ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κληρώνει αύριο στο τοπικό πρωτάθλημα

κληρώνει-αύριο-στο-τοπικό-πρωτάθλημα-486675

Αύριο Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο Hotel Portaria στην Πορταριά θα γίνει κλήρωση των πρωταθλημάτων Α΄-Β’-Γ΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Θ. καθώς και του Κυπέλλου ερασιτεχνών της περιόδου 2010-2011.

Το Κύπελλο θα ξεκινήσει το σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου και τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ θα βρεθούν στη σέντρα στις 18 και 19 Σεπτέμβρη, ενώ η Γ στις 2 Οκτώβρη.

Οι ομάδες που θα μετέχουν φέτος στα πρωταθλήματα θα είναι 46.

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΕ Διμηνίου -Θησέας – Αίας Σούρπης -Ακρόπολη – Ιάσων Αλ. Μεριάς – ΑΕ Λεχωνίων – Πρωτεσίλαος – Κένταυρος – Αγία Παρασκευή – Μαγνησιακός – Απόλλων Καναλίων – ΓΣ Αλμυρού – Αγροτικός – Σκιάθος – Εθνικός – Α.Ε. 2002 – Χλόη – Σαρακηνός.

Από την Α’ Κατηγορία η πρωταθλήτρια ομάδα κερδίζει άνοδο στην Δ’ Εθνική, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν 15η, 16η, 17η και 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται απευθείας στην Β΄ κατηγορία για την περίοδο 2011 – 2012. (Αν υποβιβαστεί μία (1) ομάδα της δύναμης της Ε.Π.Σ.Θ. από την Δ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία, τότε οι ομάδες που υποβιβάζονται γίνονται πέντε ).

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αετός – Νέοι Αθλητές Νίκης – Ορμίνιο – Πανιώνιος – Μακρινίτσα – Πηλέας – Δήμητρα – Άνθ. Γαζής – Ηρακλής – Αστέρας Ριζ.- Σκόπελος – Δόξα Αερινού – Δάφνη – Άρης Μελισσατίκων – Διαγόρας – Ηρακλής Α.Θ. – Αίας Τρικέρων – ΑΠΟΒ.

Από τη Β’ Κατηγορία η 1η, 2η και 3η στην τελική βαθμολογία κερδίζουν άνοδο στην α΄, αφού για να είναι στο πρωτάθλημα 2011-12 οι ομάδες 16 θα υποβιβαστούν από την περίοδο 2010-11 απ’ ευθείας από τη Β΄ στη Γ’ 5 ομάδες (όσες καταλάβουν τις θέσεις 14-15-16-17 και 18 ).

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Παγασητικός – Μυρμιδόνες – Μικροθήβες – Ιωλκός – Δημητριάς – Τοξότης -Απόλλων Κροκίου – Αγχίαλος – Αργαλαστή – Άρης Ανθοτόπου.

Στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας θα ανέλθουν στη Β’ η πρωταθλήτρια ομάδα και αυτή που θα καταλάβει τη 2η θέση στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας.

Ορια ηλικίας

Τα σωματεία της Α΄, Β’ και Γ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωμένα σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος να χρησιμοποιούν τουλάχιστον δύο (2) ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών, γεννηθέντες το έτος 1989 και νεότερους, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Σύμφωνα με το συμπληρωματικό διορθωτικό έγγραφο της προκήρυξης στο άρθρο 20 (όριο ηλικίας ποδοσφαιριστή) υπάρχει αλλαγή στην παράγραφο 6 που έχει ως εξής: Τα σωματεία Α΄- Β’ – Γ’ Κατηγορίας σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος μπορούν να δηλώσουν στην 18αδα μόνο μέχρι τρεις (3) ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί από 1-1-1974 και πριν εκ των οποίων δικαίωμα συμμετοχής έχουν μέχρι δυο (2) στην 11άδα και με δικαίωμα αλλαγής του ενός σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή του αγώνα.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα αγωνίζονται τρεις (3) ποδοσφαιριστές της κατηγορίας αυτής στην 11άδα

Με Κύπελλο θα ξεκινήσει η χρονιά

Με το Κύπελλο Ερασιτεχνών το σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η χρονιά στην Ε.Π.Σ.Θ. Το Κύπελλο κληρώνει τη Δευτέρα και θα διεξαχθεί σε πέντε φάσεις… Η 1η φάση θα διεξαχθεί στις 11-12 Σεπτεμβρίου με 28 ομάδες να μετέχουν σε αυτή. Εξαιρούνται και περνούν στην επόμενη φάση χωρίς αγώνα 4 ομάδες. Οι 24 ομάδες κληρώνονται στις 30/8 και γίνονται 12 ζευγάρια.

Στην 2η φάση (6 Οκτωβρίου τα ματς ) θα συμμετέχουν οι 12 νικήτριες ομάδες της προηγούμενης φάσης και οι 4 που πέρασαν απ’ ευθείας. Σύνολο δηλαδή 16 ομάδες με 8 ζευγάρια να προκύπτουν για τη συνέχεια.

Στην 3η φάση η οποία θα διεξαχθεί στις 17 Νοεμβρίου θα λάβουν μέρος οι 8 νικήτριες ομάδες της 3ης φάσης και κατά συνέπεια κληρώνονται 4 ζευγάρια.

Τα ημιτελικά και ο τελικός θα ξεκινήσουν μετά την αλλαγή του έτους. Πιο συγκεκριμένα οι ημιτελικοί θα γίνουν στις 12 Ιανουαρίου και η 5η φάση (τελικός) θα διεξαχθεί στις 16 Μαρτίου 2012.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου