ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-493641

Βόλος ή Κρήτη για την ΑΕΚ στο ευρωπαϊκό της ντεμπούτο

Μπορεί τα συνεργεία κατόπιν της απόφασης ΑΕΚ και Παναθηναϊκού να μπήκαν άμεσα στο ΟΑΚΑ για αντικατάσταση του κατεστραμμένου χλοοτάπητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα προλάβουν και τις ημερομηνίες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο το Ολυμπιακό Στάδιο να είναι έτοιμο είτε στις 19 Αυγούστου, είτε στις 26. Για αυτό και η ΑΕΚ αναζητά από τώρα την έδρα που θα πρέπει να δηλώσει στην ΟΥΕΦΑ για το ματς των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ που θα γίνει στην Ελλάδα.   

Πρώτη επιλογή για την ΑΕΚ είναι το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Έχει ικανοποιητική χωρητικότητα (22.700 θεατές), έχει πρόσβαση με αυτοκίνητο από την Αθήνα (320 χλμ. απόσταση από την πρωτεύουσα) και πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η ΟΥΕΦΑ για ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αλλωστε, εκεί έχει αγωνιστεί η εθνική ομάδα, ενώ είχε παίξει στο παρελθόν και η Λάρισα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Δεύτερη επιλογή είναι το Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου. Το συγκεκριμένο γήπεδο έχει το μεγάλο μειονέκτημα της απόστασης από την Αθήνα (ταξιδεύεις αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς από την πρωτεύουσα). Χωρά 27.000 θεατές, πληροί και αυτό τις προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αλλά είναι δεύτερη επιλογή για την ΑΕΚ που δείχνει να προτιμά τον Βόλο.
Τα δύο Ολυμπιακά Στάδια μελετά λοιπόν η Ενωση για το ευρωπαϊκό παιχνίδι της στις 19 ή στις 26 Αυγούστου, ενώ και ο Παναθηναϊκός αναζητά έδρα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος όπου και υποδέχεται την Ξάνθη (28 ή 29 Αυγούστου). Μετά την πρώτη αγωνιστική, το πρωτάθλημα θα έχει διακοπή λόγω εθνικής ομάδας και έτσι το ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι έτοιμο για χρήση από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.
 
 
 
 
 
 
   
Ολυμπιακός Ιντερνάσιοναλ! Ποιος θα το πίστευε πριν ένα χρόνο, ή ακόμα και μερικούς μήνες, ότι οι ερυθρόλευκοι θα φιλοξενούνταν στο Λούι Ντε και από μια ομάδα που έχει παίξει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Και όμως το παραμύθι έχει ξεκινήσει για τον Ολυμπιακό και σε αυτό πρωταγωνιστούν… «πρίγκιπες», «θρύλοι» και ομάδες παγκόσμιας κλάσης.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Η μεγαλύτερη τιμή, το μεγαλύτερο παιχνίδι στην ιστορία του Ολυμπιακού. Δεν έχει σημασία που δεν αποτελεί επίσημο ματς. Εχει σημασία ότι μια ομάδα όπως η Μονακό φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Βόλου. Ποιος μπορεί να πει ότι οι ερυθρόλευκοι πλέον δεν έχουν πετάξει ψηλά; Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τη δυναμική της ομάδας, τουλάχιστον σε διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο; Και αυτά τα δυο είναι οι βάσεις για να μπορέσει μια Ποδοσφαιρική Εταιρία να διατηρηθεί ψηλά.
Το αγωνιστικό είναι άλλο κομμάτι βέβαια, αλλά κοιτάζοντας κανείς το οικοδόμημα και αντιλαμβανόμενος πλέον ότι η ομάδα πατά σε γερά θεμέλια, μπορεί να κάνει όνειρα για το μέλλον. Ο Αχιλλέας Μπέος είχε προτρέψει στις δηλώσεις του στην «πρώτη» της ομάδας, θέλοντας να δείξει ότι οι ερυθρόλευκοι βάζουν ψηλά τον πήχη, να φροντίσουν για του χρόνου να βγάλουν διαβατήριο. Εννοούσε πως ο Ολυμπιακός, αν όλα βέβαια πάνε καλά και υπάρχει και η ανάλογη ανταπόκριση από τον κόσμο, θα κάνει σχέδια για να διεκδικήσει μια θέση για την έξοδό του στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Αυτό είναι ακόμα μακρινό. Ο Ολυμπιακός όμως έχει ήδη ξεκινήσει τις περιπέτειές του εκτός συνόρων και ακόμα και από τα φιλικά του παιχνίδια γράφει ιστορία και προσθέτει χρυσές σελίδες. Και όποιος κάνει λόγο για αποτέλεσμα ή για καλή ή κακή εμφάνιση θα έχει χάσει την ουσία. Και η ουσία είναι μία. Οτι ο Ολυμπιακός προσκεκλημένος της Μονακό θα βρεθεί σήμερα στο Πριγκιπάτο και στο Λουί Ντε.
Το Λουί Ντε, χωρητικότητας 18.500 θεατών φιλοξενεί κάθε χρόνο τον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Αποτελεί ένα εντυπωσιακό γήπεδο, αφού ένα μέρος του είναι θεμελιωμένο μέσα σε θαλάσσια πρόσχωση! Τεράστια εμπειρία, διαφορετικές παραστάσεις, μεγάλο τεστ για το Σάκη Τσιώλη και τους ποδοσφαιριστές του. Ετσι κι αλλιώς ο Ολυμπιακός ψάχνει το κάτι διαφορετικό, ψάχνει αυτό που θα κάνει τους παίκτες του να αισθανθούν την αίγλη και την «ασφάλεια» μιας μεγάλης ομάδας. Οι παροχές προς αυτούς σύμφωνα με τον μεγαλομέτοχο είναι αυτό που καθορίζει και την απόδοσή τους. Και προς αυτό τον σκοπό έγινε και αυτό το φιλικό παιχνίδι. Για να αντιληφθούν οι ποδοσφαιριστές ότι δεν αγωνίζονται σε μια επαρχιακή ομάδα – κομπάρσο, αλλά σε μια ομάδα με ειδικό βάρος.
 
 
 
 
 
 
 
Εκανε εντύπωση
Πολλά μπαλκόνια στο Αρόνσο Ντι Κατόρε όπου βρέθηκε χθες ο Ολυμπιακός είχαν κρεμασμένες σημαίες της Λάτσιο. Κάτι τέτοιο δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητο από τους Ελληνες απεσταλμένους. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως το συγκεκριμένο κέντρο δεν είναι το βασικό προπονητήριο της Λάτσιο, ωστόσο η μικρή πόλη ζει στους ρυθμούς της.
Ζ.Ε.Ι.
 
Δεν συμφώνησαν
Χωρίς βοηθό παραμένει ο Αντώνης Μυριντζής στη Μεταμόρφωση, αφού ο Σάκης Δέλιος δεν τα έχει βρει ακόμα στο οικονομικό με τη διοίκηση του συλλόγου. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει ξανά συνάντηση και αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.
 Ζ.Ε.Ι.
 
Εξω από τα νερά του
Εξω από τα νερά του δείχνει ο Ροτζέριο Μάρτινς στον Αστέρα Τρίπολης. Ο πρώην ερυθρόλευκος, που πέρυσι έκανε εξαιρετική σεζόν με τους πρωταθλητές της Β’ Εθνική, φαίνεται πως κάτι ήξερε και ήθελε να μείνει στο Βόλο. Η Τρίπολη δεν του πάει και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται πώς έχει προσαρμοστεί. Ο Σάκης Τσιώλης κατάφερε να πάρει από τον παίκτη το μεγαλύτερο ποσοστό των δυνατοτήτων του. Στον Ολυμπιακό έκανε την καλύτερή του σεζόν στην Ελλάδα, κι αν έμενε από θέμα ψυχολογίας και μόνο θα ήταν διαφορετικά…
Αγ. Θαν.
 
Δεν σταμάτησε ο Αχιλλέας
Πολλά μπράβο αλλά και χειροκροτήματα ακούστηκαν χθες από τον Αχιλλέα Μπέο για τις προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού. Αυτοί δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο από το να εμψυχώνονται και να αποδίδουν ακόμη καλύτερα.
Ζ.Ε.Ι.
 
Οικογενειακή υπόθεση
Ο Θησέας έκανε καρέ μεταγραφών, μετατρέποντας την ομάδα σε οικογενειακή υπόθεση. Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές που πήρε είναι οι αδελφοί Καραγγέλη, Παναγιώτης και Κώστας και οι αδελφοί Δενελλάβα, Λευτέρης και Νίκος!
 Θ.Δ.Κ.
 
Εγινε παρελθόν
Πριν καλά καλά αποτελέσει παρόν, αποτέλεσε παρελθόν ο Τζόναθαν Βαϊτσης από το Διμήνι. Ο ποδοσφαιριστής αποχώρησε καθαρά για επαγγελματικούς λόγους και όλα δείχνουν ότι η επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη θα είναι η Ελασσόνα.
 Θ.Δ.Κ.
 
Η Ερώτησης Της Ημέρας
Γιατί ό,τι ίσχυσε για το ΟΑΚΑ και την ανακατασκευή του χλοοτάπητα δεν μπορεί να ισχύσει και για άλλα γήπεδα στην επαρχία και πρέπει να τηρούνται χρονοβόρες διαδικασίες;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου