ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέρμπι με τα… όλα του

ντέρμπι-με-τα-όλα-του-473068

Ντέρμπι με τα… όλα του θα διεξαχθεί σήμερα στην Αμφισσα, με τη Νίκη να είναι φιλοξενούμενη του Φωκικού. Το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής της FootballLeague 2 παρουσιάζει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δυο ομάδες, αφού το μεν συγκρότημα της Νέας Ιωνίας βρίσκεται στην τρίτη θέση με 20 βαθμούς και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής στην τέταρτη αυτό της Αμφισσας με 19.
Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. με τις δυο ομάδες να θέλουν η καθεμιά για τους δικούς της λόγους τους τρεις βαθμούς. Ο Φωκικός αγωνίζεται στην έδρα του και επιθυμεί για έκτο σερί ματς εκεί να παραμείνει αήττητος, ενώ η Νίκη που σε άλλη περίπτωση θα ήταν ικανοποιημένη με την ισοπαλία, θα παίξει επίσης επιθετικά, αφού μετά την ήττα στην Ζάκυνθο, χρειάζεται τους τρεις βαθμούς για να διατηρηθεί ψηλά και να μην υποχωρήσει κι άλλες θέσεις στην κατάταξη. Παράλληλα με το δικό τους αποτέλεσμα, οι κυανόλευκοι θα περιμένουν ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής στην Επανωμή, για να πιάσουν την Καλλονή στην πρώτη θέση. Αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο για την ομάδα της Νέας Ιωνίας, που για δεύτερη Κυριακή αγωνίζεται μακριά από το Παντελής Μαγουλάς. Η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα είναι «μονόδρομος», ώστε η Νίκη, αν δεν της έρθουν όλα ευνοϊκά, να μην χάσει τουλάχιστον την τρίτη θέση και να μην απομακρυνθεί αισθητά από την κορυφή.
Ο Αργεντίνος τεχνικός Πέντρο Πάμπλο Πασκούλι θα κάνει σήμερα το ντεμπούτο του στον κυανόλευκο πάγκο και το γεγονός αυτό προδιαθέτει θετικά και δίνει άλλη ψυχολογία στους φιλοξενούμενους ενόψει μιας τέτοιας κομβικής εκτός έδρας αναμέτρησης.
Οι κυανόλευκοι βέβαια μετρούν δυο βασικές απουσίες. Ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, ο Γκιούβε Κόσογλου είναι τιμωρημένος και θα εκτίσει την ποινή του στο απογευματινό ματς, ενώ θα απουσιάζει λόγω τραυματισμού και ο Βλάχος. Εν τω μεταξύ έντονες ενοχλήσεις ένιωσε χθες ο Παπαδήμας, κι αν και συμπεριελήφθη τους παίκτες που ταξίδεψαν στην Αμφισσα, φαίνεται πως πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει. Μετά από πολύ καιρό επιστρέφουν στην αποστολή οι Μαλντονάδο και Μασίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα τον δεύτερο να τον δούμε και στη βασική ενδεκάδα.
Ο Μπαϊμάκης φαίνεται πως θα αντικαταστήσει τον Κόσογλου και θα υπερασπιστεί για πρώτη φορά την εστία της Νίκης στο πρωτάθλημα. Από κει και πέρα στην τετράδα της άμυνας, Μαϊστρέλλης και Στουρνάρας θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ Καρακώστας και Σαμαράς θα καλύψουν όπως όλα δείχνουν τις δυο πλευρές. Στο κέντρο συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστούν οι Πετράς, Διγκόζης και Νάστος, αριστερά θα τοποθετηθεί ο Ντάνισιτς και δεξιά, αν τελικά ξεκινήσει, ο Μασίας. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Βακουφτσής. Αν τελικά ο Αργεντίνος μείνει στον πάγκο, φαίνεται πως θα προτιμηθεί ο Κουτσογιάννης για τον άξονα και ο Πετράς θα πάρει θέση στην δεξιά πλευρά.  
Ο Πέντρο Πασκούλι επέλεξε 20 παίκτες για την αποστολή και συγκεκριμένα τους: Μπαϊμάκη, Τάσσο, Σαμαρά, Παπαδήμα, Στουρνάρα, Καρακώστα, Μαϊστρέλλη, Διγκόζη, Πετρά, Νάστο, Βακουφτσή, Ντάνισιτς, Σωτρίνη, Κουτσογιάννη, Αργύρη, Τσικνίδη, Γραμματικόπουλο, Μαλντονάδο, Μασίας και Ζάγκα. Αρχηγός αποστολής είναι ο Αλέξανδρος Μεμμάς, ενώ την συνόδεψε στην Αμφισσα και ο Κώστας Προβίδας. 
Το παιχνίδι στην Αμφισσα θα διευθύνει ο κ. Σταθόπουλος από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής. Βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Δημόπουλος και Σταμάτης, επίσης από την Ενωση Δυτικής Αττικής, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο κ. Μπλούνας από τη Φθιώτιδα.
 
Ο Φωκικός
Στην τέταρτη θέση της κατάταξης βρίσκεται ο Φωκικός και θέλει σήμερα νίκη στην έδρα του για να ξεπεράσει τους κυανόλευκους στην βαθμολογία. Στην έδρα του εμφανίζεται ιδιαίτερα δυνατός, αφού μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Αναγέννηση Επανωμής έκτοτε μετράει μόνο νίκες. Η ομάδα του Κ. Λίβα διαθέτει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, έχοντας πετύχει 16 γκολ μέχρι σήμερα, έχοντας στις τάξεις της τον πρώτο σκόρερ του Βορείου Ομίλου, τον πρώην κυανόλευκο Χρήστο Κανελλόπουλο. Συνολικά ο απολογισμός του συγκροτήματος της Αμφισσας περιλαμβάνει πέντε νίκες, όλες στο γήπεδό του, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες.
 
FOOTBALLLEGUE 2–12Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Γήπεδο: Αμφισσας
Ωρα: 15.00
Διαιτητής: Σταθόπουλος (ΕΠΣ Δ. Αττικής)
ΦΩΚΙΚΟΣ                  ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ            
73.ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ                     1.ΜΠΑΪΜΑΚΗΣ                         
4.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                         13.ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ                    
5.ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                     16.ΣΑΜΑΡΑΣ                          
6.ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ        72.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
17.ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ                   55.ΜΑΪΣΤΡΕΛΛΗΣ                     
25.ΣΟΥΜΕΛΑΣ                         20.ΝΑΣΤΟΣ                             
8.ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ                         66.ΔΙΓΚΟΖΗΣ                         
10.ΔΗΜΑΣ                               14.ΠΕΤΡΑΣ                 
14.ΚΑΛΕΡΓΗΣ                         2.ΜΑΣΙΑΣ                                           
9.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ                7.ΝΤΑΝΙΣΙΤΣ    
91.ΚΟΥΜΠΡΟΓΛΟΥ                  10.ΒΑΚΟΥΦΤΣΗΣ                    
Προπονητές:
Κ. Λίβας                                   Π. Πασκούλι    

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου