ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-501535

Π-άνθρακας ο θησαυρός!

 «Βασίλισσα του Βορρά» η Βέροια, αλλά το «χρυσάφι» (που θα ήταν βαθμοί σε έδρες όπως του, προερχόμενου από τη Superleague, Πανθρακικού) θα πρέπει να το αναζητήσει αλλού.
Η ομάδα της Κομοτηνής επιβεβαίωσε πως δε στερείται φιλοδοξιών φέτος και κρατώντας το γκολ του Ρομπέρ από το 19’, πέτυχε την πρώτη της νίκη (1-0) στη Football League.
Αντίθετα, το ίδιο δεν μπόρεσε να πετύχει χθες ο Ιωνικός -και να… επαναλάβει η Δόξα Δράμας (είχε επικρατήσει στην πρεμιέρα της Καλλιθέας)- με τις δύο ομάδες να μένουν στο «άνοστο» 0-0 στη Νεάπολη.
Νωρίτερα χθες ο ΠΑΣ επιβεβαίωνε πως ξεκίνησε φουριόζος το πρωτάθλημα, περνώντας με το 3-1 από την έδρα του Εθνικού και φτάνοντας έτσι στο «2 στα 2».
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Αγροτικός Αστέρας-Παναιτωλικός 0-1 (76′ Γκούνκελ)
Ηλιούπολη-Πιερικός 2-1 (11′ Κάμπας, 85′ Νικολόπουλος – 32′ Γκουγκουλιάς)
ΟΦΗ-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0 (49′, 74′ Αγρίτης)
Τρίκαλα-Λεβαδειακός 4-0 (6′ Ρούσεφ, 70′ Μανουσάκης, 74′, 77′ Κοντογουλίδης)
Διαγόρας-Θρασύβουλος 0-0
Εθνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-3 (92’ Κορακάκης – 23’ πεν., 62’ Μπακαγιόκο, 93’ Κυριάκος)
Ιωνικός-Δόξα Δράμας 0-0
Πανθρακικός-Βέροια 1-0 (19’ Ρομπέρ)
Καλλιθέα-Εθνικός Αστέρας 1-0 (68′ Φαμπίνιο)
Πάντως η 2η αγωνιστική επισκιάσθηκε απο την καταγγελία του τερματοφύλακα των Τρικάλων, Χρήστου Πουρή, για απόπειρα δωροδοκίας, από φίλο του (!), προκειμένου να έχει μειωμένη απόδοση στο ματς απέναντι στον Λεβαδειακό που… έφαγε 4!
 
 
 
 
Στις δικαστικές αίθουσες παίζεται το τρίτο ημίχρονο των αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι μηνύσεις δίνουν και παίρνουν… Η υπόθεση του Γιώργου Δαλούκα οδηγείται στα δικαστήρια, ώστε να σώσει τουλάχιστον την αξιοπρέπειά του ο Βολιώτης ρέφερι, ενώ στο κρατητήριο πέρασε τη νύχτα ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, μετά από καταγγελία για περίπτωση δωροδοκίας.
 
 
Τελικά το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ξεφύγει από κάθε πλαίσιο… Ή μάλλον η κοινωνία έχει ξεφύγει και η διάσταση του προβλήματος αγγίζει και τον αθλητισμό. Πραγματικά γελώντας διαβάσαμε τις δηλώσεις των υπευθύνων της διοργανώτριας αρχής των πρωταθλημάτων της Β’ και της Γ’ Εθνικής για την υπόθεση δωροδοκίας που καταγγέλθηκε από ποδοσφαιριστή των Τρικάλων και κατηγορήθηκε ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης.
 
 
«Μια τέτοια υπόθεση πηγαίνει το ποδόσφαιρο χρόνια πίσω», ισχυρίστηκαν οι άνθρωποι της Ενωσης Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής. Δηλαδή οι ίδιοι δεν γνωρίζουν ότι αυτό είναι εβδομαδιαίο φαινόμενο στο ποδόσφαιρο και ότι συνεχώς υπάρχουν τέτοια γεγονότα που απλά δεν φτάνουν στη Δικαιοσύνη… Ξαφνικά έπεσαν από τα σύννεφα μόλις το έμαθαν. Και τι θα γίνει τελικά; Θα αποδοθούν ευθύνες; Θα πληρώσει κάποιος γι’ αυτό;
Ο Κομπότης δήλωσε μάλιστα ότι θα τους «κλείσω όλους φυλακή», υποστηρίζοντας ότι όλα ήταν σκευωρίες, ενώ ο… «άγιος» Πλεξίδας το κατήγγειλε για να βοηθήσει στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Το «αγκάθι» και αυτό το σαββατοκύριακο στη Σούπερ Λίγκα πάντως ήταν η διαιτησία. Μια εβδομάδα μετά το σκηνικό με τον Δαλούκα, οι διαιτητές φαίνεται πως τα έχουν χαμένα… Δεν εξηγείται αλλιώς. Λάρισα και ΑΕΚ είναι από τους παραπονούμενους της αγωνιστικής, αφού έπεσαν θύματα των κακών αποφάσεων της διαιτησίας. Ο ορισμός του πέναλτι φαίνεται πως έχει αλλάξει!
Ο Βολιώτης Γ. Δαλούκας τώρα, προκειμένου να σώσει την αξιοπρέπειά του, θα στραφεί όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, που ανέλαβε την νομική εκπροσώπηση του διεθνή διαιτητή, και κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη για όσα τον κατηγόρησε και τον έθιξαν περισσότερο ως προσωπικότητα και ως άνθρωπο.
Ο Αλέξης Κούγιας είπε χθες εναντίον ποιων θα στραφεί ο Δαλούκας: «Δεν μιλάμε για μέσα ενημέρωσης, αλλά για όσους με προσωπικές τοποθετήσεις τον έβλαψαν. Κυρίως θα στραφεί εναντίον του κυρίου Μαρινάκη. Όπως και να λέγεσαι, δεν μπορεί να σου λέει κάποιος να φύγει ο τάδε για να ξεβρομίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο» είπε ο γνωστός ποινικολόγος.
 Είναι αλήθεια πως στο ποδόσφαιρο η ιδιότητα και ένα λάθος μέσα από αυτή, μπερδεύονται με την προσωπικότητα στην κριτική που γίνεται.
Ένα μόνο ερώτημα. Μετά απ’ όλα αυτά που συμβαίνουν γενικότερα, πώς μπορούν όλοι αυτοί που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο να «κρατήσουν» τον κόσμο και να τον πείσουν ότι πρέπει να συμπεριφέρεται σωστά στην κερκίδα γιατί το ποδόσφαιρο είναι γιορτή;
 
 
 
 
 
 
 
Κάτω από τα δοκάρια
Σαν άλλος Γιακούποβιτς στάθηκε κάτω από τα δοκάρια ο Σάκης Τσιώλης στην πρώτη εμφάνιση της ομάδας των ερυθρόλευκων στο γήπεδο της Τούμπας. Ο προπονητής των ερυθρόλευκων έμεινε κάτω από την εστία για περίπου 3 λεπτά. Ισως να έκλεισε τα μάτια και να θυμήθηκε παλιές δικές του στιγμές σε ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα της Ελλάδας…  
Ζ.Ε.Ι.
 
Επεσαν ψιλές
Η Τούμπα φημίζεται για τη δυναμική της, αλλά το ξύλο που έπεσε στα επίσημα του γηπέδου δεν κατάλαβε ποτέ κανείς γιατί έγινε. Ίσως η ένταση, ίσως το γκολ του Μαρτίν, να ανέβασαν τους τόνους και οι πρώτες ψηλές έπεσαν γύρω στο 25ο λεπτό. Πάντως επεισόδια ανάμεσα στους φίλους του ΠΑΟΚ και των ανθρώπων της ασφαλείας είχαμε και στο τέλος της αναμέτρησης.
Ζ.Ε.Ι.
 
Τα καλύτερα
Τα καλύτερα λόγια για τον Παύλο Δερμιτζάκη είπε ο Σάκης Τσιώλης στη συνέντευξη Τύπου. Οι δύο τους παρακολούθησαν μαθήματα προπονητικής στα σεμινάρια της ΟΥΕΦΑ από όπου και υπάρχει μεγάλη φιλία και αλληλοεκτίμηση.  
Ζ.Ε.Ι.
 
Στον πάγκο
Ο Γιώργος Παράσχος θα είναι στον πάγκο της Skoda Ξάνθης αντικαταστάτης του Νίκου Κεχαγιά, με τον Βολιώτη να συζητά ήδη… με άλλη ομάδα
Β.Ζ.
 
Φιλούσε τα χέρια του
Πολλοί θα απόρησαν με το γεγονός ότι ο Μαρτίν μόλις έβαλε το γκολ φιλούσε τα χέρια του… Όμως εκεί έχει χαράξει σε τατού τα ονόματα των παιδιών του! Ετσι μόλις έβαλε το γκολ, τους το αφιέρωσε με τον τρόπο του…
 Β.Ζ.

«Δάσκαλος»

Δάσκαλο χαρακτήρισε τον Χόρχε Μπάριος στην συνέντευξη Τύπου ο Μιχάλης Κασάπης. Μάλιστα είπε πως είναι εκτός από καλός προπονητής και καλός άνθρωπος και του ευχήθηκε το καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας του. Ο Κασάπης έθιξε και το θέμα του γηπέδου και είπε πώς δεν γίνεται ιστορικές ομάδες όπως η Νίκη Βόλου να αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα.
Αγ. Θαν.
 
Σε καπό αυτοκινήτου
Ούτε τραπεζάκι δεν έδωσαν οι άνθρωποι του γηπέδου της Νεάπολης στους ανθρώπους της Νίκης για να τοποθετήσουν τα εισιτήρια και να κάνουν τη δουλειά τους. Ετσι τα μπλοκάκια τοποθετήθηκαν πάνω σε καπό παρκαρισμένου αυτοκινήτου, που ευτυχώς είχε βρέξει και είχε πλυθεί… Επιπλέον οι αποστολές περίμεναν έξω από την πόρτα του γηπέδου τον φύλακα πριν το ματς, αφού δεν άργησε να ανοίξει το γήπεδο…
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Ολοι αυτοί που θα ζητήσουν ψήφους από τους φιλάθλους της Νίκης πώς θα τους δικαιολογηθούν για το ότι ομάδα τους έκανε προπόνηση στο πάρκο (ελικοδρόμιο);
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου