ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-480643

Τιμωρία εννιά αγωνιστικών για το ΣΕΦ   

 
Περισσότερο ακριβά απ’ ό,τι περίμενε πλήρωσε ο Ολυμπιακός τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο ΣΕΦ στον τέταρτο τελικό των περσινών πλέι – οφ με τον Παναθηναϊκό.
Οι φίλοι του Ολυμπιακού για εννιά αγωνιστικές δεν θα μπορούν να υποστηρίξουν την ομάδα τους στο κλειστό στάδιο του Φαλήρου, ενώ η ΚΑΕ θα πρέπει να πληρώσει το χρηματικό πρόστιμο των 111.000 ευρώ. Το μόνο θετικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι δεν τους έγινε αφαίρεση βαθμών.
Ο Ολυμπιακός αναμένεται να ασκήσει έφεση, λόγω του ότι η συγκεκριμένη τιμωρία είναι πρωτόγνωρη για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" περίμεναν να τιμωρηθούν με πέντε ή έξι αγωνιστικές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του αθλητικού δικαστή:

1. Επιβάλλει στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π ΚΑΕ:

α) για ομαδικά υβριστικά συνθήματα, τα οποία δεν είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.000,00€,

β) για εκτεταμένες συμπεριφορές βίας που είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα, ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) τριών αγωνιστικών και πρόστιμο 50.000,00€ και

γ) για εκτεταμένες συμπεριφορές βίας που προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα, ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) έξι (6) αγωνιστικών και πρόστιμο 60.000,00€ και

2. Επικυρώνει την Α έγγραφη προειδοποίηση κατά την έννοια της παρ. 6 του άρθρου 28 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος για χρήση δείκτη laser κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 6-6-2010».

 
   
 
 
 
 
Ανέτοιμη και με μόλις τρεις εβδομάδες προετοιμασίας καλείται να δώσει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι της σεζόν η Νίκη Βόλου σήμερα στο στάδιο της Νεάπολης. Αναμφίβολα η ομάδα του Χόρχε Μπάριος έχει δείξει ότι ακόμα δεν είναι η ομάδα που μπορεί να αποτελέσει το φαβορί. Σε σχέση με πέρυσι όμως υπάρχουν κάποιες αλλαγές. Αλλες προστίθενται στα συν και άλλες στα μείον…
 

Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ

 
Σήμερα η Νίκη καλείται να αγωνιστεί σε ένα γήπεδο που δεν… γνωρίζει. Βέβαια οι παίκτες της είναι καινούριοι και οι συνθήκες γι’ αυτούς θα είναι περίπου οι ίδιες όπως να αγωνίζονταν στο Πανθεσσαλικό ή στο Παντελής Μαγουλάς, όμως γεγονός είναι ότι σε σχέση με τα δυο προηγούμενα χρόνια οι κυανόλευκοι αλλάζουν έδρα φέτος και μέχρι να είναι έτοιμο το γήπεδο στη Μαιάνδρου θα πρέπει να φιλοξενηθούν σε ένα στάδιο άγνωστο και ξένο για τους φιλάθλους της ομάδας, αλλά και για τους λίγους που έμειναν από πέρυσι. Αυτό προς το παρόν συγκαταλέγεται στα μείον και είναι μια από τις αλλαγές που από τους οπαδούς εξαρτάται κατά πόσον θα ξεπεραστεί.
Η ομάδα από την άλλη έχει αλλάξει φιλοσοφία. Μπορεί τα βασικά πρόσωπα να είναι τα ίδια, δηλαδή ο Στράτος Γιδόπουλος, ο Δημήτρης Ιωαννίδης και ο προπονητής Χόρχε Μπάριος, αλλά φέτος ο μεγαλομέτοχος αποφάσισε να αλλάξει τακτική. Το πείραμα να στηριχτεί σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και στον ενθουσιασμό τους τις δυο προηγούμενες σεζόν δεν απέδωσε καρπούς και φέτος στρεφόμενος σε λύσεις με πιο έμπειρους παίκτες θα προσπαθήσει για το «άλμα». Διγκόζης, Βακουφτσής, Μαϊστρέλλης, Πετράς, Στουρνάρας ήρθαν για να δώσουν στην ομάδα την εμπειρία που της έλειπε τα προηγούμενα χρόνια. 
Βέβαια, λόγω της καθυστερημένης έναρξης της προετοιμασίας, ακόμα η ομάδα δεν μπορεί να παρουσιάσει ένα ομοιογενές σύνολο που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Προς το παρόν δεν υπάρχει συντονισμός, σωστή συνεργασία και ξεκάθαροι προσανατολισμοί. Ακόμα ο Χόρχε Μπάριος βρίσκεται στο στάδιο του πειραματισμού και σίγουρα η ομάδα δεν είναι έτοιμη για επίσημο παιχνίδι.
Αυτά που θα κάνουν την διαφορά σήμερα στο γήπεδο της Νεάπολης και φαίνεται πως μπορούν να υπερκεράσουν τις όποιες αδυναμίες είναι το πάθος, η διάθεση και η κερκίδα. Αυτά τα τρία στοιχεία θα πρέπει να αντιπαρατάξει η Νίκη απέναντι στον ΠΑΟ Ρουφ και να ξεκινήσει με το δεξί τις φετινές της αγωνιστικές υποχρεώσεις. Γιατί και το Κύπελλο φυσικά δεν την αφήνει αδιάφορη. Θέλει να προχωρήσει. Φιλοδοξεί να κάνει μια έκπληξη στην συνέχεια που θα φέρει χρήματα στα ταμεία της. Εχει ανάγκη μέσω και αυτού του θεσμού να προσθέσει πόντους στο πληγωμένο γόητρό της. 
Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές που υφίστανται όμως πλέον στη Νέα Ιωνία, είναι ότι έχει αλλάξει το κλίμα και οι φίλαθλοι αποφάσισαν να εμπιστευτούν ξανά τον Στράτο Γιδόπουλο. Υπάρχει ενθουσιασμός στις τάξεις των οργανωμένων κι αν αυτό αποδειχτεί και στην πράξη σήμερα στη Νεάπολη, τότε με τη δύναμη των φιλάθλων της η Νίκη μπορεί να κάνει την υπέρβαση, ακόμα και σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα ψάχνει την αγωνιστική της ταυτότητα.
 
 
 
 
 
 
Μοίρασε… αυτοκίνητα   
Μια ντουζίνα αυτοκίνητα «μοίρασε» χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Με πρωτοβουλία του Αχιλλέα Μπέου αγοράστηκαν 12 αυτοκίνητα που δόθηκαν σε παίκτες και σε προσωπικό της ΠΑΕ για τις μετακινήσεις τους. Αυτή τη φορά δεν ήταν προσφορά κάποιας εταιρίας, αλλά προσφορά της ΠΑΕ προς την ομάδα και τα μέλη της.
Αγ. Θαν.
 
Ιδιαίτερη μέρα για Μόνχε
Ιδιαίτερη μέρα θα είναι η σημερινή για τον Βιθέντε Μόνχε. Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού θα τιμηθεί για την πρώτη του ατομική διάκριση στο ελληνικό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Ο Μόνχε θα παραλάβει το βραβείο του ένα τέταρτο πριν την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης για το τίτλο του MVP της 1ης αγωνιστικής που κέρδισε με ποσοστό 46% από τον πρόεδρο των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Δημήτρη Συνετόπουλο.
Αγ. Θαν.
 
Μεγάλη ζήτηση
Μεγάλη ζήτηση είχαν χθες τα εισιτήρια για τον αγώνα Κυπέλλου της Νίκης με τον ΠΑΟ Ρουφ. Οι οπαδοί της ομάδας έσπευσαν να τα προμηθευτούν από τα σημεία προπώλησης. Το σημερινό ματς παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και αναμένεται αρκετός κόσμος στις κερκίδες του γηπέδου της Νεάπολης.
Θ.Δ.Κ.
 
Προβληματισμοί
Αρκετά προβλήματα είχαν να λύσουν οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ Νίκη Βόλου σχετικά με τον σημερινό αγώνα Κυπέλλου στο γήπεδο της Νεάπολης. Συγκεκριμένα υπήρχαν κάποιοι προβληματισμοί σχετικά με την είσοδο των φιλάθλων, αλλά και τη φιλοξενία των δημοσιογράφων (μια και δεν υπάρχουν θεωρεία) όπως και το χώρο που θα φιλοξενήσει τη συνέντευξη Τύπου. Για τη συνέντευξη ναι μεν υπήρχαν κενές αίθουσες αλλά το πρόβλημα ήταν ο φωτισμός, καθώς όπως έλεγαν οι υπεύθυνοι σε αυτές δεν υπήρχε ρεύμα…
Αγ. Θαν.
 
Αμερικανίδα και τραπέζι
Η πρώτη προπόνηση που έδωσε το παρών η Αμερικανίδα Τόμπσον ήταν η χθεσινή για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ερυθρόλευκης ομάδας γνώρισε τις νέες της συμπαίκτριες και ενσωματώθηκε στην προετοιμασία. Εν τω μεταξύ η διοίκηση έκανε τραπέζι στο γυναικείο τμήμα χθες το βράδυ.
Ζ.Ε.Ι.
 
Ενημέρωση για σεμινάριο
Πολλά αλλάζουν και φέτος στο μπάσκετ και αυτοί που πρέπει πρώτοι να ενημερωθούν είναι οι διαιτητές των εθνικών κατηγοριών. Το 28ο Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Διαιτησίας αναμένεται να διαφωτίσει τους ρέφερι και προς αυτό τον σκοπό οι Διαιτητές Εθνικών Κατηγοριών τη Τετάρτη 8/9/2010 και ώρα 20:00 καλούνται να παραβρεθούν στα γραφεία του Συνδέσμου προκειμένου να ενημερωθούν για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Για τους διαιτητές εκτός της Α1 το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Πρέβεζα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ για τους ρέφερι της πρώτης κατηγορίας στη Λάρισα.
Αγ. Θαν. 
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Είναι αλήθεια ότι πήγε παίκτης της Νίκης να τρέξει στο Πανθεσσαλικό μόνος του και δεν του επιτράπηκε η είσοδος;
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου