ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δράμα με άδοξο φινάλε

δράμα-με-άδοξο-φινάλε-489500

Το δράμα της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης δεν έχει τελειωμό, αφού χθες ανακοινώθηκε πως τρία μέλη της βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό και έτσι η υπόλοιπη αποστολή, μαζί με την οποία βρίσκεται και η Βολιώτισσα Ελένη Φραγκάκη, επιστρέφουν άδοξα και χωρίς να αγωνιστούν στη βάση τους.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν τρία νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, μετά από τον έλεγχο που έγινε και μετά το κρούσμα που είχε καταγραφεί σε συνοδό της αποστολής, πριν αυτή φτάσει στο Τόκιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ: «Λόγω των τριών νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, η Οργανωτική Επιτροπή ενημέρωσε το Αρχηγείο της ελληνικής ομάδας ότι και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης πρέπει να αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο εντατικής παρακολούθησης.

Αυτό σημαίνει ότι οριστικά, δεν θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση ούτε στο ομαδικό, ούτε στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Οι τρεις αθλήτριες που βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό βρίσκονται ήδη σε ξενοδοχείο καραντίνας».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα από τα τρία κρούσματα αφορά την Ευαγγελία Πλατανιώτη, που έφτασε στο Τόκιο, μόλις την περασμένη Κυριακή και αγωνίστηκε προχθές Δευτέρα με την Ευαγγελία Παπάζογλου στον προκριματικό αγώνα του ελεύθερου προγράμματος στο ντουέτο.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη βρέθηκε έτσι για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστες ημέρες «θετική» στον κορονοϊό. Η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, μετά το πρώτο θετικό δείγμα που είχε πριν από την αναχώρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ταξίδεψε για το Τόκιο μόνη της, φθάνοντας στην Ιαπωνία την Κυριακή, όταν και μπήκε στο Ολυμπιακό Χωριό. Κάτι τέτοιο είχε ως συνέπεια φυσικά να μην αγωνιστεί εκ νέου χθες το ελληνικό δίδυμο.

Δεν το βάζει κάτω η Βολιώτισσα Φραγκάκη

Μέλος της Εθνικής ομάδας είναι και η Βολιώτισσα Ελενα Φραγκάκη, που δεν είναι ανάμεσα στα τρία κρούσματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να επιστρέψει πλέον στη βάση της, μένοντας μακριά από τη χαρά της πρώτης της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με τη συμμετοχή τους να είχε προγραμματιστεί για μεθαύριο Παρασκευή.

Η 17χρονη αθλήτρια μέσω του λογαριασμού της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε πως: «Δεν θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε ένα σημαντικό όνειρο».

Εμφανώς απογοητευμένη και χωρίς να μπορεί να πιστέψει το νέο «κακό» που τους βρήκε σχολίασε με πικρία:

«Ενα ταξίδι φτάνει στο τέλος του… Σίγουρα όχι έτσι όπως φανταζόμασταν ή τουλάχιστον ελπίζαμε… Τις τελευταίες μέρες συνέβησαν πράγματα που κανείς μας δεν θα μπορούσε να έχει προβλέψει! Σχεδόν η μισή αποστολή κόλλησε COVID, έπρεπε να μένουμε καραντίνα όλη η ομάδα και ας ήμασταν οι υπόλοιπες αρνητικές, δεν κάναμε ούτε μια βόλτα στο χωριό πέρα από την διαδρομή για τα καθημερινά pcr test, κάθε μέρα ξυπνούσαμε με αβεβαιότητα και φόβο (θα είμαι εγώ η επόμενη, θα αγωνιστούμε τελικά;).

Η απάντηση είναι όχι! Δεν θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρο, κάτι τόσο σημαντικό για εμάς, κάτι για το οποίο δουλεύουμε 3 χρόνια τώρα και μόνο εμείς ξέρουμε τι έχουμε θυσιάσει για να το καταφέρουμε, για να προκριθεί το ομαδικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά από ότι είχαμε ονειρευτεί… Καλώς ή κακώς έτσι έχουν τα πράγματα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό…

Τη συγκεκριμένη στιγμή προέχει η υγεία μας τόσο η ψυχική όσο και η σωματική, γιατί το να βλέπεις τους κόπους 3 χρόνων να χάνονται δεν είναι εύκολο πράγμα….

Παρόλα αυτά η ζωή συνεχίζεται! Είμαστε περήφανες που φτάσαμε μέχρι εδώ».

Γιαννόπουλος: «Ετσι είναι ο αθλητισμός»

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Κυριάκος Γιαννόπουλος, από το Τόκιο όπου και βρίσκεται δίπλα στους αθλητές και τις αθλήτριες μας που μετέχουν των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση με αφορμή τις δυσάρεστες εξελίξεις με την Εθνική μας Ομάδα Καλλιτεχνικής κολύμβησης: «Ακολουθήσαμε όλους τους κανόνες που έχει ορίσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι για ότι συνέβη στις αθλήτριές της καλλιτεχνικής κολύμβησης, και κάναμε ό,τι περνάει από τις δυνατότητές μας προκειμένου να αγωνιστούν με αξιοπρέπεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Οι κανόνες όμως είναι κανόνες για όλους και πρέπει να τους σεβόμαστε αν θέλουμε όλοι μας να προστατεύσουμε το Ολυμπιακό κίνημα.

Η ομάδα μας έπρεπε να αποσυρθεί. Τώρα πλέον κοιτάμε μπροστά, και ευχόμαστε όλοι να γίνουν καλά και να επιστρέψουμε υγιείς στα σπίτια μας.

Θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες στο μέλλον.

Γιατί δεν λείπει το ταλέντο σε αυτή την ομάδα, αλλά και στις υπόλοιπες αθλήτριες που έρχονται από τις μικρότερες ηλικίες.

Γιατί έτσι είναι ο αθλητισμός.

Πάντα γεννά ευκαιρίες.

Καλή επιτυχία στην υπόλοιπη Ολυμπιακή αποστολή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου