ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Χρυσός» βαθμός στο Ζάγκρεμπ

χρυσός-βαθμός-στο-ζάγκρεμπ-484479

Η Εθνική ομάδα πήρε ένα «χρυσό» βαθμό στο Ζάγκρεμπ απέναντι στην Κροατία, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς. Πολύ καλή η αμυντική λειτουργία της ελληνικής ομάδας, με ηγέτη τον Παπασταθόπουλο.
Tο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε καλή ευκαιρία στο α’ μέρος με τον Σαμαρά για να ανοίξει το σκορ, ενώ στο 93ο λεπτό ο Παπασταθόπουλος έδιωξε σωτήρια το κοντινό σουτ του Εντουάρντο, που θα κατέληγε σίγουρα στα δίχτυα. Οι Κροάτες ξεκίνησαν να πιέζουν την ελληνική άμυνα από το πρώτο λεπτό του αγώνα, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόλις στο 2ο λεπτό είχαν ήδη κερδίσει δύο κόρνερ.
Η πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 5’, όταν ο Μόντριτς δοκίμασε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Σηφάκης έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απομάκρυνε την μπάλα.
Ένας άλλος παίκτης της Τότεναμ, ο Νίκο Κράνιτσαρ, επιχείρησε το δεύτερο σουτ του αγώνα, στο 8ο λεπτό, με την μπάλα να βρίσκει σε ελληνικά πόδια και να καταλήγει κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο από την Κροατία.
Η απάντηση για την ελληνική ομάδα ήρθε δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Σαμαράς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σρνα, μπήκε από αριστερά στην περιοχή και δοκίμασε ένα πλασέ στην απέναντι γωνία, με την μπάλα όμως να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρούνιε.
Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στο 16’, ο Σίμουνιτς απώθησε με το χέρι του τον Τοροσίδη μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να δίνει κίτρινη κάρτα στον Έλληνα παίκτη για θέατρο. Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση πέναλτι, αλλά ούτε και θέατρο…
Το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα σημαντικό, αφού οι Κροάτες ναι μεν πίεζαν, αλλά οι επιθέσεις τους αποκρούονταν με σχετική ευκολία από την άμυνα της Εθνικής.
Από την άλλη, η Ελλάδα έκανε κάποιες προσπάθειες κυρίως από τα πλάγια, αλλά δεν έβρισκε την κατάλληλη τελική πάσα ώστε να δημιουργήσει κάποια απειλή στην εστία του Ρούνιε.
Ωστόσο το ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού με εξαίρεση το καλό σουτ του Μόντριτς στο 5′, ο Σηφάκης απειλήθηκε ελάχιστα. Η καλύτερη ευκαιρία του α’ μέρους ανήκει φυσικά στον Γιώργο Σαμαρά, με το πλασέ του στο 19ο λεπτό.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τους Κροάτες από τον νεοεισελθόντα Γέλαβιτς, ο οποίος όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Ο Μόντριτς πέρασε κάθετα την μπάλα για τον επιθετικό της Ρέιντζερς, που βρισκόταν ελάχιστα μπροστά από τον τελευταίο Έλληνα αμυντικό και σωστά ο πρώτος βοηθός υπέδειξε την παράβαση. Μία αντίστοιχη φάση σημειώθηκε στο αμέσως επόμενο λεπτό στην άλλη εστία, όταν ο Καραγκούνης σούταρε, ο Ρούνιε απέκρουσε ασταθώς, ο Τοροσίδης σέρβιρε την μπάλα στον Παπασταθόπουλο, αλλά όπως υπέδειξε ο βοηθός, είχε ήδη βγει.
Στο 56ο λεπτό ο Σλάβεν Μπίλιτς αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας τον Ράκιτιτς αντί του Βουκόγεβιτς. Ο μέσος της Σάλκε έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του, αφού τρία λεπτά αργότερα έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Σηφάκης είχε σωστή τοποθέτηση, έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε σε κόρνερ.
Στη συνέχεια ο Σάντος προχώρησε σε δύο αλλαγές, περνώντας τους Γκέκα και Νίνη αντί των Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη, θέλοντας να δώσει φρεσκάδα στην ελληνική ομάδα.
Ωστόσο, από το 70ό λεπτό και μετά, οι Κροάτες ανέβασαν την απόδοσή τους και σε συνδυασμό με την είσοδο του Εντουάρντο, προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ.
Η ελληνική άμυνα ένιωσε την πίεση για ένα δίλεπτο, όταν οι γηπεδούχοι εξαπέλυαν συνεχόμενα σουτ, αλλά ευτυχώς για τον Σηφάκη, η μπάλα κόντραρε συνεχώς στα σώματα των διεθνών μας.
Κίτρινες κάρτες: Ράκιτιτς, Σρνα – Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος
ΚΡΟΑΤΙΑ (Μπίλιτς): Ρούνιε, Σρνα, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα, Στρίνιτς, Βουκόγεβιτς (56′ Ράκιτιτς), Κράνιτσαρ, Πράνιτς, Μόντριτς, Όλιτς (73′ Εντουάρντο), Πέτριτς (46′ Γέλαβιτς)
ΕΛΛΑΔΑ (Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κατσουράνης, Τοροσίδης (90’+3 Σεϊταρίδης), Καραγκούνης (70′ Νίνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (59′ Γκέκας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου