ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η «Αϊριν» βρήκε ναρκωτικά σε πούλμαν με οπαδούς στην Πάτρα

η-αϊριν-βρήκε-ναρκωτικά-σε-πούλμαν-μ-47059

Στα «δίχτυα» του Λιμενικού στο λιμάνι της Πάτρας έπεσε το απόγευμα της Τρίτης πούλμαν που μετέφερε φιλάθλους ποδοσφαιρικής ομάδας καθώς στα καθίσματά του βρέθηκαν ναρκωτικά χάρη στον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που ακούει στο όνομα «Αϊριν» (Ειρήνη στα ελληνικά).

Οι λιμενικοί προχώρησαν σε έλεγχο δύο τουριστικών λεωφορείων προτού επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία ενώ είχαν ήδη επιβιβαστεί οι οπαδοί που μετέφερονταν με αυτά – είναι διαφορετικά τα σημεία ελέγχου οχημάτων και επιβατών.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στην πύλη εισόδου οχημάτων του νοτίου λιμένα με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών εντοπίστηκαν σε έξι πλάτες καθισμάτων πίσω από την πλαστική χειρολαβή πέντε πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ινδικής κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 55,9 γραμμαρίων καθώς και ένα πλαστικό σακουλάκι που περιείχε δύο πλαστικές συσκευασίες με άσπρη σκόνη, πιθανόν ναρκωτική ουσία, συνολικού μεικτού βάρους 1,3 γραμμαρίων η οποία εστάλη στο Χημείο για ανάλυση.

Στη συνέχεια οι λιμενικοί -έχοντας ενημερώσει την Εισαγγελία για την υπόθεση αλλά και τον αρμόδιο πράκτορα για να ζητηθεί η καθυστέρηση της αναχώρησης του πλοίου- προχώρησαν στην προβλήτα σε εξονυχιστικό έλεγχο 131 οργανωμένων οπαδών χωρίς να δημιουργηθεί αναστάτωση στον λιμένα. Κατά την έρευνα δεν βρέθηκε κάτι ενοχοποιητικό και τους επετράπη να επιβιβαστούν ξανά στο πλοίο με προορισμό την Ιταλία. Το πλοίο αναχώρησε τελικά με περίπου δίωρη καθυστέρηση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν το συγκεκριμένο λεωφορείο, η ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ο οδηγός οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα. Πληροφορίες αναφέρουν πως σε βάρος του εκκρεμούσαν διάφορες αποφάσεις για άλλες υποθέσεις.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου