ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-502887

Ο Στέργιος Σιούτης στους Βαλκανικούς Αγώνες Βετεράνων

Ενας Αλμυριώτης αθλητής του στίβου θα συμμετάσχει στους Βαλκανικούς Αγώνες Βετεράνων αθλητών. Ο Στέργιος Σιούτης, αθλητής με προβλήματα όρασης, θα τρέξει στον ημιμαραθώνιο, που περιλαμβάνεται στα αγωνίσματα των Βαλκανικών αγώνων Βετεράνων και θα διεξαχθεί στον Τύρναβο και στην Λάρισα αύριο Σάββατο.
Η αφετηρία για τον ημιμαραθώνιο που θα μετέχει ο Στέργιος Σιούτης θα δοθεί από τον Τύρναβο στις 8 το πρωί, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στη Λάρισα. Να σημειωθεί ο Στέργιος Σιούτης έχει εκπροσωπήσει την χώρα μας και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, κατακτώντας την 12η θέση μεταξύ των ατόμων με προβλήματα όρασης στο Μαραθώνιο, ενώ μετέχει και σε πολλούς αγώνες στο εξωτερικό και μετρά τις δυνάμεις του ακόμα και κόντρα σε αθλητές που δεν παρουσιάζουν κανένα απολύτως πρόβλημα.
Ο Στέργιος Σιούτης κατοικεί στην Αθήνα, αλλά η καταγωγή του είναι από τον Αλμυρό. Στο ενεργητικό του έχει αρκετές διακρίσεις, τόσο σε πανελλήνιο, όσο και σε διεθνές επίπεδο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Με κωμικοτραγικές καταστάσεις έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι άνθρωποι της Νίκης Βόλου, αναζητώντας καθημερινά γήπεδο για να κάνει την προπόνησή της η ομάδα. Χθες ο Δήμος Βόλου μέσω του Αθλητικού του Οργανισμού αρνήθηκε στους κυανόλευκους τη χρήση του γηπέδου της Νεάπολης για προπόνηση, ενόψει του αγώνα με την Καλλονή που θα γίνει την Κυριακή εκεί.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ 
 
Συνηθίζεται μια ομάδα που χρησιμοποιεί ένα γήπεδο ως έδρα της έστω και προσωρινά, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να κάνει εκεί την προπόνησή της. Τώρα στο Βόλο πώς ξαφνικά αλλάζουν κάποιοι τα δεδομένα και αναδεικνύουν και πολλαπλασιάζουν την αρρωστημένη νοοτροπία που υπάρχει, δεν μπορεί να το αντιληφθεί κανείς. Οπως δεν μπορεί να αντιληφθεί κάθε υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος τις αιτίες και τους λόγους που μπορεί να γίνεται κάτι τέτοιο…
Ισως γιατί θα επιβαρυνθεί ο αγωνιστικός χώρος, επειδή ορίστηκε και ματς το Σάββατο για το τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Θ.; Αυτό θα μπορούσε να είναι μια καλή δικαιολογία. Αγώνας το Σάββατο, παιχνίδι της Football League 2 την Κυριακή, όντως υπάρχει επιβάρυνση. Αλλά δεν μπορείς να αρνείσαι το γήπεδο σε μια ομάδα που αγωνίζεται σε Εθνική κατηγορία και να απαντάς ότι η Νίκη δεν έχει προτεραιότητα, γιατί δεν είναι ομάδα του Βόλου (!) και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου σταδίου για την προετοιμασία της.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Νίκης που τηλεφώνησε για το τυπικό και διαδικαστικό θέμα του καθορισμού της ώρας, ο διευθυντής του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου, κ. Χρήστου, απάντησε κατ’ αυτόν τον τρόπο όταν του ζήτησε να καθοριστεί η ώρα για να κάνουν τη σημερινή τους απογευματινή προπόνηση οι κυανόλευκοι.
Από τη Δημοτική Αρχή δήλωναν άγνοια για τη συμπεριφορά του υπαλλήλου τους και τόνιζαν ότι θα υπάρξουν κυρώσεις αν αποδειχθεί ότι συνέβη όντως κάτι τέτοιο. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Οταν η Νίκη έκανε προπόνηση στη Νεάπολη πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟ Ρουφ, ο υπάλληλος του γηπέδου τα έβαλε με τους ποδοσφαιριστές της Νίκης, κατηγορώντας τους ότι θα χαλάσουν το χλοοτάπητα επειδή φορούσαν ποδοσφαιρικά παπούτσια με τάπες και επίσης δημιουργήθηκε επεισόδιο…
Μέχρι πότε αυτές οι αρρωστημένες συμπεριφορές και οι νοοτροπίες θα «δηλητηριάζουν» τον αθλητισμό αυτής της πόλης; Αλήθεια, μήπως θυμάται κανείς από τους δυο αυτούς ανθρώπους που δημιούργησαν το πρόβλημα στη Νίκη, ότι σε ενάμιση μήνα έχουμε εκλογές και ότι ο Βόλος θα είναι ένας ενιαίος Δήμος;
 
 
 
 
 
 
Κόντρα στην παράδοση
Εκτός από τον δύσκολο αντίπαλο που θα έχουν απέναντί τους την Κυριακή και την καυτή έδρα στην οποία καλούνται να παίξουν, οι ερυθρόλευκοι έχουν κόντρα και την παράδοση. Μια παράδοση που τους θέλει να μην έχουν κερδίσει ποτέ στην Τούμπα και να έχουν αποσπάσει δύο ισοπαλίες, μια το 1974 και μία το 1988…
Αγ. Θαν.
 
Δεν μιλιόταν
Δεν μιλιόταν χθες το πρωί ο Στράτος Γιδόπουλος και η αιτία σύμφωνα με τους συνεργάτες του ήταν τα αποτελέσματα του Κυπέλλου. «Πέρασαν όλες οι ομάδες που δεν έχουν το δικό μας ρόστερ και εμείς μείναμε απ’ έξω από τον πρώτο γύρο», έλεγε εκνευρισμένος… Τέσσερα συγκροτήματα από τον Βόρειο Ομιλο κατάφεραν να αποκλείσουν ομάδες της Β’ Εθνικής και συγκεκριμένα ο Αετός Σκύδρας, η Κοζάνη, η Αναγέννηση Γιαννιτσών, ο Τύρναβος, ο ΠΑΟ Ρουφ και ο Εορδαϊκός!
Αγ. Θαν.
 
Δύο ματς σε δύο μέρες
Αξιο απορίας είναι σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος την Κυριακή στο γήπεδο της Νεάπολης. Η Νίκη φιλοξενεί την Καλλονή για την Γ’ Εθνική, αλλά η Ε.Π.Σ.Θ. όρισε εκεί ματς και για το Σάββατο…
Αγ. Θαν.
 
Πρώτη
Την πρώτη του διαιτησία στη Γ΄ Εθνική έχει την Κυριακή ο Βολιώτης Δημήτρης Κρητικός που θα διευθύνει το ματς του Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών με τον Φωκικό… Στην πρεμιέρα της Δ’ ο Μάνος Σκουλάς (επίσης διαιτητής Γ΄) σφυρίζει Αγρότης Λιανοκλαδίου – Μετέωρα, ενώ ο Στέλιος Χαλβατζάκος είναι διαιτητής στο Μουζάκι με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης. Ο πρόεδρος της ΤΕΔ Σπύρος Κανούλης είναι παρατηρητής διαιτησίας στα Τρίκαλα, ενώ ο Ι. Κουζάκης θα παρατηρεί στον Πυργετό…
 B. Z.
 
Σέντρα με ντέρμπι
Ξεκινά επιτέλους αύριο Σάββατο το πρωτάθλημα τόσο της Α’ όσο και της Β’ Ε.Π.Σ.Θ. και στο Διμήνι η ΑΕ Διμηνίου θα φιλοξενήσει τον Πρωτεσίλαο, φέρνοντας μνήμες από την προπέρσινη μάχη των δύο ομάδων, όταν πάλευαν για την άνοδο στο περιφερειακό. Οι γηπεδούχοι του Γιώργου Καλιακούδα έχουν και πάλι βλέψεις για άνοδο, σε αντίθεση με την ομάδα του Πτελεού που αποδυναμώθηκε με τη φυγή του Απόστολου Πλασταρά. Ζ.Ε.Ι.
 
Μέντορας ο Καμινάρης
Ο κ. Μήτσιος θα διευθύνει την Κυριακάτικη αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου, με τον Γιαννιώτη ρέφερι να έχει ως μέντορά του στο παρελθόν τον Βολιώτη διαιτητή Γιάννη Καμινάρη, ο οποίος βρισκόταν σε πολλά παιχνίδια του ως παρατηρητής.
 Ζ.Ε.Ι.
 
Blog…άρουν οι διαιτητές
Μπροστά πάει διαρκώς η βολιώτικη διαιτησία και στην πράξη. Αυτό φαίνεται από χθες με τη δημιουργία ισότοπου στον οποίο και αναφέρονται όλοι οι διαιτητές και παρατηρητές των τοπικών πρωταθλημάτων. Για περισσότερη ενημέρωση tedepsth.blogspot.com. Θ.Δ.Κ.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Αν ξεκινήσουν τα γνωστά προβλήματα και τα παράπονα από τώρα, τι θα γίνει στη συνέχεια;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου