ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μάθημα … η πρόβα τζενεράλε!

μάθημα-η-πρόβα-τζενεράλε-486231

Η Εθνική μας ομάδα έδειξε να σέβεται τους Αμερικανούς περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε με αποτέλεσμα Να ηττηθεί εύκολα στο τελευταίο της φιλικό τεστ πριν από το Mundobasket της Τουρκίας με 59-87. Μοναδική «όαση» ο εξαιρετικός Κώστας Τσαρτσαρής που σημείωσε 17 πόντους στο ημίχρονο και 24 συνολικά.

Πρόβλημα υπήρξε με τον Σχορτσιανίτη που τραυματίστηκε στο ζέσταμα και δεν αγωνίστηκε, όπως και ο Μπουρούσης που ήταν ανέτοιμος. Γιορτινή ατμόσφαιρα επικράτησε στο σχεδόν κατάμεστο ΟΑΚΑ, με τους θεατές να χειροκροτούν θερμά και τις δύο ομάδες. Πολλά τα λάθη για την Εθνική (24), χαώδης η διαφορά στα ριμπάουντ (53 έναντι 28 για τις ΗΠΑ. Κορυφαίος των Αμερικανών, ο Ντέρικ Ρόουζ που αναδείχθηκε και MVP της αναμέτρησης.

Πάντως το μήνυμα ήταν: Καλύτερα τώρα, παρά στο Μουντομπάσκετ που αρχίζει το Σάββατο στην Τουρκία.

Η εικόνα της Εθνικής, βελτιώθηκε αισθητά, στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου. Η άμυνα ήταν σαφώς καλύτερη και από εκεί ξεκίνησαν όλα τα καλά. Η «γαλανόλευκη» μείωσε σε 45-37, έξι λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου, αλλά οι Αμερικανοί με μπροστάρη τον Κέβιν Ντουράντ έκαναν σερί 7-0 για το 52-37.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι διεθνείς προσπάθησαν να «μαζέψουν» τη διαφορά. Ο Κώστας Τσαρτσαρής ήταν ο μόνος που έβρισκε με διάφορους τρόπους τον δρόμο προς το καλάθι κάνοντας ατομικό ρεκόρ με 24 (είχε πετύχει 23 τον Αύγουστο του 2003 σε φιλικό κόντρα στη Σερβία/Μαυροβούνιο), αλλά δεν είχε συμπαράσταση. Έτσι, η διαφορά συνέχισε να βρίσκεται πάνω από τους 20 πόντους και τους Αμερικανούς να φτάνουν σε μια πανεύκολη νίκη.

Δεκάλεπτα: 14-22, 32-42, 44-68, 87-59

Εθνική Ελλάδος (Καζλάουσκας): Καϊμακόγλου, Ζήσης 2, Σπανούλης 7 (1), Καλάθης 7 (1), Φώτσης 8 (2), Πρίντεζης 3 (1), Περπέρογλου 6, Τσαρτσαρής 24 (1), Διαμαντίδης 1, Βουγιούκας.

ΗΠΑ (Σιζέφσκι): Μπίλαπς 7 (1), Ντουράντ 15 (1), Ρόουζ 11 (1), Γκέι 6, Ιγκουοντάλα 7, Γκρέιντζερ 3, Λοβ 7, Όντομ, Τσάντλερ, Γκόρντον 18 (4), Ουέστμπρουκ 8, Κάρι 4.

Η 12άδα της Εθνικής

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του φιλικού της Εθνικής Ελλάδας με την αποκαλούμενη Dream Team των Αμερικανών, ο Γιόνας Καζλάουσκας γνωστοποίησε τους παίκτες που δεν θα ακολουθήσουν την αποστολή στην Τουρκία για το Μουντομπάσκετ. Πρόκειται για τους Κώστα Παπανικολάου, Κώστα Βασιλειάδη και Νίκο Παππά.

Έτσι, η αποστολή της Εθνικής που θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη απαρτίζεται από τους:

Βασίλης Σπανούλης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Ζήσης, Νικ Καλάθης, Γιώργος Πρίντεζης, Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Καϊμακόγλου, Αντώνης Φώτσης, Κώστας Τσαρτσαρής, Ίαν Βουγιούκας, Γιάννης Μπουρούσης, Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Οι Κινέζοι

Η αντίπαλός μας στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ, Κίνα γνωστοποίησε την τελική σύνθεσή της

Μουντομπάσκετ 2010. Για τους αντίπαλους μας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης το ερχόμενο Σάββατο, το κουπί αναμένεται να τραβήξει ο άσος των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς Γι Γιανλιάν. Κατά τα άλλα απόντος του Γιάο Μινγκ, η Κίνα είναι ένα νεανικό σύνολο, ενώ χαρακτηριστικό είναι πολλά μέλη της αποστολής συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Η σύνθεση των Κινέζων: Γι Γιανλιάν, Ουάνγκ Ζιζί, Ουάνγκ Σιπένγκ, Λιου Βέι, Σουν Γιούε, Ντινγκ Γινχούι, Σου Βέι, Ζου Πενγκ, Γιν Λιπένγκ, Γιου Σουλόνγκ, Γκούο Αϊλούν, Ζανγκ Ζαοξού.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου