ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φώτου: Είχα πει στον Στέφανο ότι εξαρτάται από τον ίδιο  

φώτου-είχα-πει-στον-στέφανο-ότι-εξαρτά-496193

Ο Βολιώτης ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Φώτου, που ήταν μαζί με τον Στέφανο Ντούσκο συνεχώς στις προπονήσεις, περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την κούρσα και πώς βίωσε ο ίδιος την τεράστια αυτή επιτυχία:

«Ο Στέφανος μέχρι τα χίλια μέτρα ήταν τρίτος και μετά έκανε μία καταπληκτική κούρσα. Το παλικάρι έβγαλε πολλή ψυχή. Πέρασε στα τελευταία 500 μέτρα οριακά πρώτος και μετά αρχίσαμε κι εμείς απέξω τα σφυρίγματα και τις φωνές. «Πήρε μπροστά κι άλλο η μηχανή» και τερμάτισε σχεδόν μία βάρκα μπροστά.

Από τα Χριστούγεννα και μετά ήμασταν μαζί στις προπονήσεις με τον Στέφανο, κάτω από τις οδηγίες του Τζιάννι Ποστιλιόνε. Με τον Στέφανο μένουμε μαζί και στο δωμάτιο στο Ολυμπιακό Χωριό. Χθες στον ημιτελικό ήταν πολύ άνετος και μου ‘λεγε ότι έχει πολλά ακόμη να δώσει. Κι εγώ του είπα ότι έχει όλες τις δυνατότητες να κρεμάσει στο στήθος του όλα τα χρώματα των μεταλλίων και πως εξαρτάται από τον ίδιο. Του ζήτησα να πάει στον τελικό σεμνά και ταπεινά και να έχει ηρεμία, γιατί ξέρει να διαχειριστεί μία κούρσα λόγω της εμπειρίας του και των περισσότερων χρόνων προπόνησης σε σχέση με τα κορίτσια (σ.σ. Κυρίδου και Μπούρμπου), καθώς οι κοπέλες έκαναν την υπέρ πάντων κούρσα στον ημιτελικό. Αντίθετα, ο Στέφανος είχε τη δυνατότητα να κάνει και ακόμη καλύτερη κούρσα και γι’ αυτό έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ».

Σε ό,τι αφορά τη δική του αντίδραση μετά τον τερματισμό ανέφερε: «Εντάξει, αυτή τη φορά δεν έκλαψα, δεν … είχα άλλα δάκρυα. Ετρεχα πάνω-κάτω σαν τρελός. Ενας κύριος με τράβηξε βίντεο σε όλη τη διαδικασία των τελευταίων πεντακοσίων μέτρων, που έφτασα να κρεμαστώ από το κάγκελο, και μόλις έγινε τερματισμός και πανηγυρίζαμε, με πλησίασε και μου έδειξε το βίντεο και μου το ‘στειλε. Του κίνησε το ενδιαφέρον πώς αντιδρώ, γιατί με είχε δει και από προηγούμενες μέρες και άρχισε να με τραβάει βίντεο.

Είχα υποσχεθεί στον Στέφανο ότι, αν πάρει μετάλλιο, θα τον βγάλω έξω, όπως λέμε στη δική μας ορολογία. Αυτό σημαίνει ότι έβγαλα την μπλούζα, βούτηξα στο νερό με το παντελόνι και κολυμπώντας τον έσπρωχνα για 50 μέτρα με τα χέρια, ώσπου να φτάσει στην εξέδρα. Του τα ‘χα τάξει πριν τον τελικό και το έκανα».

“Γολγοθάς” η επιστροφή

Το κακό για την ελληνική αποστολή που επιστρέφει την 1η Αυγούστου στην Αθήνα στις 22.45 μ.μ. είναι ότι θα φτάσει πρώτα στη Φρανκφούρτη, που είναι ο ενδιάμεσος σταθμός, αλλά εκεί θα αναγκαστεί να μείνει για 13 ώρες και μάλιστα μέσα στο αεροδρόμιο, καθώς πολύ δύσκολα θα επιτραπεί σε κάποιον να βγει έξω απ’ αυτό λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Πάντως, αυτή η ταλαιπωρία δε θα ενοχλήσει κανέναν, αφού η ψυχολογία όλων είναι στα ύψη μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Στέφανο Ντούσκο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου