ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρίτη θέση για τους Βολιώτες στο Coca-Cola Cup!

τρίτη-θέση-για-τους-βολιώτες-στο-coca-cola-cup-469151

Η συναρπαστική χρονιά του Coca-Cola Cup είχε ένα ακόμη ωραιότερο φινάλε, ενώ η βολιώτικη ομάδα Gentzlerbirligi πήρε την τρίτη θέση πανελλαδικά στην κατηγορία 17-19 ετών, στους μεγάλους τελικούς που έγιναν στο βοηθητικό του γηπέδου Καραϊσκάκη και ανέδειξαν τους νικητές για τη σεζόν 2016-17.

Στο κορυφαίο πανελλαδικό τουρνουά 5Χ5 αποκλειστικά για εφήβους, ο Αστέρας από τη Θεσσαλονίκη στην κατηγορία 13-14 ετών, η Κουράγιο Βαγεκάκο στην κατηγορία 15-16 ετών από τις Αχαρνές και οι Freestylers από το Μαρούσι στην κατηγορία 17-19 ετών, είναι οι τρεις θριαμβεύτριες ομάδες.

Το δώρο των νικητών είναι ένα διήμερο στο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Ρέντη.

Στους 3 τελικούς του Coca-Cola Cup ο πιο αμφίρροπος ήταν αυτός της κατηγορίας 13-14 ετών Αστέρας (Θεσσαλονίκη) – Θύελλα (Λάρισα), που κρίθηκε στα πέναλτι υπέρ του Αστέρα Η κανονική διάρκεια τελείωσε 0-0 και τελικά οι Θεσσαλονικείς του Αστέρα αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι στη διαδικασία των πέναλτι από τους Λαρισαίους της Θύελλας που πήγαν στον τελικό από τον Βόλο και το Volos FootBall Land και τους Περιφερειακούς αγώνες.

Στην κατηγορία 15-16 ετών είχαμε Κουράγιο Βαγιεκάνο (Αχαρναι) – Fantastic 6 (Πάτρα) 5-3

Στη μεγάλη κατηγορία, 17-19 ετών, είχαμε Freestylers (Μαρούσι) – Είμαστε Εδώ (Πάτρα) 2-0, ενώ η βολιώτικη ομάδα Gentzlerbirligi ήταν 3η.

Στην τελική φάση του τουρνουά πήγαν από τον Βόλο, από στις εγκαταστάσεις Football Land και τους Περιφερειακούς Τελικούς της Κεντρικής Ελλάδας, δυο ομάδες από τη Λάρισα και μία από τον Βόλο.

Ο Βόλος εκπροσωπήθηκε στους τελικούς από την Gentzlerbirligi που κατέλαβε την τρίτη θέση στη μεγάλη κατηγορία παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες, και αν δεν υπήρχε αυτό ίσως πήγαιναν ακόμη ψηλότερα. (Σε κάθε ομάδα αγωνίζονταν πέντε παίκτες, ενώ υπήρχαν και τρεις αναπληρωματικοί ώστε να αντικαθίστανται -χωρίς περιορισμό- και να ξεκουράζονται. Οι συγκεκριμένοι ήταν μόνο έξι, με αποτέλεσμα να κουράζονται ευκολότερα από τις υπόλοιπες ομάδες στο βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα.)

Στην Gentzlerbirligi Βολου αγωνίστηκαν οι: Σπύρος Μάιπας, Γιώργος Λορθές, Σάσα Ήλιεβ, Απόστολος Κωτούλας, Στάθης Καλλιός και Ρωμανός Αλεξανδρίδης.

Έτσι έκλεισε μια ακόμα υπέροχη χρονιά για το Coca-Cola Cup. Πήγε σε ολόκληρη την Ελλάδα, έπαιξε μπάλα, γιόρτασε, πανηγύρισε και δικαίωσε τη φήμη του, σαν την κορυφαία εκδήλωση που ακολούθησαν και φέτος 13.500 έφηβοι απ’ όλη τη χώρα. Οι τελικοί σφράγισαν τη λήξη της σεζόν και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη!

Από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν έγινε η πρώτη σέντρα της φετινής χρονιάς, το Coca-Cola Cup βρέθηκε σε Άργος, Καλαμάτα, Αθήνα ,Ρέντη, Μαρούσι, Αχαρνές, Πάτρα, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Λάρισα, Τρίκαλα και στον Βόλο στο Volos FootBall Land στο Φυτόκο, όπου έγιναν τα αρχικά τουρνουά αλλά και οι τελικοί της περιφέρειας…

Συμμετείχαν πάνω από 13.500 παιδιά, που τα έδωσαν όλα για την μπάλα, διασκέδασαν, ένιωσαν τη χαρά της συμμετοχής, τη γλυκιά γεύση της νίκης, πανηγύρισαν ωραία γκολ και χάρισαν μαγικές στιγμές σε μια πολύ δυναμική σεζόν, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Ο αριθμός είναι τεράστιος, αναδεικνύει, όμως, την αίγλη καθώς και τη μοναδικότητα του τουρνουά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου