ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ασχημη εμφάνιση και φυσιολογική ήττα

ασχημη-εμφάνιση-και-φυσιολογική-ήττα-474296

Εχασε 88 – 47 από τον Αρη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ Γυναικών

Ασχημη εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου χθες στο Αλεξάνδρειο και γνώρισε φυσιολογική ήττα από τον Άρη με 88 -47. Αυτή ήταν η πιο βαριά φετινή ήττα για τις ερυθρόλευκες, που εμφανίστηκαν χειρότερες του αναμενόμενου απέναντι σε ένα πολύ καλό και φορμαρισμένο Άρη που απόλυτα δίκαια έφτασε στην μεγάλη σε έκταση νίκη του.

Η ομάδα του Κώστα Ξενοκώστα παρατάχθηκε σαφώς κουρασμένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση και μπήκε μουδιασμένα στο παρκέ. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Άρης που από το πρώτο δεκάλεπτο έχτισε διαφορά ασφαλείας. Οι Βολιώτισσες δεν έδειξαν να διαθέτουν τα ψυχικά αποθέματα για να παλέψουν να γυρίσουν το παιχνίδι, ενώ παράλληλα, έκαναν τραγικά λάθη στην επίθεση. Δεκαπέντε λάθος πάσες ήταν ο απολογισμός μόνο του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο μείωσαν τα λάθη τους αισθητά τελειώνοντας το παιχνίδι με 21 αλλά ήταν ήδη αργά για να έρθει η ανατροπή.

Ο Άρης σε όλο το παιχνίδι εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της φιλοξενούμενης ομάδας έτρεξε αρκετά και έβγαλε συνολικά 24 αιφνιδιασμούς, από τους οποίους τους μισούς αξιοποίησε με καλάθι. Οι προπονητές των δυο ομάδων λόγω της εξέλιξης της αναμέτρησης είχαν την ευκαιρία για κάποιες δοκιμές.

Οι ερυθρόλευκες εκτός από την ήττα, επέστρεψαν πίσω και με μια τραυματία. Συγκεκριμένα η Ελένη Ζήτη έπαθε διάστρεμμα και ίσως στερηθεί η ομάδα τις υπηρεσίες της στο μεθαυριανό παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Αμέσως μετά την αναμέτρηση, αφού αναλύθηκε το παιχνίδι και τα αίτια της βαριάς ήττας, ο Κώστας Ξενοκώστας ζήτησε να αφήσουν πίσω το ματς με τον Αρη και να στραφούν σε αυτό με την ομάδα της Νέας Σμύρνης το Σάββατο στο ΕΑΚ. Ζήτησε νίκη για να σβηστούν οι κακές εντυπώσεις που άφησε η ομάδα στην χθεσινή αναμέτρηση και να μην υπάρξει πρόβλημα ψυχολογίας στην συνέχεια αφού ακολουθούν πολύ σημαντικά παιχνίδια.

Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει άλλη επιλογή, από το να ασχοληθεί σήμερα αποκλειστικά με την επόμενη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο.

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 49-24, 63-29,25 -47

ΑΡΗΣ (Κωτούλης): Λενουάρ 11 (1), Ντάμπι 2, Χατζάκου 13 (3), Μπουσνάκη 18, Σιδηροπούλου 15 (1), Σκρμπα 12, Πολύχρου 3 (1), Μούλι 2, Ζότοβα 4, Χάντι 8

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Ξενοκώστας): Λυμπερίδου 2, Σουλτάνη 4, Ταντουρόφσκα 5, Ζήτη, Μαγκλάρα 7, Κουτσουνούρη 9 (1), Ζίφκοβιτς, Κυριτσάκα 7, Θανασούλη 4, Κυριατζίδου, Τόμπσον 9.

Τα αποτελέσαματα της χθεσινής 7ης Αγωνιστικής

Απόλλων Πτολ.-Πρωτέας Β. 82-68

‘Αρης-Ολυμπιακός Βόλου 88-47

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-ΔΑΣΑΛ 70-91

Εσπερίδες-ΠΑΟΚ 75-66

Αμαρυλλίς-Πανιώνιος 32-83

Παναθηναϊκός-Αθηναϊκός 56-69

Η Βαθμολογία

Αθηναϊκός 14

Εσπερίδες 13

ΔΑΣΑΛ 12

‘Αρης Θεσ. 12

Παναθηναϊκός 12

Πανιώνιος 11

Απόλλων Πτ. 10

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 10

ΠΑΟΚ 9

Πρωτέας Β. 8

Ολυμπιακός Β. 8

Αμαρυλλίς 7

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου