ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να κερδίσει ό,τι έχασε με τη Γεωργία

να-κερδίσει-ότι-έχασε-με-τη-γεωργία-484857

Να διορθώσει το λάθος της πρεμιέρας θέλει σήμερα η εθνική ομάδα στο Ζάγκρεμπ (21:30 MEGA), στο παιχνίδι κόντρα στην Κροατία, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του 6ου ομίλου των προκριματικών του EURO 2012.
Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης η (νέα) εθνική του Φερνάντο Σάντος «στραβοπάτησε», καθώς παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Γεωργία, και θέλει τώρα το θετικό αποτέλεσμα στην κροατική πρωτεύουσα για να… ρεφάρει.
Βέβαια, η αποστολή της εθνικής μόνο εύκολη δεν θα είναι κόντρα στο φαβορί του ομίλου, την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς.
Οι Κροάτες, μάλιστα, απέδειξαν τη δυναμική τους στην πρεμιέρα, κερδίζοντας άνετα, εκτός έδρας, τη Λετονία με 3-0.
 
«Δεν θα κλειστούμε»
 
Μία Εθνική αποφασισμένη να «χτυπήσει» τη νίκη και όχι απλά να «κλέψει» το αποτέλεσμα σχεδιάζει να παρατάξει σήμερα στο Ζάγκρεμπ ο Φερνάντο Σάντος.
Στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με την Κροατία ο Πορτογάλος τεχνικός εμφανίστηκε σίγουρος για τις δυνατότητες της ομάδας και τόνισε ότι εκείνη δεν θα αρκεστεί στο αμυντικό κομμάτι σήμερα στο «Μάξιμιρ».
Ο Γιώργος Τζαβέλας θα αντικαταστήσει τον Σπυρόπουλο -ερωτηματικό ακόμα ο παρτενέρ του Κατσουράνη στα χαφ.
«Η Κροατία είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έχει ισορροπία στις γραμμές και αποτελεί πολύ δύσκολο αντίπαλο», ανέφερε αρχικά ο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου, για να τονίσει, ωστόσο:
«Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας οργανωμένα, για να πετύχουμε γκολ. Ερχόμαστε να παίξουμε μπάλα, γιατί ξέρουμε ότι η Κροατία είναι μία ομάδα με υπομονή και αν κλειστούμε, θα μας κάνει τη ζημιά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παίξει όπως θέλει».
Αφού υπογράμμισε, δε, ότι «η αντίπαλος είναι πιο ποιοτική και πιο οργανωμένη ομάδα από τη Γεωργία» και εξέφρασε την άποψη ότι «θα είναι δύσκολα, αν αρκεστούμε στο αμυντικό κομμάτι», ξεκαθάρισε ότι «θα προσπαθήσουμε, όπως και να ‘χει, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
Αναφερόμενος στο παιχνίδι με τη Γεωργία, ο Σάντος στάθηκε «στη διάθεση και την αποφασιστικότητα που έδειξε στο β’ μέρος η ομάδα για να γυρίσει το ματς» και εντόπισε τον κυριότερο λόγο του άσχημου αποτελέσματος στο ότι «μας αποσυντόνισε το γκολ που δεχθήκαμε στην αρχή».
Σε ερώτηση, τέλος, για την τακτική που θα ακολουθήσει, ο προπονητής της Εθνικής θέλησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του και αφού τόνισε ότι «είμαστε μια ομάδα ενωμένη», τόνισε πως «θα δούμε τι μας ταιριάζει περισσότερο, όσον αφορά στο σύστημα».
 
Tζαβέλας ο αντι-Σπυρόπουλος
 
Ο Γιώργος Τζαβέλας είναι ο παίκτης που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον τραυματία Σπυρόπουλο για τον σημερινό αγώνα απέναντι στην Κροατία. Ο Φερνάντο Σάντος δείχνει εμπιστοσύνη στον αριστερό μπακ της Φρανκφούρτης και μάλλον θα τον προτιμήσει από τον δεξιοπόδαρο Βύντρα. Ερωτηματικό συνεχίζει να αποτελεί ο παρτενέρ του Κώστα Κατσουράνη στα χαφ.
Εντελώς διαφορετική είναι η προπόνηση που πραγματοποιεί ο 55χρονος προπονητής σε σχέση με αυτήν που έκανε ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο Σάντος βάζει τα αμυντικά χαφ να ανοίγουν τους πλάγιους και επιχειρούνται πολλά σουτ από τον άξονα.
 
 
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός προβληματίζεται για άλλη μία θεση στη μεσαία γραμμή (ανάμεσα στον Τζιόλη και τον Νίνη). Αν παίξει ο Τζιόλης, το σύστημα θα είναι 4-2-3-1, με δύο αμυντικά χαφ (Κατσουράνη, Τζιόλη) και ένα επιτελικό (Καραγκούνη). Αν παίξει ο Νίνης, το σύστημα θα είναι 4-1-4-1, με μοναδικό κλασικό αμυντικό χαφ τον Κατσουράνη και μπροστά του «μέσα δεξιά» τον Τοροσίδη και «μέσα αριστερά» τον Καραγκούνη.
 
«Χαρακτήρα στα δύσκολα»
Αν και το παιχνίδι στην Κροατία ήταν εξ’ αρχής το πιο δύσκολο του προγράμματος και με δεδομένο ότι το «στραβοπάτημα» κόντρα στους Γεωργιανούς «επιβάλει» θετικό αποτέλεσμα, η Εθνική μπορεί να τα καταφέρει, καθώς σύμφωνα με τον Γιώργο Καραγκούνη «στα δύσκολα δείχνουμε χαρακτήρα».
«Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα ήμασταν πιο άνετοι αν είχαμε πάρει τη νίκη με την Γεωργία, αλλά ακόμη κι έτσι έχουμε πίστη στις δυνατότητες της ομάδας.
Είμαστε πάντα αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι ο αντίπαλος είναι δύσκολος αλλά στα δύσκολα έχουμε δείξει χαρακτήρα. Μην ξεχνάμε ότι έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα. Χρειάζεται και χρόνο για να έρθουν και τα καλά αποτελέσματα», τόνισε ο Γιώργος Καραγκούνης και συνέχισε:
«Παίζουμε με μία από τις πιο ποιοτικές ομάδες στην Ευρώπη, σε ένα παιχνίδι που είναι πιο δύσκολο μετά από το αποτέλεσμα στο πρώτο μας παιχνίδι. Ακόμη είμαστε στην αρχή. Έχουμε το χρόνο να ανταπεξέλθουμε.
 
Με Μόντριτς η Κροατία
Ευχάριστα είναι τα νέα για τους Κροάτες, αφού ο Μόντριτς επέστρεψε από τον τραυματισμό του και είναι σε θέση να αγωνιστεί. Πιθανότατα, ο χαφ της Τότεναμ θα αγωνιστεί βασικός, ενώ ο Εντουάρντο θα μείνει εκτός ενδεκάδας. Ο 24χρονος μέσος αναμένεται να παίξει πίσω από τον επιθετικό που θα είναι ο Όλιτς ή ο Πέτριτς. Ένας από τους δύο προαναφερθέντες θα αγωνιστεί στην κορυφή και ο άλλος θα αγωνιστεί στα άκρα. Στα άκρα οι Κροάτες θα έχουν επίσης τον συμπαίκτη του Μόντριτς στην Τότεναμ, Νίκο Κράνιτσαρ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου