ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-479140

ΟΠΑΠ για χορηγός… στη Δ'

Λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα μπορεί να βρουν οι ομάδες του περιφερειακού πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής μέσω της ΕΠΟ και του ΟΠΑΠ. Στην κλήρωση της Δ’ Εθνικής στη Βέροια ο πρόεδρος της Επιτροπής του Πρωταθλήματος Γιώργος Σαρρής (φώτο) αποκάλυψε πως η ΕΠΟ επιδιώκει να κλείσει συμφωνία με τον ΟΠΑΠ για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος βρίσκεται σε επαφές με τους ανθρώπους του ΟΠΑΠ προκειμένου να εξασφαλίσει χορηγική ενίσχυση αποκλειστικά για τη Δ’ Εθνική για την αγωνιστική περίοδο 2011-12.
Μια τέτοια συμφωνία -εφόσον βεβαίως επιτευχθεί- μπορεί να αποφέρει πολλά οικονομικά οφέλη για το σύνολο των ερασιτεχνικών σωματείων, διότι ανάλογα με το ύψος της χρηματικής επιχορήγησης υπάρχει η περίπτωση η ΕΠΟ να καλύψει πέραν των μετακινήσεων των ομάδων ακόμη και τα έξοδα διαιτησίας!
Όλα αυτά βεβαίως, είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο, ωστόσο είναι εμφανής η διάθεση της Ομοσπονδίας να παράσχει στήριξη στα σωματεία που μετέχουν στη Δ’ Εθνική, τα οποία δεδομένα αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και ουσιαστικά συντηρούνται από την αγάπη των παραγόντων τους.
Οι ομάδες πάντως μετρούν πλέον αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος που έχει οριστεί για τις 19 Σεπτέμβρη, με τον Ρήγα να υποδέχεται τον Απεραντιακό και τον Πύρασο να παίζει στη Σπερχειάδα.
Στην κλήρωση την Κυριακή η ΕΠΟ έκανε πράξη την απόφαση να πριμοδοτήσει τα δύο σωματεία από κάθε όμιλο, τα οποία είχαν και την πιο κόσμια συμπεριφορά. (Με μηδαμινά φαινόμενα βίας, αλλά και τις λιγότερες κίτρινες ή κόκκινες κάρτες). Ουσιαστικά αυτό είναι ένα βραβείο ήθους, το οποίο πέραν της αναγνώρισης που θα προσέφερε στα ήσυχα σωματεία, θα απέφερε και ένα -μικρό είναι η αλήθεια- οικονομικό όφελος (1.000 ευρώ έκαστο). Από τον 4ο όμιλο πέρσι το έπαθλο πήραν Βελούχι και Ατρόμητος Σπερχειάδας.
 
 
 
 
 
 
 
  
Η οδός Αναπαύσεως το απόγευμα του Σαββάτου έγινε πεδίο μάχης. Οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης έλυσαν τις όποιες διαφορές τους με καδρόνια και μάρμαρα. Το επεισόδιο υποβαθμίστηκε από κάποια ΜΜΕ… Όμως, αλήθεια, ως πότε θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Αν θρηνήσουμε θύματα, που κατά τύχη πιστεύω δεν θρηνήσαμε το Σάββατο, τότε μόνο θα αρχίσουμε να ασχολούμαστε σοβαρά με το θέμα που έχει προκύψει;
 
 
Δεν θα πούμε ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει. Μονός καυγάς δεν γίνεται. Αλλωστε δεν ήμασταν μπροστά για να ξέρουμε πώς ξεκίνησε η φασαρία. Οι μεν λένε ότι τους επιτέθηκαν οι δε με πέτρες την ώρα που κάθονταν ξέγνοιαστοι στο σύνδεσμό τους, οι δε λένε ότι τους επιτέθηκαν οι άλλοι με καδρόνια, ενώ περνούσαν φιλειρηνικά από το σύνδεσμο. Ας μη γελιόμαστε. Αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται με την ανοχή όλων μας. Και το ξαναλέμε, από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες. Ο οπαδός που έσπασε το πόδι του –ευτυχώς μόνο το πόδι του- παρασυρόμενος από διερχόμενο αυτοκίνητο μέσα στην γενικότερη αναταραχή των επεισοδίων, θα μπορούσε να είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρότερα. Τότε θα ασχολούμασταν και εμείς πιο σοβαρά;
Ξέρουν και οι ΠΑΕ και η αστυνομία ποιοι είναι αυτοί οι 10 -15 που κάθε φορά εμπλέκονται σε φασαρίες. Είναι αλήθεια πως πρέπει επιτέλους να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Να κλείσουν οι πόρτες των γηπέδων γι’ αυτά τα άτομα. Θα μας πείτε, και να κλείσουν ακόμα αυτοί έχουν τόσο αρρωστημένα μυαλά που μπορεί να δίνουν από μόνοι τους ραντεβού έξω από τους αγωνιστικούς χώρους για να εκτονωθούν.
Ας κάνουν όμως την αρχή οι ΠΑΕ. Ας ενωθούν τουλάχιστον ως προς αυτό το ζήτημα. Θυμάμαι πριν από χρόνια όταν οπαδός της Νίκης είχε δημιουργήσει επεισόδιο και είχε πετάξει κροτίδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τελικά η αστυνομία τον αναγνώρισε, η ΠΑΕ Νίκη έκανε ό,τι περνά από το χέρι της για να τον βγάλει αθώο! Αυτές οι ανοχές και αυτές οι ενέργειες δίνουν σε όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους το πάτημα να συνεχίσουν.
Παρακολουθώντας τον αγώνα της Νίκης με τον ΠΑΟ Ρουφ, καθώς έπρεπε να καλύψω το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, είδα ότι πολλά παιδιά με τους γονείς τους ήταν στο γήπεδο. Φαντάζομαι το ίδιο θα έγινε και στο Πανθεσσαλικό. Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι μετά από αυτά που έγιναν πάλι το Σάββατο, δεν έχασαν οι ΠΑΕ αρκετά εισιτήρια, αρκετούς υγιείς φιλάθλους και πως αρκετά μικρά παιδιά θα παρακολουθούν πλέον από τον καναπέ αγώνες ποδοσφαίρου;
Και αυτή τη φορά μπορεί μόνο ένας οπαδός να έσπασε το πόδι του, όμως ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι την επόμενη φορά δεν θα υπάρχει κάτι χειρότερο; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα περνάει εκείνη την στιγμή και κάποιος αθώος και θα την πληρώσει αυτός;
Και ας μην γελιόμαστε, δεν φταίει μόνο η αστυνομία. Ολοι φταίμε. Καθώς τα επεισόδια αυτά τα περνάμε στα ψιλά. Μένουμε όλοι στα λόγια. Πράξεις χρειάζονται και τιμωρίες για παραδειγματισμό. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τις ΠΑΕ.  Και μην μου πείτε ότι με ένα τηλέφωνο δεν μπορούν να μάθουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ ποιοι εμπλέκονταν στα επεισόδια… Μπορούν και ξέρουν ήδη.
 
 
 
 
 
 
«Μαινόμενος» Μπέος
Με την Πολιτεία τα είχε ο Αχιλλέας Μπέος μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ φώναζε για τον άσχημο αγωνιστικό χώρο του τερέν Πανθεσσαλικού και είχε απόλυτο δίκαιο. Οταν πληρώνει κάποιος χρήματα και φιλοξενείται κάπου, θα πρέπει και ο οικοδεσπότης να του παρέχει και τις κατάλληλες προϋποθέσεις.
Αγ. Θαν.

Στα παλιά του στέκια

Τιμήθηκε ο Ρότζι για την προσφορά του στον Ολυμπιακό, αλλά και ο ίδιος τιμάει το Βόλο. Ο Βραζιλιάνος έμεινε στο Βόλο μετά το φιλικό και μάλιστα την Κυριακή «τίμησε» τα παλιά του στέκια. «Θα φύγω τη Δευτέρα» έλεγε, αλλά δεν φαινόταν και να του άρεσε…
Αγ. Θαν.

Δεξί μπακ

Πολλά πειράματα έκανε ο Σάκης Τσιώλης στο φιλικό του Σαββάτου, όμως ένα από αυτά ήταν αναγκαστικό. Π.χ. ο Δημήτρης Πλιάγκας αγωνίστηκε ακόμα και ως δεξί μπακ, γιατί ο Ψυχογιός που είχε πρόβλημα στην ωμοπλάτη αντικαταστάθηκε. Πάντως ο Δημήτρης έδειξε καλός ακόμα και εκεί. Η ταχύτητά του δεν τον άφησε να δείξει ότι υστερεί ακόμα και ως δεξί μπακ.
 Β.Ζ.
 
Τον φοβόταν;
Ο Βαγγέλης Βλάχος δεν έβγαινε από τα αποδυτήρια για δηλώσεις. Το γεγονός ότι καθόταν μπροστά στην φυσούνα ο Αχιλλέας Μπέος μήπως τον επηρέασε; Τελικά δηλώσεις από πλευράς Αστέρα έκανε ο Μποροβήλος και ο Βαγγέλης δεν φάνηκε…
 Β.Ζ.
 
Μπορούσε καλύτερα
Ολοι οι Νικιώτες θέλουν τα παιδιά της ομάδας να παίζουν και να τους βλέπουν με τα κυανόλευκα. Οταν είδαν στην ενδεκάδα τον Τάσσο όλοι χάρηκαν. Ομως ο νεαρός τούς απογοήτευσε. Εχει πάρει παραπανίσια κιλά και η παρουσία του κάτω από τα γκολποστ δεν ήταν η αναμενόμενη. Είναι και φυσικό πάντως, γιατί ο Τάσσος αρκετό καιρό ήταν στη… ναφθαλίνη και δεν έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες. Θα πρέπει να του δοθούν ίσως κι άλλες ευκαιρίες, όμως και ο ίδιος θα πρέπει να προσέχει τον εαυτό του. Τα περιττά κιλά άλλωστε ήταν εμφανή και ο κόσμος τα σχολίαζε αρνητικά.
Αγ. Θαν.
 
Ζημία
Μεγάλη οικονομική ζημία ήταν για τη Νίκη ο αποκλεισμός από το θεσμό του Κυπέλλου. Το γεγονός αυτό σχολίαζαν μετά το τέλος της αναμέτρησης τα μέλη της διοίκησης. Επίσης δεν άφησαν ασχολίαστη την παρουσία των οπαδών της Νίκης στις κερκίδες. Περισσότερα από 1.200 άτομα παρακολούθησαν το παιχνίδι και δεν σταμάτησαν στιγμή να επευφημούν τους ποδοσφαιριστές.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά η αστυνομία έμαθε ότι έγιναν επεισόδια;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου