ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-481499

«Ξηλώθηκαν» οι Ρώσοι αντίπαλοι   

 Ψηλά στη λίστα των ομάδων που ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα βρίσκονται οι ρωσικές Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ρούμπιν Καζάν, αντίπαλες των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, οι οποίες καταλαμβάνουν την τρίτη και την τέταρτη θέση αντίστοιχα. Ακριβώς από κάτω τους βρίσκεται η (επίσης αντίπαλος του «τριφυλλιού» Μπαρτσελόνα.
 
Συγκεκριμένα, η Ζενίτ δαπάνησε 43.000.000 ευρώ σε μεταγραφές φέτος, με τη μερίδα του λέοντος να προσφέρεται για τον Μπρούνο Άλβες, ενώ τα έσοδα της από παραχωρήσεις ήταν σχεδόν μηδενικά (900.000 ευρώ). Μεγάλα έξοδα και για τη Ρούμπιν, η οποία εισέπραξε μεν 14.000.000 από τις πωλήσεις των Σέμακ και Μπουχάροφ στη… Ζενίτ αλλά εκταμίευσε 43.100.000 ευρώ για να φέρει στο Καζάν παίκτες όπως ο Κάρλος Εντουάρντο και ο Σαλβατόρε Μποτσέτι.
 
Στην πέμπτη θέση της λίστας βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, η οποία αγόρασε έναντι 71.500.000 τους Βίγια, Μασεράνο και Αντριάνο, αλλά εισέπραξε 45.000.000 ευρώ από τις πωλήσεις των Τουρέ, Τσιγκρίνσκι και την πρώτη δόση της μεταγραφής Ιμπραΐμοβιτς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πιο «πολυέξοδες» ομάδες ήταν η Μάντσεστερ Σίτι (110.000.000 ευρώ παθητικό) και Ρεάλ Μαδρίτης (81.000.000 ευρώ).
 
Παρότι τα χρήματα που ξόδεψαν φέτος οι Ρώσοι «τρομάζουν», τα μπάτζετ δεν χαρίζουν προκρίσεις. Στην όγδοη θέση της λίστας, με δαπάνες 22.000.000 ευρώ για μεταγραφές, βρίσκεται η Φενερμπαχτσέ, αλλά ο ΠΑΟΚ του Παύλου Δερμιτζάκη την άφησε εκτός ομίλων Europa League.
 
 
 
 
 
 
  
Απογοητευτήκαμε βλέποντας το φάντασμα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ να «πλανάται» στην Αγκυρα και να διασύρεται ανά διαστήματα από τους Τούρκους. Ενα τέτοιο παιχνίδι, αναμφίβολα έχει τη δική του εθνική σημασία και πάντα θα έχει και άλλου είδους προεκτάσεις από τις αθλητικές… Σίγουρα γι’ αυτό μας πείραξε και περισσότερο αυ
τή η ήττα.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Μια μεγάλη ομάδα φαίνεται στα ντέρμπι και όχι στα μικρά ματς. Αυτά καταφέρνεις να τα πάρεις είτε εύκολα είτε με την ψυχή στο στόμα. Εκεί που έπρεπε να μιλήσει η ελληνική ψυχή προχθές το βράδυ δυστυχώς σώπασε. Αυτό που δεν μας άρεσε περισσότερο απ’ όλα όμως ήταν ο παλμός του Γιόνας Καζλάουσκας καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Φυσικά και δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τις προπονητικές του γνώσεις και ικανότητες.
Εδειξε όμως ότι είναι ένας προπονητής που δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων. Δύσκολα με έναν τέτοιο κόουτς στον πάγκο μπορεί η Ελλάδα να κάνει επικές ανατροπές όπως σε προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις. Η Ελλάδα δεν είναι Λιθουανία… Δεν μπορείς να την κάνεις να μοιάζει με Λιθουανία. Δεν μπορεί να μένει στα σουτ έξω από τα 6.25 και να ψάχνει συνεχώς την πάσα στον αέρα μετά από διείσδυση στην περιφέρεια. Δεν γίνεται να σου κάνουν πέντε φορές πικ εν ρολ στην κορυφή και να βγαίνουν μόνοι τους οι ψηλοί των Τούρκων, καρφώνοντας ισάριθμες φορές και να μην βρίσκεις τον τρόπο να το αντιμετωπίσεις. Δεν γίνεται να μην μπορείς να βρεις ένα τρόπο να σταματήσεις έστω και για λίγο τον Ιλιασόβα και να μπερδεύονται οι παίκτες στις βοήθειες. Δεν γίνεται να παίζει η Τουρκία με τέσσερις ψηλούς καλαθοσφαιριστές και η ελληνική ομάδα να μη βγάζει αιφνιδιασμό.
Η Εθνική δεν είχε σχέδιο κόντρα στην Τουρκία, αλλά αναμφίβολα υπάρχει και κάτι άλλο σημαντικό: της έλειπε το πάθος. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, μπορεί κατά πολλούς να ήταν ένας τεχνικός που «κολλούσε» στα δύσκολα. Ομως περνούσε πάθος στην ομάδα και την έσπρωχνε στις ανατροπές. Χειροκροτούσε τα κρίσιμα καλάθια, φώναζε συνεχώς από τον πάγκο για να δώσει οδηγίες και θάρρος στους παίκτες του. Ηταν ο προπονητής που από άποψη ψυχολογίας χρειάζεται ο κάθε Ελληνας μπασκεμπολίστας να έχει στον πάγκο του.
Ο Καζλάουσκας ίσως για πολλούς να θεωρείται καλύτερος στις προπονητικές του ικανότητες από τον Γιαννάκη, αλλά στο συγκεκριμένο ματς με την Τουρκία τουλάχιστον υστέρησε στον παλμό. Δεν έζησε έντονα το παιχνίδι. Ισως να μην του έμαθε κανείς τι θα σημαίνει να παίζει η Ελλάδα κόντρα στην Τουρκία και μάλιστα μέσα στην Αγκυρα για ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτό φαίνεται πως το ξέχασαν και οι διεθνείς. Εβλεπαν τη διαφορά να φεύγει, αλλά έδειχναν υπνωτισμένοι. Ή καλύτερα εγκλωβισμένοι. Τους Τούρκους εμείς τους κάναμε ήρωες. Είναι γεγονός. Με τα λάθη μας και τις χαμένες ευκαιρίες να περάσουμε μπροστά στο σκορ τους δώσαμε την ψυχολογία. 
Μακάρι να μας δοθεί η ευκαιρία να πάρουμε τη ρεβάνς. Αλλά με παρόμοιες εμφανίσεις σε μεγάλα ντέρμπι μάλλον φαίνεται δύσκολο να τα καταφέρουμε.
 
 
 
 
 
 
 
Για φροντιστής…   
Κάποιοι στη Νέα Σμύρνη σε επίσημα έλεγαν ότι ο Ηλίας Ιωάννου θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό Βόλου για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας. Τελικά ο Ιωάννου επέστρεψε στην Κέρκυρα. Αν και ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους του Ολυμπιακού είναι πολύ δύσκολο ο Έλληνας επιθετικός να φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα. Ετσι κι αλλιώς ο Αχιλλέας Μπέος έχει πει ότι θα επιστρέψει μόνο για φροντιστής στην ομάδα. Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει δυο φροντιστές και δεν είχε ανάγκη από άλλον…
Αγ. Θαν.
 
Τέρμα στα σενάρια
Το γεγονός ότι ο Ηλίας Σολάκης είναι τραυματίας και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τις υποχρεώσεις της ομάδας, έδωσε τροφή για σχόλια και σενάρια… Ετσι πολλές αθλητικές εφημερίδες τον ήθελαν να φεύγει για τα Γιάννενα και να είναι έτοιμος να αφήσει τον Ολυμπιακό. Τελικά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε και μπήκε τέρμα στα σενάρια.
Αγ. Θαν. 
 
Στον Οικονόμο ο Ζαχαράκης
Στον Οικονόμο Τσαριτσάνης και το περιφερειακό πρωτάθλημα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιάννης Ζαχαράκης του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε ως επαγγελματίας στην Β’ Εθνική. Η τεχνική ηγεσία των ερυθρόλευκων και ο Σάκης Τσιώλης αναμένεται να παρακολουθεί την πορεία του νεαρού παίκτη που θα έχει περισσότερες ευκαιρίες να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να εξελιχθεί. Ζ.Ε.Ι.
 
Πονοκέφαλος το γήπεδο
Συνέχεια διαμαρτύρεται ο Χόρχε Μπάριος για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν έχει γήπεδο να κάνει προπόνηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι την Τρίτη, όπως και άλλες μέρες, οι κυανόλευκοι προπονήθηκαν στο βοηθητικό γήπεδο του Διμηνίου, που δεν βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ελλοχεύει κινδύνους. Μάλιστα σε αυτό το γήπεδο δεν μπορεί να κάνει ούτε δίτερμα ο Ουρουγουανός τεχνικός… Παράλληλα οι προπονήσεις γίνονται μέσα στη ζέση και νωρίς το απόγευμα, αφού το γήπεδο χρησιμοποιούν κι άλλες ομάδες…
Αγ. Θαν.
 
Αναζητά τερματοφύλακα
Ψάχνει να βρει τρίτο τερματοφύλακα η Νίκη. Ο Στούκας επέστρεψε στον Πύρασο και αυτή την στιγμή η ομάδα έχει μόνο δυο γκολκίπερ στο ρόστερ της. Η μία μεταγραφή θα αφορά σε γκολκίπερ, ενώ ίσως υπάρχει μια ακόμη.
Αγ. Θαν.
 
Τελευταία στιγμή
Την τελευταία στιγμή αποφάσισαν οι παράγοντες των τοπικών ομάδων της Ε.Π.Σ.Θ. να καταθέσουν τις μεταγραφές των ομάδων και δεν ήταν μία και δύο αλλά δεκάδες. Για παράδειγμα η Δάφνη απέκτησε 21 παίκτες. Πλέον όμως υπάρχει πρόβλημα για πολλές ομάδες, μιας και πολλοί από τους παίκτες που αποκτήθηκαν την τελευταία στιγμή δεν θα μπορέσουν να παίξουν στην πρώτη φάση του Κυπέλλου. Ζ.Ε.Ι.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Είναι δυνατόν να ζητάς να σε φιλοξενήσουν για φιλικό και να θέλεις και χρήματα;  
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου