θα έχουμε για τα ελληνικά χρώματα σήμερα κατά την 5η ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου της Βαρκελώνης, ενώ ολοκληρώνεται και το έπταθλο με τις Στρατάκη και Υφαντίδου και θα έχουμε τη διεξαγωγή 10 ακόμη τελικών με το Μαραθώνιο γυναικών να γίνεται το πρωί (11.05 ώρα Ελλάδας) σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το πρωί ανοίγει τις ελληνικές συμμετοχές η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400μ ανδρών η οποία θα πάρει μέρος στα προκριματικά του αγωνίσματος. Οι αθλητές που θα αγωνιστούν είναι οι Δημήτρης Γράβαλος, Πέτρος Κυριακίδης, Παντελής Μελαχροινούδης και Σωτήρης Ιακωβάκης. Η Ελλάδα μετέχει στη Β΄ σειρά με τις Ρωσία, Βέλγιο, Ιταλία, Ουγγαρία, Γερμανία, Σλοβενία και Δανία.

Στην Α’ σειρά θα μετάσχουν οι Πολωνία, Βρετανία, Ισπανία, Ουκρανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ρουμανία και Ολλανδία. Στον τελικό της Κυριακής προκρίνονται οι πρώτες τρεις ομάδες από κάθε σειρά και οι δύο με τους καλύτερους χρόνους.

Το βράδυ στις 20.10 ώρα Ελλάδας αρχίζει ο τελικός του τριπλούν γυναικών με τη συμμετοχή της Αθανασίας Πέρρα, η οποία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θέλει ένα νέο ατομικό ρεκόρ (έχει 14.62μ) με μια επίδοση στα 14.65μ με 14.70μ για να βρεθεί μέσα στα μετάλλια και να φθάσει στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της.

Σπουδαιότερες αντίπαλές της είναι η Ρωσίδα Ναντέζντα Αλέκινα, η Ουκρανή Ολγα Σαλαντούχα, η Σλοβάκα Ντάνα Βελντάκοβα και η Ρουμάνα Αντελίνα Γκαβρίλα, ενώ θα συμμετάσχουν ακόμη οι Πατρίτσια Μαμόνα (Πορτογαλία), Αλσου Μουρτάζινα (Ρωσία), Σνεζάνα Ρόντιτς (Σλοβενία), Μαλγκορζάτα Τριμπάνσκα (Πολωνία), Σιμόνα Λα Μάντια (Ιταλία), Σβετλάνα Μπολσάκοβα (Βέλγιο), Ναταλία Βλάτκινα (Λευκορωσία).

Στις 21.10 ώρα Ελλάδας ο Περικλής Ιακωβάκης καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του στα 400μ εμπόδια από το 2006 στο Γκέτεμποργκ. Στα προκριματικά έκανε μια πολύ καλή κούρσα και τερμάτισε σε 49.49, επίδοση που είναι η καλύτερη φετινή του, αλλά στα ημιτελικά επηρεασμένος από μια ίωση που έχει προσβάλει αρκετά μέλη της ελληνικής αποστολής, τερμάτισε σε 50.33 νιώθοντας εξαντλημένος από την προσπάθεια.

Το βασικό είναι να ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε ώστε να καταφέρει να φέρει σε πέρας το στόχο του.

Αντίπαλοί του θα είναι οι Γιόσεφ Πρόκοπ (Τσεχία), Ντέιβιντ Γκριν (Βρετανία), Αλεξάντρ Ντερεβιάγκιν (Ρωσία), Ρις Γουίλιαμς (Βρετανία), Στάνισλαβ Μελνίκοφ (Ουκρανία), Ενί Κεσί (Γαλλίας) και Φαντίλ Μπελαμπούς (Γαλλία). Επίσης, σήμερα το βράδυ ολοκληρώνεται το έπταθλο με τη συμμετοχή της Ρούλας Στρατάκη και της Σοφίας Υφαντίδου.

Οι δύο Ελληνίδες άρχισαν από την Παρασκευή την προσπάθειάς με 100μ εμπόδια, ύψος, σφαίρα και 200μ, ενώ το αγώνισμα θα ολοκληρωθεί σήμερα με μήκος το πρωί και ακοντισμό, 800μ το απόγευμα.

Τελικός για Στεργίου

Η Τόνια Στεργίου μετά από καλή εμφάνιση προκρίθηκε στον τελικό του ύψους γυναικών, μετά τα πρωινά προκριματικά της 4ης ημέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στη Βαρκελώνη. Η πρωταθλήτριά μας κατετάγη 2η στο Β΄ προκριματικό γκρουπ, όπου έπιασε το όριο πρόκρισης με 1.92 και θα δώσει το παρών στον τελικό της Κυριακής.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου