ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εναλλακτικές λύσεις για όλες τις θέσεις

εναλλακτικές-λύσεις-για-όλες-τις-θέσε-851206

Δυο ισοδύναμες ενδεκάδες και εναλλακτικές λύσεις σε όλες τις γραμμές έχει ο Ολυμπιακός Βόλου, που ψάχνει ακόμη έναν στόπερ. Ο Σάκης Τσιώλης έχει δοκιμάσει το 4-2-3-1 στο οποίο φαίνεται πως καταλήγει, ενώ δοκιμάζει και το 4-4-2. Στα φιλικά του ο Ολυμπιακός έδειξε ότι έχει παίκτες για όλες τις θέσεις, αλλά και παίκτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές θέσεις. Π.χ. ο Αλβαρεζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στα άκρα της άμυνας, όσο και στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αλλά αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στον ηγετικό ρόλο του αμυντικού χαφ. Αρκετοί ποδοσφαιριστές δείχνουν πολύ καλά στοιχεία, υπάρχει ανταγωνισμός και φυσικά από τώρα ενδεκάδα δεν μπορεί να προκύψει. Βέβαια υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές όπως ο Ούμπιντες που έχουν δουλευτεί από πέρυσι για τη Σούπερ Λίγκα και θα κληθούν να ανταποκριθούν στον ίδιο ρόλο. Ας δούμε όμως τα πρώτα δείγματα γραφής που έχουν αφήσει στο χόρτο οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου. Μέχρι να καταλήξει στο βασικό σχήμα ο Σάκης Τσιώλης αναμένεται να κάνει ακόμα πολλά πειράματα… Υπάρχουν βέβαια παίκτες όπως είναι ο Μητρόπουλος ή ο Τσεκούρας που έχουν δείξει καλά στοιχεία και αναμένεται να βοηθήσουν μαζί με τον Φραντζιπάνε, ο οποίος θα βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι.
 
 
4-2-3-1
Μανουέλ ΡΟΚΑ
Διεκδικεί τη θέση του βασικού τερματοφύλακα, αλλά ακόμα δεν την έχει εξασφαλίσει. Ποντάρει περισσότερο στην εμπειρία του και ότι γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι καλός στον αέρα, ξέρει να μιλάει στους συμπαίκτες του και να τους καθοδηγεί, αλλά υστερεί στην έξοδο. Θα δώσει μάχη με τον Γιακούποβιτς για τη θέση του βασικού.
 
Ζόλταν ΣΕΛΕΖΙ
Ούγγρος διεθνής με εμπειρία και από Τσάμπιονς Λιγκ, αποτελεί μια από τις λύσεις που εξετάζει για βασικές ο Σάκης Τσιώλης. Εχει διαφορετικές εμπειρίες από τον Ψυχογιό, αλλά χάνει σε ταχύτητα. Εχει σωστές τοποθετήσεις και τον βοηθάει πολύ το σώμα του.
 
Στάθης ΡΟΚΑΣ
Δοκιμασμένη λύση αφού έχει ξαναδουλέψει με τον Σάκη Τσιώλη. Ο Ρόκας γνωρίζει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, διαθέτει εμπειρίες και μπορεί εκτός από αριστερό μπακ να αγωνιστεί και ως αριστερό χαφ. Εκτός από τα ανασταλτικά του καθήκοντα, είναι καλός και στο δημιουργικό κομμάτι.
 
Χαλιφά ΣΑΝΚΑΡΕ
Από την πρώτη ημέρα έδειξε σταθερότητα. Δείχνει σε κάθε του κίνηση ότι το ποδόσφαιρο είναι απλό και δίνει σιγουριά στην ερυθρόλευκη άμυνα.
 
 
Χαβιέ ΤΟΜΑΣ
Ο Γάλλος αμυντικός είναι θετικός στις περισσότερες ενέργειες, αλλά φοβίζει το γεγονός ότι παίζει πολύ δυνατά και δέχεται εύκολα κάρτα.
 
Λεάντρο ΑΛΒΑΡΕΖ
Παίκτης – βαρόμετρο στην περσινή πορεία του Ολυμπιακού Βόλου. Είναι έτοιμος για ενδεκάδα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές θέσεις. Γνωρίζει καλά το ρόλο του μέσα στον γήπεδο, τον έχει δουλέψει και ξέρει τι αποζητά από αυτόν ο Σάκης Τσιώλης. Εξαιρετικός αμυντικός, ψύχραιμος στις κινήσεις του, έχει την πάσα και είναι χρήσιμος όποτε χρειάζεται στο δημιουργικό κομμάτι.
 
Κωνσταντίνος ΣΚΑΡΟΣ
Δείχνει ότι κερδίζει μια θέση όταν η ομάδα αγωνίζεται με δύο αμυντικά χαφ και σύστημα 4-2-3-1. Το μεγάλο του προσόν είναι ότι βρίσκεται πάντα πρώτος και γρήγορα πάνω στην μπάλα.
 
Βιθέντε ΜΟΝΧΕ
Εξαιρετικές εντυπώσεις αφήνει μέχρι σήμερα ο Βιθέντε Μόνχε, που φαίνεται ότι θα μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα από την περσινή σεζόν. Σε σχέση με πέρυσι έχει βελτιωθεί στο ομαδικό παιχνίδι.
 
Χαβιέ ΟΥΜΠΙΝΤΕΣ
Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής έδειξε πέρυσι πάρα πολύ καλά στοιχεία και βοήθησε τα μέγιστα στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να κατακτήσει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Στα φετινά φιλικά δείχνει ακόμη περισσότερο πάθος και καταπίνει τα χιλιόμετρα, θέλοντας να πανηγυρίσει και άλλες νίκες με την ομάδα που τον έφερε στην Ευρώπη. Ο Σάκης Τσιώλης τον έχει χρησιμοποιήσει και ως επιτελικό μέσο.
 
Κώστας ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ
Ο Κώστας Καπετάνος δείχνει να είναι πιο ουσιαστικός και έχει καλύτερα τελειώματα. Διεκδικεί θέση στο αριστερό άκρο της μεσαία γραμμής και ως πλεονέκτημα έχει το πολύ καλό σουτ εκτός περιοχής.
 
Χουάν ΜΑΡΤΙΝ
Ακόμη μία λύση από την Αργεντινή με δυνατό κορμί είναι επίσης πολύ καλός με την μπάλα στον αέρα αλλά ταυτόχρονα δίνει και ασίστ. Για να γίνει όμως πιο αποδοτικός ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσαρμοστεί η ομάδα στο παιχνίδι του.
 
 
4-4-2
 
Ελντιν ΓΙΑΚΟΥΠΟΒΙΤΣ
Στα μείον του είναι ότι έμεινε για αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω τραυματισμού, ενώ για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν παύει όμως να αποτελεί ένα διεθνή βέλγο πορτιέρο, που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον «φύλακα – άγγελο» της ερυθρόλευκης άμυνας. Προσπαθεί να «κλέψει» την φανέλα του βασικού από τον Ρόκα.
 
Νίκος ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Η αποκάλυψη του περσινού πρωταθλήματος ο Νίκος Ψυχογιός, είναι γρήγορος, αλλά δεν έχει τα σωματικά προσόντα να τον βοηθούν. Θεωρείται πάντως ότι δεν έχει χάσει ακόμη την μάχη για το βασικό σχήμα για την θέση του δεξιού μπακ.
 
Γιάννης ΖΑΡΑΔΟΥΚΑΣ
Ενας από τους ποδοσφαιριστές που διατηρήθηκαν από πέρυσι στο ρόστερ. Ο Γιάννης Ζαραδούκας επιδεικνύει σταθερότητα και σοβαρότητα. Δεν κάνει εύκολα το λάθος. Για τη θέση του αριστερού μπακ θα παλέψει με τον Ρόκα.
 
Βαγγέλης ΓΚΟΤΟΒΟΣ
Από τις ελπίδες για την θέση στο κέντρο της άμυνας, αλλά δύσκολα τη στιγμή αυτή θα κερδίσει θέση βασικού όντας άπειρος.
 
Δεύτερο Στόπερ
Αναζητείται ένας αριστεροπόδαρος στόπερ που να είναι καλός και με την μπάλα χαμηλά. Ο Κούσερα έφυγε για την Τσεχία μιας και δεν ικανοποίησε.
 
Αντώνης ΡΙΚΚΑ
Αναζητεί τις ευκαιρίες για τη μεγάλη του επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα και για να αποδείξει ότι δεν ήταν τυχαία η μεταγραφή του στην ΑΕΚ.
 
Φερνάντο ΚΑΣΤΡΟ
Ιδιαίτερα καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ενώ υστερεί στο δημιουργικό κομμάτι. Αν ο Ολυμπιακός αγωνιστεί τελικά με δύο αμυντικά χαφ, τότε δεν αποκλείεται να είναι ένας από τους δύο.
 
Λεωνίδας ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ
Αυτό που εύχονται όλοι για τον Λεωνίδα είναι μια χρονιά χωρίς τραυματισμούς, ώστε να μπορέσει να αποδείξει την αξία του. Πέρυσι όπου χρειάστηκε έδειξε ότι διαθέτει καλή επαφή με τα δίκτυα, αλλά δεν τον άφησαν οι τραυματισμοί να κάνει την εξαιρετική σεζόν που είχε ανάγκη. Η επίθεση χρειάζεται τις εμπνεύσεις του και ένας υγιής Καπάνταης θα είναι σίγουρα χρήσιμος.
 
Δημήτρης ΠΛΙΑΓΚΑΣ
Δείχνει να τον πιστεύει ο Σάκης Τσιώλης. Διαθέτει ταχύτητα, καλή ντρίπλα, ενθουσιασμό, ενώ όποτε χρειάζεται θα τελειώσει και την φάση. Μερικές φορές όμως προσπαθεί να κάνει το κάτι παραπάνω και υπερβάλλει. Η πάσα τη σωστή στιγμή είναι αυτό που πρέπει να δουλέψει. Θα αποτελέσει πάντως μια ακόμα λύση για τα άκρα.
 
Ηλίας ΣΟΛΑΚΗΣ
Ο περσινός πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού Βόλου με την εμπειρία του αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη λύση από τον πάγκο για την επίθεση της ομάδας. Αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός από την Ηλία Σολάκη είναι να μπαίνει και να δίνει λύσεις στην επίθεση όταν υπάρχει πρόβλημα. Βρίσκει εύκολα δίκτυα και όλοι πιστεύουν ότι η περσινή του εξαιρετική κατάσταση θα συνεχιστεί και στη Σούπερ Λίγκα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου