ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός Κυπελλούχος για 27η φορά στην Ιστορία του

ο-ολυμπιακός-κυπελλούχος-για-27η-φορά-στ-503480

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην κατάκτηση του 27ου τροπαίου της Ιστορίας του, καθώς στον 73ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, κατάφερε να επικρατήσει με 3-1της Ξάνθης, η οποία έκανε την παρθενική εμφάνισή της ως φιναλίστ του θεσμού στο ΟΑΚΑ. Έπειτα από ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο, όπου μάλιστα οι Ακρίτες είχαν ελαφρώς περισσότερες καλές στιγμές, το γκολ του Χάρα στο 45’, έπειτα από τραγικό λάθος του Μπέρτου, έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση «οδηγού».

Ο Ντομίνγκες έκανε το 2-0 στο 63’ με υπέροχο τρόπο και ο Φορτούνης το 3-0 στο 80’ με εκτέλεση φάουλ. Οι Ξανθιώτες το μόνο που κατάφεραν ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 87’ με τον Καπετάνο. Όσον αφορά τον κόσμο στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, τον Ολυμπιακό υποστήριξαν περίπου 30.000 φίλαθλοι, ενώ από την Ξάνθη στο στάδιο βρέθηκαν περίπου 4.000 φίλοι της.

Η θεά τύχη φορούσε απόψε ερυθρόλευκο. φόρεμα. Στο πρώτο ημίχρονο του τελικού η Ξάνθη ήταν εμφανώς ανώτερη, έχασε κλασικές ευκαιρίες και πήγε στα αποδυτήρια με ένα γκολ στην «πλάτη». Το δέχτηκε 15 δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθούν οι καθυστερήσεις, στη μοναδική ευκαιρία του Ολυμπιακού, από λάθος αμυντικού της!

Στο 45+1΄ ο Μπέρτος προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα με το στήθος στον Κυριακίδη, όμως η προσπάθειά του κατέληξε σε… εξαιρετική ασίστ στο Χάρα, ο οποίος πλάσαρε και άνοιξε το σκορ.

Ακριβώς πριν, οι Ακρίτες «άγγιξαν» δύο φορές το γκολ. Στο 42΄ ο Λουσέρο βρήκε με σέντρα τον Σολτάνι, ο οποίος μόνος απέναντι στον Ρομπέρτο δεν κατάφερε να «πιάσει» καλά το σουτ. Από το κόρνερ που ακολούθησε και πάλι ο Σολτάνι με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στο εξωτερικό μέρος των δικτύων. Για να φτάσουμε έως εκεί, είχε βάλει (κυριολεκτικά) το. χεράκι του και ο Ρομπέρτο. Στο 26΄ ο Κλέιτον έπιασε σχεδόν τέλειο σουτ, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ πραγματοποίησε την τέλεια απόκρουση, παρότι η μπάλα έσκασε μπροστά του. Φοβερή επέμβαση, από τις καλύτερες που έχει κάνει ο «φύλακας άγγελος» του Ολυμπιακού.

Υπήρχε όμως ένας παίκτης των πρωταθλητών, αποφασισμένος να κερδίσει όλη τη δόξα του τελικού. Στο 63΄ ο Τσόρι Ντομίνγκες πήρε τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, με «μαγική» ενέργεια άδειασε Μπέρτο και Παπαστεριανό, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση «χάιδεψε» τη μπάλα για να τη στείλει στη γωνία. Ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουν σημειωθεί σε τελικό, το οποίο σίγουρα διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο ώστε ο Αργεντινός να κερδίσει και τον τίτλο του MVP.

Με εξαιρετικό απευθείας φάουλ ο Κώστας Φορτούνης διαμόρφωσε το 3-0, ακριβώς στη συμπλήρωση 80 λεπτών. Στο 87΄ η Ξάνθη πέτυχε ένα γκολ που δικαιωματικά άξιζε, με τον Καπετάνο να εκμεταλλεύεται την μεταβίβαση του Σολτάνι και να σκοράρει από κοντά, ενώ το ματς τελείωσε με τον Μποτία να έχει αποβληθεί στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μετά το γκολ του Τσόρι, πάντως, η ομάδα του Λουτσέσκου είχε πετάξει λευκή πετσέτα, έστω κι αν η ατμόσφαιρα «ζεστάθηκε» λίγο με μια συμπλοκή των παικτών στο 69΄, η οποία ολοκληρώθηκε με τρεις κίτρινες που «μοίρασε» ο Κουκουλάκης (Μποτία, Ρομπέρτο, Καπετάνος). Ο Κρητικός ρέφερι σφύριξε το τέλος του αγώνα και λίγο αργότερα το κύπελλο «αναπαυόταν» σε χέρια… ερυθρόλευκα, με τον αρχηγό Νταβίντ Φουστέρ να το σηκώνει πρώτος, προς τον Αττικό ουρανό.

Διαιτητής:
Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κόκκινη: 90΄+ Μποτία (δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: Ρομπέρτο, Μποτία, Χάρα – Κλέιτον, Καπετάνος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σιόβας (84΄ Κασάμι), Μποτία, Μαζουακού, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ντοσεβί, Φουστέρ (65΄ Φορτούνης), Ντομίνγκες (78΄ Μήτρογλου), Χάρα.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου):
Κυριακίδης, Μπέρτος (78΄ Μπαξεβανίδης), Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Ομπόντο (79΄ Βάλτερ), Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (66΄ Καπετάνος), Κλέιτον, Γούτας, Καρυπίδης.


MVP o Ντομίνγκες

Ο Αλεχάντρο Τσόρι Ντομίνγκες αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Αργεντινός ήταν αυτός που με ένα καταπληκτικό γκολ στο 63΄ σφράγισε τη νίκη του Ολυμπιακού πετυχαίνοντας το 2-0.

Με τη γενικότερη παρουσία του, κέρδισε πανάξια τη συντριπτική πλειοψηφία των προτιμήσεων στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων που παρακολούθησαν το ματς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου