ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-503315

Ενισχύθηκε με Σουλτάνη ο Ολυμπιακός Βόλου

Σε μία ακόμα σημαντική κίνηση ενίσχυσης προχώρησε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Οι ερυθρόλευκες απέκτησαν τη 19χρονη Βολιώτισσα καλαθοσφαιρίστρια Ραφαέλα Σουλτάνη.
Η γκαρντ που ξεκίνησε από την Ανάληψη και αγωνίστηκε στη συνέχεια με τον Μέγα Αλέξανδρο και την Ολυμπιάδα στην Α1 Εθνική κατηγορία γυναικών, θα ενισχύσει το συγκρότημα του Κώστα Ξενοκώστα μέχρι τα μισά του πρωταθλήματος σίγουρα, ενώ θα αποφασίσει στη συνέχεια για την ολοκλήρωση της σεζόν.
Και αυτό γιατί υπάρχει πρόσκληση από κολέγιο της Αμερικής για να συνεχίσει εκεί την καριέρα της. Η Σουλτάνη δεν κατέστη δυνατόν να μεταβεί από τώρα στην Αμερική, λόγω ενός μικρού τραυματισμού που την ταλαιπωρεί, αλλά και για το γεγονός ότι χρωστά κάποια μαθήματα στη σχολή της. Ετσι υπάρχει το ενδεχόμενο στα μισά της σεζόν -κι αν όλα πάνε καλά για την ίδια- να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και να αναχωρήσει για το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.
Η Ραφαέλα Σουλτάνη είναι διεθνής με την Εθνική Νεανίδων. Από ηλικία 14 ετών ακόμα είχε προωθηθεί στην γυναικεία ομάδα της Ανάληψης και από τότε έδειχνε ότι πρόκειται για ταλέντο.
Χθες ακολούθησε κανονικά την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου στο ανεπίσημο φιλικό στον Αλμυρό με χαρακτήρα οικογενειακού διπλού περισσότερο, ενώ θα από σήμερα θα ενταχθεί στην προετοιμασία της ομάδας. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται περίοδο προσαρμογής, καθώς έχει αγωνιστεί ως συμπαίκτρια με αρκετές παίκτριες του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού του Ολυμπιακού, ενώ γνωρίζει και τον προπονητή Κώστα Ξενοκώστα.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ολο αποκαλύψεις είμαστε τελευταία για το ελληνικό ποδόσφαιρο… Μετά τις λίστες με τους ύποπτους αγώνες που έστειλε η ΟΥΕΦΑ και τάραξαν για λίγο τα «νερά» -στη συνέχεια το θέμα από τους πολλούς ξεχάστηκε- τώρα ανέλαβε δράση και η ΣΔΟΕ για να ανοίξει λογαριασμούς και να ανακαλύψει ανθρώπους που εμπλέκονται σε υποθέσεις ξεπλύματος «μαύρου και βρώμικου» χρήματος…
 
 
Η Πολιτεία φαίνεται πως προσπαθεί τουλάχιστον να ρίξει «φως» σε υποθέσεις που θα βγάλουν στη φόρα τα άπλυτα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και είναι γεγονός πως αναδεικνύεται μέσα από τις έρευνες ότι, λίγο έως πολύ, οι περισσότερες περιπτώσεις εμπλέκονται μεταξύ τους και ως βασικό σκοπό έχουν το ξέπλυμα χρήματος. Η είδηση του μάνατζερ από τη Θεσσαλονίκη για τα 26 εκ. ευρώ ήταν μόνο η αρχή. Το ύψος των χρημάτων που αναλογούν σε ποσά από το στοίχημα κάνει τις αρχές να υποπτεύονται ότι εμπλέκεται σε στημένα ματς.
Πλέον ξεκινά η διερεύνηση λογαριασμών διαιτητών, παραγόντων, ακόμα και ποδοσφαιριστών. Ολοι τους βέβαια έχουν μια καλή δικαιολογία. Απίστευτες βέβαια, αλλά αρκετές αν δεν υπάρχουν στοιχεία για να παρθούν ως δεδομένα και να σχηματιστούν κατηγορίες. Οπως οι παράγοντες που έχουν τη δικαιολογία της κατάθεσης χρημάτων για την μετακίνηση αθλητών… Οι διαιτητές κάνουν λόγο για δανεικά χρήματα μέσω διαπροσωπικών σχέσεων! Πιο σοβαρή φαίνεται να είναι η περίπτωση του δεύτερου μάνατζερ με έδρα την Αθήνα και οι αρχές την χειρίζονται με ιδιαίτερη προσοχή.
Το θέμα όμως είναι να προκύψουν στοιχεία και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όλοι αυτοί που πλούτισαν στις πλάτες του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Γιατί δεν πιστεύουμε ότι όλα τα υπόλοιπα αθλήματα είναι άφθαρτα και δεν γίνονται τα ίδια. Ισως να μη γίνονται σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Εχουμε όμως την πεποίθηση ότι γύρω από αυτά τα πρόσωπα και από ανθρώπους που χρόνια τώρα πλουταίνουν εις βάρος του αθλητισμού και κάνουν ξέπλυμα χρήματος, υπάρχει για κάποιους λόγους προστασία… Οπως στην περίπτωση των στημένων ματς και τις λίστες που έφτασαν από την ΟΥΕΦΑ. Πολύ ντόρος για το τίποτα. Ή μήπως έχει τιμωρηθεί μέχρι στιγμής κάποιος απ’ όλους αυτούς τους υπόπτους και δεν το μάθαμε;
Απλά για να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο θα πρέπει να «γκρεμιστεί» όλο αυτό «οικοδόμημα» που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί είναι σαθρό από τις βάσεις του. Πόσο τολμηρή όμως είναι η Πολιτεία να πράξει κάτι τέτοιο; Γιατί για να φτάσει μέχρι τέλους φαίνεται πως θα χρειαστεί να τινάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο στον αέρα.
 
 
 
 
Δεν τη γλύτωσε
Παρά την κόσμια συμπεριφορά των φιλάθλων του ο Ολυμπιακός Βόλου δεν την γλύτωσε. Από το πρώτο κιόλας εντός έδρας ματς κλήθηκε σε απολογία στον Αθλητικό Δικαστή. Ας ευχηθούμε να είναι η πρώτη φορά και η τελευταία για την φετινή σεζόν.
Αγ. Θαν.
 
Φήμες για Κάστρο
Κάποιες έντονες φήμες που κυκλοφορούν στα ποδοσφαιρικά στέκια θέλουν τον Κάστρο να αποχωρεί από την ομάδα, αφού δεν έχει δείξει τα αναμενόμενα, ενώ ο τραυματισμός του τον πηγαίνει πολύ πίσω. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν από την ΠΑΕ.
Αγ. Θαν.
 
Θύματα ληστείας
Για να ευχηθούν και να βρεθούν στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής των φίλων τους βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή ο καλαθοσφαιριστής της Νίκης Βόλου, Παναγιώτης Τσώλης και η γυναίκα του Σταθούλα Γεωργούλα, αλλά δυστυχώς ένα απρόοπτο περιστατικό τους χάλασε την διάθεση. Ληστές έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου του Παναγιώτη και έκλεψαν μια τσάντα με προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα… Το ζευγάρι μόλις βγήκε από το κέντρο διασκέδασης είδε τη δυσάρεστη έκπληξη που το περίμενε…
Αγ. Θαν.
 
Πήρε σειρά το ΕΑΚ
Μετά το κλειστό Βάκης Παρασκευόπουλος και το γήπεδο της Νέας Ιωνίας, σειρά πήρε και το ΕΑΚ για τη νέα διαγράμμισή του. Πάντως η αλήθεια είναι ότι όσες ομάδες προπονήθηκαν στο πρώην Αδαμόπουλος, είδαν ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μετά τις αλλαγές που έγιναν και ότι θα πρέπει να συνηθίσουν σε νέες συνθήκες παιχνιδιού…
Αγ. Θαν.
 
Ενθαρρυντικά μηνύματα
Ενθαρρυντικά μηνύματα από τα πρωταθλήματα ακαδημιών της Ε.Π.Σ.Θ. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από τα σωματεία και από σήμερα θα είναι έτοιμη η προκήρυξη. Από αύριο μπορούν να την λαμβάνουν τα σωματεία.
Β.Ζ.
 
Ξεσπιτώνονται
Αρκετές ομάδες της Ε.Π.Σ.Θ. θα αναγκαστούν να αγωνιστούν σε ουδέτερα γήπεδα και όχι στις έδρες τους για τους αγώνες του Κυπέλλου. Οι περισσότερες ξεσπιτώνονται γιατί υπάρχει πρόβλημα με τα γήπεδα στη Μαγνησία. Στο Αθλητικό Κέντρο Ολγα Βασδέκη θα τοποθετηθεί εκ νέου χλοοτάπητας, καθώς και οι εργασίες πριν λίγους μήνες δεν έλυσαν το πρόβλημα.
Θ.Δ.Κ.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Αν δεν βγάλεις ο ίδιος ανακοίνωση να υποστηρίζεις τα όσα λες, πώς απαιτείς από άλλους να βγάλουν το «φίδι από την τρύπα»;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου