ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με μοναδική… «επιλογή» την άνοδο

με-μοναδική-επιλογή-την-άνοδο-504689

Δεν έχει άλλη επιλογή η φετινή Νίκη Βόλου από το να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να διεκδικήσει την άνοδο. Ο,τιδήποτε άλλο, εκτός του παραπάνω στόχου, θα θεωρηθεί αποτυχία για τους κυανόλευκους, που φέτος έχουν δημιουργηθεί με στόχο την κορυφή στην Football League 2. Οι κινήσεις ενίσχυσης απέδειξαν την πρόθεση της διοίκησης της ΠΑΕ να «χτυπήσει την πόρτα» της μεγαλύτερης κατηγορίας και άπαντες περιμένουν κάτι τέτοιο να αποδειχτεί και στην πράξη.

Η φετινή αλλαγή φιλοσοφίας και η απόκτηση παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και διαθέτουν την εμπειρία, άλλαξε άρδην και το κλίμα που επικρατούσε στη Νέα Ιωνία προς το πρόσωπο του μεγαλομετόχου. Οι οργανωμένοι αποφάσισαν να εμπιστευτούν ξανά τον Στράτο Γιδόπουλο, να του δώσουν ακόμα μια ευκαιρία και η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος είναι ιδιαίτερα ζεστός για τη φετινή σεζόν.
Η απογοήτευση έδωσε τη θέση της στον ενθουσιασμό και πώς να μην γίνει αυτό άλλωστε όταν η ομάδα συγκαταλέγεται αναμφίβολα βάσει της ενίσχυσης της ανάμεσα στα φαβορί. Χρειάζεται όμως και η σωστή διοικητική και οικονομική λειτουργία για να μπορέσει το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας να κυνηγήσει μέχρι το τέλος τον μεγάλο στόχο της επιστροφής στην Β’ Εθνική. Δεν εξαρτώνται όλα από τα πόδια των ποδοσφαιριστών.
Η Football League 2 όπως ονομάζεται πλέον η Γ’ κατηγορία, ξεκινά σήμερα και στην αφετηρία έχουν μπει για λογαριασμό της Νίκης, παίκτες που αποτελούν πολυτέλεια για το εν λόγω πρωτάθλημα, όπως οι Βακουφτσής, Διγκόζης, Πετράς, που για πρώτη φορά παίζουν σε αυτή, ενώ φυσικά δεν πρέπει να αφήνει κανείς έξω από την… πρώτη γραμμή, τους Ντάνισιτς, Κόσογλου, Μασίας, Στουρνάρας, Σαμαρά, που ήρθαν να προσθέσουν εμπειρία.
Τα νέα πρόσωπα στην ομάδα της Νίκης φέτος είναι 21! Μόλις επτά ποδοσφαιριστές έμειναν από την περσινή σεζόν και συγκεκριμένα ο τερματοφύλακας, Φώτης Τάσσος, που αν βρει τον καλό του εαυτό έχει πολλές δυνατότητες, ο έμπειρος αμυντικός Αντώνης Σωτρίνης, ο Βολιώτης μέσος Μιχάλης Κουτσογιάννης, ο αμυντικός Κώστας Καρακώστας, καθώς και οι νεαροί Φλάμος, Παπαϊωάννου και Ζάγκας. Από κει και πέρα ήρθαν οι κοινοτικοί, Μασίας, Ντάνισιτς, Μαλντονάδο, οι έμπειροι Βακουφτσής, Διγκόζης, Στουρνάρας, Σαμαράς, Πετράς, Κόσογλου, Μαϊστρέλλης, Βλάχος, καθώς και οι νεαροί Γραμματικόπουλος, Παπαδήμας, Τσικνίδης, Δραγάτης, Αργύρης, Μυριώτης, Νάστος, Βλαχοκυριάκος, Χρυσοχοΐδης και Μπαϊμάκης.
Στον πάγκο παρέμεινε ο Ουρουγουανός προπονητής, Χόρχε Μπάριος, που είναι η δεύτερη συνεχόμενη σεζόν του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Πολλοί θα περίμεναν με Μπάριος στο «τιμόνι» και με Γιδόπουλο στην ηγεσία της ΠΑΕ, πως η συνταγή θα παρέμενε η ίδια. Όμως κάτι δείχνει ότι έχει αλλάξει στη Νέα Ιωνία.
Μέσα σε αυτές τις αλλαγές και η επιστροφή στο Παντελής Μαγουλάς. Αναγκαστική ή μη δεν έχει σημασία. Η «κλούβα» αποτελεί το καταλληλότερο γήπεδο για μια καυτή έδρα στο φετινό πρωτάθλημα, ώστε η ομάδα να πετύχει τον μεγάλο της στόχο της. Μοναδικό ανησυχητικό στοιχείο η καθυστερημένη έναρξη της προετοιμασίας, μέχρι στιγμής. Για τα υπόλοιπα θα πρέπει να φροντίσει η διοίκηση, που έχοντας και την στήριξη του κόσμου, αποσκοπεί σε μια ήρεμη χρονιά, από την οποία θα εκλείψουν τα περσινά οικονομικά προβλήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου