ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από επαρχιώτης… Ευρωπαίος!

από-επαρχιώτης-ευρωπαίος-493711

Τα φιλικά με Μονακό και Λάτσιο γέμισαν παραστάσεις αλλά κυρίως αυτοπεποίθηση τους πρωτάρηδες Βολιώτες.

Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Οταν ο Σάκης Τσιώλης έδινε τα χέρια με τον Αχιλλέα Μπέο, η απόφαση για ισχυρά φιλικά ήταν κοινή, αφού πρωταρχικός τους στόχος ήταν οι «ερυθρόλευκοι» όσο το δυνατόν γρηγορότερα να αποβάλλουν το κόμπλεξ των νεοφώτιστων.

Ενα μήνα σχεδόν πριν την πρώτη εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» στην Super League, αυτό έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό.

Αιτία τα φιλικά με Μονακό και Λάτσιο που γέμισαν παραστάσεις, εικόνες αλλά κυρίως αυτοπεποίθηση τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος είναι πλέον σε φάση να ξέρει το …ταβάνι των παικτών του.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του στα δυο αυτά φιλικά, αν αναλογιστεί κανείς πως μέσα σε δυο 24ωρα οι παίκτες του γύρισαν τη… μισή Ευρώπη για να αντιμετωπίσουν τις δυο ομάδες κι ενώ βρίσκονται στα μέσα του σταδίου της προετοιμασίας τους με την κούραση να τους έχει καταβάλει.

«Τους κοιτάξαμε στα μάτια. Μπράβο σας, στη συνέχεια να δείτε πώς θα είμαστε…», τόνισε ο Τσιώλης στους παίκτες του στην ομιλία του χθες το μεσημέρι, αποδίδοντας τα εύσημά του, κυρίως σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση που είχαν όταν έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές μέσα στο «Λουί Ντε» με την αποβολή του Καπάνταη στο 28΄.

Τα τελειώματα που τον… τελειώνουν

Πέρα από τα κολακευτικά σχόλια, ο Τσιώλης δεν δίστασε να κάνει και τις παρατηρήσεις του για κάποια πράγματα στα οποία ζητά βελτίωση. Αυτά είναι τα τελειώματα των φάσεων αφού -κακά τα ψέματα- στη Super League και κυρίως εναντίων των μεγάλων ομάδων οι ευκαιρίες που θα δίνονται για την επίτευξη γκολ θα είναι λιγοστές. Έτσι και απέναντι στη Μονακό. Στον Ολυμπιακό παρουσιάστηκαν δυο κλασικές ευκαιρίες που δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν οι παίκτες του.

Αυτός είναι ένας από τους μεγάλους πονοκεφάλους του Τσιώλη, ο οποίος ευελπιστεί πως θα λυθεί με την απόκτηση ενός σέντερ φορ που περιμένει ακόμα στο μεταγραφικό μέτωπο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου